INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Olimpiu Moruțan are două oferte, dar Galatasaray nu îl lasă! Decizia îi aparține antrenorului campioanei Turciei

Olimpiu Moruțan are două oferte, dar Galatasaray nu îl lasă. Foto: Instagram
Olimpiu Moruțan are două oferte, dar Galatasaray nu îl lasă. Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 16:35 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 18:45

Konyaspor și Pendikspor îl vor sub formă de împrumut pe Olimpiu Moruțan (24 de ani). Mijlocașul român s-a descurcat însă bine în amicalul cu Kisvarda (2-0) și este posibil să rămână la Galatasaray.

Olimpiu Moruțan ar putea pleca din nou sub formă de împrumut în această vară. Galatasaray a primit două oferte de la cluburi din Superlig, însă campioane Turciei va lua o decizie abia după finalul stagiului de pregătire din Austria. 

Echipele interesate de mijlocașul de 24 de ani sunt, potrivit ziarului Fanatik, Konyaspor, care a terminat sezonul trecut pe locul 8, și Pendikspor, nou promovată în elita Turciei. Gruparea din Istanbul așteaptă să vadă mai întâi cum se descurcă în amicale și abia apoi antrenorul Okan Buruk va oferi un verdict .

Dinamo știe pe ce stadion va juca meciul cu Universitatea Craiova. Mâine va fi omologarea oficială
dinamo
Dinamo știe pe ce stadion va juca meciul cu Universitatea Craiova. Mâine va fi omologarea oficială

Olimpiu Moruțan va fi testat și cu Austria Viena și Sturm Graz

Pe de altă parte, cotidianul Fotomac dezvăluie că Moruțan s-a remarcat în al doilea test al verii, 2-0 cu Kisvarda. Olimpiu a intrat după pauză, la fel ca în partida cu Hull (4-3), și i-a lăsat o impresie bună lui Buruk, care înclină să-l păstreze în lot pe fostul FCSB-ist. 

„Dacă nu va veni vreo propunere astronomică, Moruțan va rămâne la Galatasaray, fiind o bună alternativă la mijlocul terenului. A dovedit că își dorește să continue la «galben-roșii»”, scrie sursa citată. Olimpiu mai are la dispoziție două meciuri, cu Austria Viena și Sturm Graz, ca să primească deplin credit de la antrenor.

Olimpiu Moruțan, cifre mai bune la Pisa decât la Galatasaray

Împrumutat la Pisa în sezonul trecut, românul nu a fost cumpărat de echipa italiană din Serie B care nu a promovat, neactivând clauza din contract, de 5,5 milioane de euro. Asta deși cifrele jucătorului n-au fost deloc slabe, 6 goluri și 8 pase decisive în 36 de meciuri pentru squadra toscană. În primul sezon la Galatasaray. 

Moruțan a dat 3 goluri și 5 assisturi în 34 de partide. Cota sa de piață, conform Transfermarkt.com, a ajuns la 4,5 milioane de euro, puțin peste suma plătită de campioana Turciei pentru a-l lua de la FCSB, 4.2 milioane.

VIDEO. Olimpiu Moruțan: „Sper să aveți mai multă încredere în mine”

Citește și:

Lovitură primită astăzi de abonații unui operator TV: Nu vor putea să vadă meciul Farul - Sheriff Tiraspol

Două transferuri de ultim moment pregătite la CFR Cluj

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează