INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EDITORIAL

Opinie Radu Oprișan » Déjà vu cu Lucescu

foto: Alex Nicodim +3   FOTO
foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 27 februarie 2018 12:11

Nu vi se pare cunoscută scena cu Lucescu care, în loc să devină campion, e favorit, în aceeași zi, chiar să piardă o competiție în care avea prima șansă? Mircea a trăit senzația cu Rapid în anul 1997 la Craiova, Răzvan, cu Rapidul, în 2006, la Petroșani! 

Duminică seara s-a întâmplat din nou. PAOK-ul lui Răzvan avea derby cu OLY, pe care dacă îl câștiga, putea destupa șampania. Ei bine, lucrurile au luat-o razna: scandal în tribune, meciul a fost suspendat și PAOK poate fi depunctată și penalizată cu 0-3, caz în care, probabil, pierde un titlu pe care îl așteaptă de 33 de ani și pe care îl avea în buzunar!

Ilustrată cu Răzvan la Petroșani

Campionatul 2005-2006, ediție despre care s-a spus că a fost influențată de valizele cu bani mai mult ca oricând, de altfel patronul Stelei a primit și o condamnare după celebrele cadre cu el fugărind jucătorii Gloriei Bistrița cu sacoșa cu bani.

Înaintea meciului din ultima etapă, Jiul- Rapid, Răzvan stătea pe tunelul dintre vestiare și teren, copleșit de emoții. Se juca în paralel cu FC Vaslui -Steaua, Răzvan încerca să se detensioneze privind încălzirea jucătorilor, dar nu era acolo! La un moment dat a murmurat: "Oare, peste 2 ore, o să fiu campion?". Pe lângă Cupe și Supercupe, victorii istorice în Europa, titlul îi lipsește din vitrină. În emoția fantastică, Lucescu jr. a ignorat faptul că, așa cum știa toată lumea și presa a relatat cu amănunte, jocurile erau deja făcute atât la Vaslui cât și la Petroșani, acolo unde planul diabolic îl inclusese chiar si pe crainicul stadionului, omenit bine sa incite publicul anti rapidist! Microbiștii își amintesc ce s-a întâmplat, meciul a fost întrerupt după 7 eliminări rapidiste. La Vaslui, Steaua trecea ușor mai departe spre un nou titlu!

După incidentele de la Salonic, oamenii lui Răzvan îi acuză pe cei de la OLY că au provocat intenționat și apoi au jucat teatru! Din nou déjà vu: moment înaintea meciului din Giulesti din sfertul Cupei UEFA. Tensiunea era imensă, forțele de ordine erau în alertă, chiar și structurile de informații, oricând se putea întâmpla o nenorocire! Patrule ale fanilor giuleșteni condiționau vânzarea biletelor în sectoarele vișinii cu întrebări-test din istoria Rapidului. O nenorocire a fost aproape când unui om de la coadă i-a sunat telefonul cu ring-tone-ul Scooter Maria, imnul neoficial al Stelei. Numai Dumnezeu l-a salvat pe om de la linșaj!

img 0194mihai stoica suporteri rapid

Sursele conducerii rapidiste au aflat ca MM Stoica avea un plan diabolic: să-i incite pe fanii Rapidului din tribună, care îl urau din toată ființa, să sară în teren și Steaua sa câștige la masa verde. Fix ce acuză acum cei de la PAOK! Însă rapidiștii îl aveau pe Dinu Vamă, un maestru al luptelor tăcute, cei de la Salonic sunt pistol cu apă pe lângă Vamă! Ce a făcut acesta?

În colaborare cu Gigi Corsicanu, liderul fanilor giuleșteni, a plantat oameni de încredere în sectorul de deasupra băncii de rezerve a Stelei, acolo unde era marele pericol. Oamenii instruiți aveau misiunea să nu răspundă eventualelor provocări ale lui MM și să-i împiedice pe vecinii de scaun să o facă! Vă aduceți aminte plimbarea trufașă a lui MM, palid de emoție, prin fața tribunei din Giulești, jucându- se cu rolele albe de leucoplast și privind ironic rapidiștii injectați de ură? S-a ales cu niște pungi de semințe și cu cea mai nouă colecție de înjurături, dar atât! Insuficient pentru un 3-0 la "masa verde"!

img 0142dinu gheorghe marius lacatus

Acum, Răzvan Lucescu trăiește cu senzația că a jucat în aceeași piesă și încearcă să-și convingă jucătorii că nu e totul pierdut și că trebuie să joace până la capăt! Probabil, are momente în care se întreabă încet exact ca în acea seară, la Petroșani: "Oare voi fi campion?"

Citește și: PAOK dă vina pe antrenorul lui Oly, dar nu scapă: cel puțin 3 puncte penalizare și va juca "șocul" cu AEK fără spectatori! Ultimele noutăți din Grecia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
427951077389201
Mihai Tanase  •  28 Februarie 2018, 11:59

Mi se pare că faci parte din familia Lucescu .Toată lumea care merge pe stadion trebuie sa respecte niste legi și regulamente ,indiferent cine este Daca nu sunt respectate legile și regulamentele ,trebuie aplicate sancțiuni.Restul e vrăjeală și incitare la violenta .

dankressman.1.1.1..
dankressman.1.1.1..  •  28 Februarie 2018, 09:43

*** astea! Desfiintati si toooot cu gura mare. Exact ca in bancul in care un *** si tinea mainile sus sa-i arate oponentului ca e ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  27 Februarie 2018, 20:26

Marele inventator Oprișan a visat urât! Cine oare îi pune la asemenea cazne?

Vezi toate comentariile (42)
Comentează