INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANIVERSARE

GALERIE FOTO Nicolae Mitea și câteva povești memorabile din cariera lui: „Cum fac să dau de «Abramburica?»”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2020 10:40 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 10:57

Nicolae Mitea, unul dintre cei mai talentați fotbaliști români din ultimii ani, are multe povești haioase legate de numele său

Considerat a fi un jucător cu un potențial enorm, Mitea a jucat ultima în 2014, la Chiajna. De-a lungul carierei, Mitea a fost legitimat la Dinamo, Ajax, Ionikos Nikea, Petrolul și Chiajna. La vârsta de 18 ani a fost transferat de Ajax. A stat 5 ani în Olanda, iar în sezonul 2008-2009 s-a întors la Dinamo, unde n-a rupt gura târgului. În 2010 s-a dus la Ionikos, apoi la Petrolul, însă nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Ultima echipă cu care a semnat a fost Concordia, însă n-a apucat să mai debuteze pentru ilfoveni.

14 goluriîn 78 de meciuri are Mitea la Ajax și 2 trofee

Nicolae Mitea, 4 replici amuzante

Mitea a lăsat în urmă speranțe, câteva faze interesante, dar, mai ales, o culegere de citate incredibile și de povești spectaculoase.

  1. „Maşina care mi-am luat-o, m-am sfătuit cu mine însuţi”, declara Mitea, despre maşina cumpărată deşi nu avea carnet;
  2. „Sunt pesimist. Cred că putem învinge Olanda"
  3. „Vrem cele trei puncte cu Rapid, pentru că d-aia ne prezentăm", spunea Mitea înainte de barajul pentru Liga 1, dintre Concordia şi Rapid.
  4. „Nu beau, nu fumez. Ei, da, şi am o gagică. Ascult manele, dar doar din alea bune, nu orice", declara Mitea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.
+30 FOTO

„Mitea și Sneijder se plimbau cu barca cu surorile de la Bambi”

Ioan Becali a povestit în septembrie 2019 de ce nu a reușit Mitea să se impună la Ajax.

„L-am dus pe Mitea la Ajax, iar în primii doi ani i-a uimit pe toți. Dar după aceea a căzut. Îmi zicea «Bre nea Giovanni, cum fac să dau și eu de Abramburica? (n.r. Dana Rogoz. Eu nu știam cine e «Bramburica» sau «Abramburica». Îi spuneam să joace fotbal, s-o lase pe «Bramburica».  

Era la un moment dat cu cel care era căpitan la Ajax, cu Wesley Sneijder. Ieșea cu el și mi-a zis «Nea Giovanni, am fost cu el și cu surorile de la Bambi (n.r. Raluca și Denisa)». El le-a invitat acolo, la Amsterdam. Se plimbau toți cu barca pe acolo. Eu nu le cunosc. 

În loc să joace fotbal el zicea «Nea Giovanni, nu știu cum să fac să plec de aici». El nici nu știa ce înseamnă «exit». A și avut probleme cu tatăl lui, care era un cizmar și mereu bea. Norocul lui Mitea a fost că eu și fratele meu i-am făcut o casă. Pentru mine, Mitea a fost o aventură”, a spus Becali atunci TV Digi Sport. 

Zlatan Ibrahimovic întreabă de Mitea

În urmă cu un an, același Ioan Becali spunea că Zlatan Ibrahimovic a fost unul cei mai buni prieteni ai lui Mitea și că se interesează de el. „Și acum mă întreabă Zlatan de el. Îmi zice mereu «Ce face țigănușul meu?». Și Zlatan știe țigănește. A crescut în mahala de țigani”, spunea impresarul.

Barcelona l-a vrut pe Mitea

Ionuț Chirilă, fostul antrenor al lui Mitea la juniori, a dezvăluit că mijlocașul a fost în probe la Barcelona, unde a fost urmărit de Pep Guardiola și Bernd Schuster, care l-au comparat cu Saviola.

„Guardiola îl văzuse. O săptămână l-a supravegheat o comisie, una condusă de Schuster şi cinci jucători. Au zis «E ca Saviola. Îl luăm». Preşedintele şi patru avocaţi au făcut contractul după ce văzuseră documentele FRF prin care Mitea era declarat jucător liber de către Rapid. Luam cartea verde și era jucătorul Barcelonei”, povestea Ionuț Chirilă.

"Dacă mă asculta, acum era un om mai bogat cu 15-20 de milioane de euro şi nu mai avea nici un fel de problemă. A pierdut această sumă pentru că nu a avut încredere în mine. A fost la un pas de Barcelona, mai lipsea doar semnătura"
Ionuț Chirilă

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Gianni Infantino, președintele FIFA, propunere care va enerva federațiile europene: „Trebuie să protejăm jucătorii”

Încă un fost președinte al lui Real Madrid este afectat de coronavirus » Se află internat la Terapie Intensivă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
tricisport
tricisport  •  08 Septembrie 2021, 16:10

Sigur e ”de” și nu e ”în”?

tricisport
tricisport  •  07 Septembrie 2021, 13:13

As vrea sa aflu si varianta lui Mitea. Cred ca le-a inflorit Varu' pana au ajuns SF-uri.

tricisport
tricisport  •  07 Septembrie 2021, 12:55

*** ***?" *** "***?"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează