INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA / ST. ETIENNE - LYON 0-2

Nicoliţă a fost titular în premieră la St. Etienne, 0-2 cu Lyon » ”Bănel, actor principal. Fără să vrea”

Prins de trei ori în ofsaid, Bănel (stînga) nu i-a dat deloc pace golgeterului lyonez Bafetimbi Gomis FOTO Reuters
Prins de trei ori în ofsaid, Bănel (stînga) nu i-a dat deloc pace golgeterului lyonez Bafetimbi Gomis FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2011 20:39

Mijlocaşul român a fost unul dintre puţinii remarcaţi de la oaspeţi, în special datorită faultului asupra sa ce a dus la eliminarea lui Dabo


Bănel Nicoliţă a ajuns, în sfîrşit, titular la St. Etienne. După 62 de minute strînse anterior din două meciuri ca rezervă, mijlocaşul român a fost elementul-surpriză prin care antrenorul Christophe Galtier a început derbyul regiunii Rhone-Alpes cu Lyon: 50 km separă cele două oraşe.

"În amintirea unui Steaua - Dinamo"
Evenimentul n-a rămas trecut cu vederea. Cotidianul lyonez " Le Progres" chiar i-a alocat ex-stelistului un material, numit "Un om în meci. Premiera lui Nicoliţă", în care s-au notat principalele momente ale acestuia pe teren. De la revederea cu portarul Lloris, cu care s-a mai confruntat în septembrie la meciul România - Franţa (0-0) din eliminatoriile CE 2012, la intrarea decisă asupra suedezului Kallstrom (15), pe care apoi l-a blocat eficient (22).

A existat şi "o clipă de ezitare (24), care i-a permis lui Lacazette să tragă periculos din voleu", dar şi "parcă în amintirea vulcanicelor derbyuri Steaua - Dinamo, respingerea energică de lîngă un Cris prea tupeist în faţa portarului Ruffier". Prima repriză a terminat-o "cu un corner bine bătut la prima bară".

Ratare înainte de cădere
Episod esenţial la reluare. "Le Progres": "Relativ discret pînă atunci, Nicoliţă a devenit unul dintre actorii principali, fără să vrea. În minutul 52, el a fost victima unui tackling violent şi stîngaci al lui Dabo. Ghetele sale verzi-fluorescente au zburat. Arbitrul n-a ezitat. I-a dat lyonezului, abia introdus, roşu. Cu acea fază, Bănel a devenit unul dintre oamenii derbyului. Mai ales dacă şi marca, însă şutul său tare a trecut pe lîngă poarta lui Lloris (79)".

Şansa s-a mutat rapid la rivali. Lyon a deschis scorul prin Briand (81), pentru ca Gourcuff să dea verdictul, 2-0, în prelungiri. Între timp, "actorul principal" Bănel Nicoliţă părăsise scena (85).

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

"În rolul «motorului» de serviciu care vrea să se facă respectat, Bănel nu s-a numărat printre cei mai slabi. Fanii săi i-au revăzut calităţile la fazele fixe, generozitatea sa"

"Românului i-a fost sete să joace, să-şi arate virtuţile. Se vedea în ochii săi înaintea meciului. A alergat în toate cele patru colţuri ale terenului, dar poate nu mereu cu discernămînt. Era vorba însă de prima lui titularizare şi avea nevoie să-şi găsească locul. Nu i se poate reproşa angajamentul său"
"Le Progres", cotidian francez

"Nicoliţă a fost foarte dornic, dar nu s-a văzut decît foarte rar, mai ales la şutul imprecis din buna pasă primită de la Aubameyang"
" L'Equipe", ziar francez

Daniel Niculae, nota 4
Precum Nicoliţă, Daniel Niculae a fost notat cu 4 de "L'Equipe", după ce Nancy a pierdut din nou, 0-2 la Montpellier. "A contat prea puţin", şi-a justificat calificativul jurnalul francez. Atacantul român a rămas încrezător: "Trebuie să uităm repede acest eşec logic contra unui adversar mult mai solid. E urgent să cîştigăm meciul de duminica viitoare, cu Brest, un concurent direct la evitarea retrogradării".


Playtech: BOMBĂ! Vicor Ponta, mesaj pentru români de pe patul de spital: 'Ar fi o lașitate din partea mea să tac'


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează