INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

Nicolae Stanciu și Claudiu Keșeru, singurii „tricolori” în formă! Nouă n-au jucat deloc!

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 08:38

Nicolae Stanciu și Claudiu Keșeru, prestații foarte bune în Europa. Totuși, jumătate dintre cei 19 stranieri convocați pentru „dubla” contra Spaniei și Maltei nu au fost folosiți deloc în această săptămână la cluburile lor, iar trei au evoluat puțin. Inclusiv Pușcaș.

Doar 25 de zile ne despart de meciul cu Norvegia, foarte important în preliminariile Euro 2020, și perspectiva nu e chiar optimistă.

Ødegaard și Håland, în prim-plan. Stanciu și Keșeru le-au răspuns

În timp ce doi jucători ai nordicilor sunt în prim-plan, unul în Spania (Ødegaard, 20 de ani, a fost cel care a provocat victoria lui Real Sociedad, 2-0 cu Atlético), altul în Champions League (Håland, 19 ani, hat-trick pentru Salzburg, la 6-2 cu Genk), "tricolorii" nu trec prin cel mai bun moment.

Dintre cei 19 stranieri convocați pentru „dubla” cu Spania (1-2) și Malta (1-0), doi sunt în formă la echipele lor. Stanciu, firav la națională în această lună, a fost liderul Slaviei Praga la surpriza din Ligă de la Milano, 1-1 cu Inter. Iar Keșeru a reușit joi seară un hat-trick pentru Ludogoreț, 5-1 cu ȚSKA Moscova, în Europa League. Ei sunt speranțele noastre.

Andone s-a mutat, dar e tot rezervă

Totuși, în ultima săptămână, nu mai puțin de nouă internaționali au stat pe bancă sau în tribună la club în campionat și cupele europene. Trei, Benzar (Lecce), Nedelcearu (Ufa) și Niță (Sparta), și-au pierdut locul printre titulari după pauza internațională. Iar Andone, împrumutat de Brighton la Galatasaray, nu e în formula de start nici la Istanbul.

„Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat la Brighton. Nu afirm că sunt foarte bun, dar nu am primit aceleași șanse ca alți jucători. Unii au evoluat mai multe meciuri la rând pentru a intra în formă. Cu mine de ce nu s-au purtat la fel?”, a declarat atacantul, anunțând: „Vreau să rămân definitiv la Galata”. Deocamdată însă, e rezerva lui Falcao la Cim-Bom-Bom.

Își pierde Pușcaș locul în echipă?

O veste îngrijorătoare este retrogradarea pe bancă a lui Pușcaș. Managerul lui Reading, José Gomes, avertizându-l: „Nu mi-a plăcut ce a făcut, nu mi-a plăcut cum a jucat etapa trecută”. Și l-a folosit doar 23 de minute la 0-1 cu Middlesbrough. Ar fi o mare problemă pentru selecționerul Contra dacă Pușcaș, cel mai bun om al nostru cu Spania și Malta, nu ar mai fi titular la formația sa.

Situația lui Hagi și Marin este și mai delicată. Primul intră puțin la Genk, pe final, iar al doilea rămâne pe bancă la Ajax.

Chiricheș joacă. Joacă slab

La rândul său, Chiricheș a plecat de la Napoli la Sassuolo și, cel puțin, a revenit pe teren. Însă face parte dintr-o apărare modestă (a doua cea mai slabă din Serie A, cu 7 goluri primite în primele trei etape). Și, neajutat de colegi, se pierde în greșeli. Îi va fi greu să iasă în evidență și să atingă un nivel bun. 

Situația "tricolorilor" convocați cu Spania și Malta 

În formă

  • Nicolae Stanciu (Slavia Praga)
  • Claudiu Keșerü (Ludogoreț)

Joacă

  • Ionuț Radu (Genoa)
  • Alin Toșca (Gaziantep)
  • Dragoș Grigore (Ludogoreț)

Joacă slab

  • Vlad Chiricheș (Sassuolo)
  • Gheorghe Grozav (Kisvárda)

Joacă puțin

  • Ianis Hagi (Genk)
  • Paul Anton (Krîlia)
  • George Pușcaș (Reading)

Nu joacă

  • Ciprian Tătărușanu (Lyon)
  • Florin Niță (Sparta Praga)
  • Răzvan Marin (Ajax)
  • Romario Benzar (Lecce)
  • Ionuț Nedelcearu (Ufa)
  • Adrian Rus (Fehérvár)
  • Alexandru Chipciu (Anderlecht)
  • Alexandru Maxim (Mainz)
  • Florin Andone (Galatasaray)

* S-a ținut cont de ultima săptămână (campionat - cupe europene)

Îl cheamă înapoi pe Mitriță?

O variantă bună ar fi readucerea la lot a lui Alex Mitriță. Momentan, e cel mai bun jucător al lui New York City FC și unul dintre cei mai în formă din MLS. Are 10 goluri în SUA, trei în ultimele patru etape de campionat. Mitriță, schimbat la pauza meciului pierdut în Suedia (1-2) și neconvocat la națională din 23 martie, ar avea timp luna viitoare să se adapteze schimbării fusului orar. Nu ar fi folosit în Feroe, dar ar putea evolua pe 15 octombrie, cu Norvegia, la București.

Am mai pierdut 3 locuri topul FIFA

Ieri, forul mondial a dat publicității noul clasament FIFA/Coca-Cola (septembrie) și naționala a căzut trei locuri, ajungând pe 31. Cu șapte puncte mai puțin față de ierarhia din august (1.490). Pe primele trei poziții sunt Belgia (1.752), Franța (1.725) și Brazilia (1.719). 

Citește și:

Keșeru, hattrick de senzație în Europa League! Primul gol a fost COLOSAL 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
sibelius
sibelius  •  20 Septembrie 2019, 17:48
Postat de cuviosul_pafnutie pe 20 Septembrie 2019, 16:17

Valentin Gheorghe este revelatia acestui inceput de campionat!Si nu-l vede nimeni!Daca nu are cine sa puna o vorba?Sau daca nu s-a transferat(inca)la fcsb?

Liga I nu are nicio legatura cu fotbalul.

sibelius
sibelius  •  20 Septembrie 2019, 17:44
Postat de cipinho79 pe 20 Septembrie 2019, 12:13

interesant ca sunt jucatori care joaca bine pentru echipele de club iar cand vin la nationala sunt praf (Keseru, Stanciu, Deac). pentru mine asta ma duce cu gandul la un singur lucru, Contra nu stie sa-i foloseasca unde trebuie pe teren!

Deac a jucat slab la CFR inainte de convocare.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  20 Septembrie 2019, 16:17
Postat de Christian Ciuca pe 20 Septembrie 2019, 12:02

e trist, ai si tu citiva jucatori cit de cit mai de Doamne-ajuta si pur si simplu NU joaca in echipele lor, nu sint bagati, ce faci acum, grea dilema, ai altii care ar putea intra? n-ai. Sintem probabil singura nationala in situatia asta paradoxala, o nationala de rezerve practic. Cu atit mai mult aia 3-4 care sint in forma la club trebuiesc din start bagati pe teren, desi am vazit cu totii randamentu lor foarte-foarte slabut la Nationala, pentru ca nu au coechipierii de la cluburi, explicatia asta e, simpla si logica, adauga si presiunea suplimentara cind vii la reprezentativa, plus indicatii de la antrenor care nu corespund cu ce faci tu la club si descurca-te. Astia sint oamenii, altii nu, cu astia defilam, ei sa dea totu pe teren in meciurile astea decisive cu norvegienii si suedezii si sa aibe speranta ca de se califica vor juca in sfarsit la cluburi mai bunicele, nimic nu-i tine legati acolo rezerve la infinit, sa se carabaneasca daca e bataie de joc.

Valentin Gheorghe este revelatia acestui inceput de campionat!Si nu-l vede nimeni!Daca nu are cine sa puna o vorba?Sau daca nu s-a transferat(inca)la fcsb?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează