INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EDITORIAL

Opinie Răzvan Luțac » De ce l-a mai transferat Parma pe Dennis Man? „E fix cum ți-ai lua costum pentru nunți în an de pandemie”

Dennis Man a prins doar câteva minute în Verona - Parma, scor 2-1. Foto: Imago +8   FOTO
Dennis Man a prins doar câteva minute în Verona - Parma, scor 2-1. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2021 00:20 / Actualizat marti, 16 februarie 2021 09:08

Să-l bagi pe Dennis Man 5 minute în Verona - Parma, 2-1, după ce l-ai luat cu 13 milioane de euro e fix cum ți-ai lua costum pentru mers la nunți în an de pandemie.

Și-apoi îți rămâne mic, fiindcă ai făcut burtă de la prea mult stat în casă. 

Nu sunt apărătorul lui Man. Mi s-a părut cel mai șters dintre oamenii de bază la Campionatul European U-21 din 2019, unde s-au remarcat alții. Pe de altă parte, i-am admirat ultimul sezon și turul de campionat, chiar dacă sunt conștient că Liga 1 se bate la valoare cu un Matiz.

Am fost acolo când micuțul de la Arad se încurca în mânecile tricoului XXL la trialul de la Buftea, pe când avea 14 ani și nu-l recomanda decât numărul 10 de pe spate.

N-am fost surprins când a făcut pasul de la UTA în Liga 1. Nici când a început să marcheze. În contrabalanță, nu consider că e jucătorul român al anului 2020 - mi se pare că-l pedepsim mult prea tare pe Ștefan Radu fiindcă n-a mai venit la echipa națională. A avut un an OK, cu un trofeu câștigat la final de 2019, după precedentul scrutin de fotbalist al anului. Și joacă la Lazio, pe bune!

Ce m-a mirat? Că Parma a dat 13 milioane de euro pe Dennis Man acum, în iarnă, când era pe ultima sută pentru a se salva de la retrogradare. (Acum nu prea mai e)

Să fie clar, nu aș putea să îl cert pe antrenorul Parmei că nu-l bagă pe Man ori că nu-l bagă pe Mihăilă (deși Mihăilă n-a fost rău cât a jucat meciul trecut, 0-3 cu Bologna, a mai dat și un gol în Cupă, a mișcat ceva). 

Dar nu pricep altceva - excluzând aici evidentele neînțelegeri conducere - antrenor. De ce să dai 13 milioane de euro și-apoi să nu îl bagi decât în minutul 88? Da, noi suntem Matiz în Liga 1, aducem jucători de duzină din campionate inferioare și-i băgăm titulari - avem nenumărate exemple.

Dar, mă scuzați!, măcar îi aducem pe gratis! (Ceea ce nu e bine pentru ei, unii pleacă până să le învățăm numele). Însă la un club de nivelul Serie A nu se discută lucrurile astea înainte? Nu se face un plan, chiar și într-o situație grea, disperată, ca a Parmei?

În rest, echipa băieților mi se pare o combinată de plictis, dezinteres și plafonare, cu Gervinho și Cornelius, cu tot respectul pentru carierele lor OK, complet ieșiți din joc. Man o fi intrat în minutul 88, dar a lucrat o fază OK cu Mihăilă, încheiată cu un cap puțin peste dat de Zirkzee. Toți tineri, toți intrați pe final, în urma veșnicelor soluții care au dus Parma pe un binemeritat loc 19

Repet, nu am cum să cert vreun patron sau antrenor din Serie A, dar mă miră când cei la care ne raportăm ca profesioniști desăvârșiți arată ca o gașcă de amatori.

Rezumat Verona - Parma 2-1:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Verona - Parma 2-1 » Mihăilă și Man rămân penultimii în Serie A! Românii, aruncați în luptă pe final

Scandal uriaș la echipa lui Ianis Hagi! Premierul Scoției a intervenit: „Trebuie să plătească!” » Reacția lui Rangers

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
aci_dutzu
aci_dutzu  •  16 Februarie 2021, 22:51

articolul pare scris de unul care s-a dus în costum cumpărat din talcioc la o nuntă în care toți erau în costume Armani. și comentat de unii care strâng un an din ajutor bani de un trening chinezesc (glumesc, evident, treningul e dat moca sau găsit) :))

godot
godot  •  16 Februarie 2021, 21:18

Capacitățile care au dus Parma pe locul retrogradabil sunt aceleași care au decis ca Man merită 13 milioane. Unde-i nelămurirea?

respect2014
respect2014  •  16 Februarie 2021, 20:06
Postat de radumatei pe 16 Februarie 2021, 19:17

1. Nu sunt Stefan Radu, nu vad cum ai putea crede ca ala n-are alta treaba decat sa intre in subsolul articolelor GSP sa se certe cu lumea, cum fac eu :))) 2. Ca nu esti de acord ca Radu e `fotbalistul roman al anului` e o parere perfect valida si o respect, chiar si fara argumente sau explicatii. Mi se pare o chestie suficient de subiectiva incat sa nu ma contrazic pe tema asta. 3. Ce m-a deranjat sunt argumentele pe care le-ai adus in sprijinul parerii respective, gen nu esti roman daca refuzi 'nationala' sau trebuie sa demonstrezi ca esti roman facand una sau alta. Cand Radu o sa vina sa ceara ceva de la Romania, as intelege sa-i cerem socoteala ca n-a venit cand a fost chemat la nationala, dar cat timp isi vede acolo de treaba lui, as zice sa-l lasam in pace. Cred ca putem judeca un fotbalist prin prisma jocului sau, dincolo de ce face sau ce zice. Scuze daca m-am aprins prea tare pe tema asta.

Nu am zis ca nu e român! Am zis ca nu poate fi fotbalistul român al anului. E ca si cum ai fi angajatul lunii/anului la o firma la care tu nu lucrezi. In rest ce treaba are el cu noi, ce treaba avem noi cu el? Nu? Vezi ca ne intelegem? Forumul asta gsp are asa o chestie care intarata la scandal. Cred ca au bagat ceva virusi :)) Sincer, mie cel mai bun fotbalist ( nu-i român, na ) din Romania care a avut performante si joaca impecabil mi se pare Vinicius sau cum il cheama de la CFR. Omul e impecabil pentru Romania. Dar nu e român :))

Vezi toate comentariile (60)
Comentează