INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER MILANO

Oficial! Cristi Chivu şi-a încheiat contractul cu Inter Milano! » Mesajul emoţionant de adio după retragerea din activitate

Cristi Chivu a cîștigat Liga Campionilor cu Inter
Cristi Chivu a cîștigat Liga Campionilor cu Inter

Articol de GSP - Publicat luni, 31 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 31 martie 2014 14:47

După nenumărate accidentări şi operaţii, Cristian Chivu, 33 de ani, şi-a încheiat astăzi contractul cu Inter Milano şi se va retrage din activitate.

Clubul milanez a anunţat astăzi pe site-ul oficial că cele două părţi au încheiat colaborarea după mai bine de 7 ani. "Îi mulţumim lui Cristi Chivu pentru 7 ani formidabili", se notează pe site-ul lui Inter Milano. Chivu a jucat 115 meciuri pentru Inter, reuşind să marcheze 3 goluri.

După nenumărate accidentări şi operaţii, Cristian Chivu, 33 de ani, şi-a încheiat astăzi contractul cu Inter Milano şi se va retrage din activitate.

Clubul milanez a anunţat astăzi pe site-ul oficial că cele două părţi au încheiat colaborarea după mai bine de 7 ani. "Îi mulţumim lui Cristi Chivu pentru 7 ani formidabili", se notează pe site-ul lui Inter Milano. Chivu a jucat 115 meciuri pentru Inter, reuşind să marcheze 3 goluri.

Românul este accidentat din luna august a anului trecut cînd a suferit o intervenţie chirurgicală la un deget al piciorului drept, iar acum se află în recuperare după o altă operaţie tot la deget.

La Inter a cîştigat 3 titluri, două Cupe ale Italiei, două Supercupe, Liga Campionilor şi un Campionat Mondial al Cluburilor. Înainte de Inter Milano, Chivu a mai evoluat în tricoul Reşiţei, în cel al Craiovei şi pentru Ajax şi AS Roma.

MESAJUL LUI CHIVU PE PAGINA DE FACEBOOK:

"Sunt trist si fericit, rad si plang totodata si ma incearca un sentiment de satisfactie pe care nu-l pot descrie in cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce imi va servi toata viata. M-a invatat ce inseamna pasiunea, ce reprezinta curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte intre visuri si realitate. Stiu cine sunt, ce sunt, ce am facut, cum am facut si va pot spune ca a fost o calatorie plina de provocari. O calatorie in care nu am renuntat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocarile pe care destinul mi le-a asternut in cale. Le-am infruntat plin de convingere ca voi voi reusi, ca voi trece mai departe, ca intr-o zi imi voi privi copiii si cu o imbratisare imi vor multimii. Atat si nimic mai mult.

Multumesc parintilor mei pentru educatia pe care mi-au oferit-o. Acum 24 de ani am inceput o calatorie motivat de o persoana care mi-a fost model si sursa de inspiratie. Ne-a parasit 8 ani mai tarziu si am crezut ca pentru mine totul s-a terminat. Aveam 17 ani. A fost tatal, antrenorul, prietenul si cel mai mare critic al meu.

Este prima persoana careia vreau sa-i multumesc pentru ca in toti acesti ani l-am simtit langa mine mereu. Am incercat sa fiu ca el, sa fiu demn, curajos, ambitios, corect asa cum m-a invatat. Inainte de a fi ceva, am incercat sa fiu OM. As fi avut nevoie de tata mai mult decat cineva si-ar putea imagina, decat, probabil, s-a gandit el in scurta noastra calatorie prin aceasta lume.

Multumesc tuturor antrenorilor cu care am inceput, celor cu care am colaborat de-a lungul timpului si despre care pot spune ca au fost o sursa de inspiratie continua pentru mine.

Multumesc cluburilor la care am activat pentru ca au avut incredere in mine si pentru ca mi-au oferit posibilitatea de a creste in tari si in orase diferite invatand sa devin o persoana mai buna. Multumesc tuturor suporterilor de la echipele la care am activat pentru ca fara sustinerea si fara pasiunea lor fara margini, succesele noastre nu ar fi fost posibile. Am respectat si onorat istoria si traditia clubului pentru care activam.

Multumesc staff-ului medical, doctori, fizioterapeuti, pentru sprijinul lor moral, pentru intelegerea pe care au avut-o in ceea ce ma priveste, pentru ca m-au suportat, dat fiind faptul ca am fost un record-man al accidentarilor. Daca imi permiteti si sper ca ma intelegeti, vreau sa-i multumesc in special medicului si prietenului meu, Franco Combi. Fara el nu aveam onoarea de a scrie aceste randuri.

Multumesc tuturor celor care nu apar in fata, dar care au un rol important in bunul mers al unei echipe de fotbal, oameni apropiati, cu care interactionam zi de zi, si care incercau sa ne faca toate mofturile: magazioneri, bucatari si tot persoanlul de intretinere. Cu respect, admiratie si in loc de "Bonjour" ramane "Au revoir".

Am cunoscut multi fotbalisti in toti acesti ani, le multumesc tuturor pentru respectul pe care mi l-au oferit si vreau sa ii asigur ca a fost o onoare pentru mine sa le fiu coleg, partener de lupta si sa impartim infrangerile si victoriile. Veti ramane in inima mea pentru totdeauna. Vestiarul imi va lipsi cel mai mult.

Nu in ultimul rand, vreau sa-i multumesc sotiei mele, Adelina. A renuntat la visurile ei pentru a fi alaturi de mine, am crescut impreuna printre straini si am depasit momente grele. Ea este cea care m-a sustinut si inteles in cele mai grele momente, mi-a oferit dragoste, liniste si familia la care am visat. Le multumesc fetelor mele, Anastasia si Natalia, care au avut grija sa nu fiu niciodata trist si sa uit de orice suparare. Ele trei sunt mai presus de orice satisfactie profesionala pe care am avut-o sau o voi avea in viata.

Am intrat in aceasta lume tanar, in liniste, visator si plin de ambitie si ies cu ceva fire albe, multe cicatrici si cu convingerea ca inima mea e la locul ei chiar, daca am pus-o de fiecare data la dispozitia echipelor la care am jucat. Tata, sper ca esti mandru de omul care am devenit. Este sfarsitul unei calatorii… si inceputul, pentru restul vietii mele!!!".


CE FACE DUPĂ RETRAGERE

În aceste condiţii, Cristi Chivu urmează să preia afacerea de impresariat a fraţilor Becali. Acesta a început deja discuţiile cu fotbaliştii impresariaţi de firma fraţilor Becali, chiar Florin Gardoş confirmînd că a avut deja o discuţie cu Chivu după condamnările lui Giovanni şi Victor Becali.

ACCIDENTĂRILE LUI CHIVU DIN 2014 PÎNĂ ÎN PREZENT
Fotbalistul român a avut 12 accidentări grave din 2004 şi pînă în 2013:

» 8 luni de pauză în iulie 2004: fractură la al cincilea metatarsian de la piciorul drept. A lipsit pînă în noiembrie, a jucat un meci şi s-a operat ca să-şi scoată şuruburile implantate, revenind în martie 2005.
» 4 săptămîni
în martie 2007: fractură de piramidă nazală. A reintrat purtînd mască de protecţie.
» 3 luni
în iunie 2008: s-a operat după nuntă la umărul drept, la finele unui întreg sezon în care a jucat cu umărul luxat.
» 6 săptămîni
în noiembrie 2008: entorsă la genunchiul stîng şi întindere a ligamentului colateral intern.
» O lună
în martie 2009: leziune musculară la adductorii piciorului drept.
» Două luni şi jumătate
în ianuarie 2010: fractură craniană parietală dreapta şi operaţie. A jucat din nou pe 24 martie, cu casca de protecţie la care n-a mai renunţat
» O lună
în decembrie 2011: leziune musculară la adductorii piciorului drept.
» O lună şi jumătate
în aprilie 2012: entorsă la gleznă dreaptă.
» 4 luni şi jumătate
în august 2012: fractură la degetul al doilea de la piciorul drept. După prima operaţie nereuşită, o face şi pe a doua.
» 10 zile
în februarie 2013: operaţie la unul dintre degetele de la piciorul drept.
» Două săptămîni
în aprilie 2013: entorsă şi contuzie la un alt deget de la piciorul drept.
» Două săptămîni
în mai 2013: vechea problemă cu degetul al doilea de la piciorul drept.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
bamse1901
bamse1901  •  01 Aprilie 2014, 08:54

FELICITARI pt toata cariera ta

flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Aprilie 2014, 08:46

Pentru cei care vorbesc vrute si nevrute de el si il acuzati pe nedrept trebuie sa stiti, daca nu stiti deja ca a fost chinuit de accidentari incepand cu anul 2010, mai ales cu aceasta accidentare care i-a si pus capat carierei...in plus nu pot uita cuvintele urate adresate de ziaristi nationalei si acest fapt, poate mai ales, l-au facut sa renunte la nationala..de fapt el a si declarat ca acesta a fost motivul renuntarii, de ce uitati atat de usor cauzele? sau ziaristii de doi bani din tara asta, care isi fac un tel din a critica si a jigni sportivii performanti din acesta tara sau antrenori (vezi O Belu) trebuie exonerati de raspunderea pe care o poarta ranind sufletele acestor sportivi.

flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Aprilie 2014, 08:44

Daca prindea generatia de aur sunt sigur ca era titular printre ei, singurul fotbalist din generatiile ulterioare acelei generatii care putea sa fie titular in aceea generatie (el cu Belo puteau sa faca un cuplu de fundasi de vis). pacat ca nationala nu l-a ajutat....dar acum asta este...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează