INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Păreri diferite despre cei doi români de la Anderlecht: ”Chipciu, soldatul. Stanciu, geniul neadaptat”

Chipciu (dreapta) și Stanciu, încercând să deposedeze un adversar de la Mainz //  FOTO Guliver/GettyImages
Chipciu (dreapta) și Stanciu, încercând să deposedeze un adversar de la Mainz // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2017 00:00

Doi jurnaliști belgieni i-au descris pe mijlocașii români din Astrid Park. Primul a devenit esențial în echipa bruxelleză. Al doilea riscă să rămână pe bancă.

Când a semnat cu Anderlecht, Stanciu era tratat ca o piesă rară, de colecție. Costase 10 milioane de euro, cel mai scump jucător transferat vreodată în Belgia. El era mereu în lumina reflectoarelor. Pentru Chipciu, rămânea locul din spate.

Din umbră. Dar, în timp, Chipciu l-a cucerit pe antrenorul René Weiler, iar Stanciu a devenit rezervă. Cum s-a întâmplat și în ultima etapă, la 4-2 cu Waregem. Alex, marcator, 90 de minute. Nicolae, doar pe bancă.

"În război e nevoie de Chipciu"

De ce? Niels Vleminckx, reporter la Het Laatste Nieuws, are explicația pentru mijlocașul de bandă. "Motivul pentru care Weiler este fan Chipciu? El e soldatul lui Anderlecht", a scris jurnalistul flamand, detaliind: "Chipciu nu are tehnica lui Hanni, viziunea lui Stanciu sau accelerarea lui Bruno. Dar, dacă fotbalul înseamnă război, așa cum susține Weiler, atunci Chipciu e cel mai loial soldat, dorit de orice antrenor".

"Te întrebi dacă mai e pe teren"

Geert Foutré, de la Voetbal Magazine, a comentat situația playmakerului. "Stanciu strălucește, e genial. Cu un simplu gest de clasă, îi lasă pe toți în urmă. Totuși, dacă nu înscrie sau nu găsește pasa de gol, te întrebi dacă mai e pe teren".

Rezultatul: "Momentan, Weiler a descoperit formula potrivită, și Stanciu riscă să rămână rezervă, pentru că Hanni luptă și ajută echipa chiar când joacă prost".

La final, o întrebare: "De ce nu ar merita și un transfer de 10 milioane același timp de adaptare pe care îl are un jucător de un milion? Nicolae își va demonstra valoarea în play-off. Sau poate sezonul viitor".

11goluri și 6 assisturi a adunat Nicolae Stanciu în 36 de meciuri jucate în toate competițiile la Anderlecht

3.000.000 €a plătit Anderlecht pentru Chipciu; are 4 goluri și 11 assisturi în 30 de meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează