INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Serie A nu e Liga 1, Parma nu e FCSB: Dennis Man, zero barat în primele meciuri în Italia!

Dennis Man, în Parma - Bologna 0-3 // foto: Imago +15   FOTO
Dennis Man, în Parma - Bologna 0-3 // foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 09 februarie 2021 07:26 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 07:36

În primele 65 de minute disputate în tricoul Parmei, la înfrângerile cu Napoli (0-2) și cu Bologna (0-3), Dennis Man (22 de ani) n-a tras niciun șut spre poarta adversă și nici n-a reușit vreun dribling, capitole la care avea cifre foarte bune la FCSB.

FCSB s-a ales cu 11 milioane de euro în schimbul lui Man, iar fotbalistul a primit un salariu de 80.000 de euro pe lună, de 4 ori mai mult față de cât încasa de la Gigi Becali. Dennis a și evoluat deja în două meciuri, însă prestațiile sale nu doar că sunt departe de ceea ce reușea în tricoul roș-albastru, unde era aproape etapă de etapă numărul 1, dar cifrele lui sunt practic zero în Serie A.

A bifat aproape un sfert de oră în deplasarea cu Napoli, pe care Parma a pierdut-o cu 2-0. Apoi, duminică seara, a jucat alte circa 50 de minute împotriva Bolognei, în fața căreia Parma a îngenuncheat, 0-3. În cele două jocuri, Man practic n-a produs nimic în ofensivă, acolo unde și-a dovedit principala lui calitate cât a evoluat la FCSB. Era golgeterul la zi în Liga 1, cu 14 goluri marcate.

Un alt Dennis Man în Serie A

În cele 65 de minute cât s-a aflat pe teren în cele două apariții de Serie A n-a avut niciun șut pe poartă și nici vreo minge trimisă către buturile adverse. ZERO! Doar în jocurile din 2021, în 4 etape de L1, Man a șutat de 12 ori către porțile adverse, dintre care 5 au fost cadrate!

Disproporția e și mai mare în privința driblingurilor, un alt parametru la care el a excelat în România. Cu Napoli și Bologna a încercat un singur dribling, care a fost nereușit! În acest an, cu Astra, Viitorul, Voluntari și FC Argeș a apelat de nu mai puțin de 30 de ori la un astfel de procedeu și i-au reușit mai mult de jumătate, a bifat 16 driblinguri!

În consecință, și indexul InStat, un parametru care reprezintă media tuturor reușitelor și nereușitelor dintr-un joc, pe care îl are pentru cele două meciuri de Serie A e departe de ceea ce a bifat în actualul sezon. 

În Italia are 221, deși algoritmul de calcul face diferență între nivelul campionatelor, astfel că un fotbalist care evoluează în Italia, considerată în Top 4 în Europa, are o bonificație importantă comparativ cu Liga 1, care nu e văzută între primele 15 întreceri de pe continent. 

În ianuarie, în Liga 1, indexul său a fost cu peste 35% mai mare, a atins valoarea de 300, ceea ce înseamnă prestație bună spre foarte bună!

Serie A nu e Liga 1, Parma nu e FCSB: Dennis Man, zero barat în primele meciuri în Italia!

Patru români au jucat în ultima etapă de Serie A

Man și Mihăilă au fost folosiți de Parma, însă n-au fost singurii fotbaliști români din campionatul Italiei care au bifat minute în ultima etapă. Ștefan Radu și Răzvan Marin au fost integraliști pentru echipele lor, care s-au confruntat în meci direct, Lazio - Cagliari 1-0. În schimb, toți ceilalți, în frunte cu Chiricheș, n-au apărut pe teren.

Serie A nu e Liga 1, Parma nu e FCSB: Dennis Man, zero barat în primele meciuri în Italia!

Cifrele lui Dennis Man în România erau formidabile

În actualul sezon, Man a fost irezistibil în tricoul trupei lui Toni Petrea. A bifat 20 de meciuri în campionat și în Europa League, iar randamentul a fost ieșit din comun. A marcat nu mai puțin de 17 goluri și a oferit și alte 6 assisturi. A produs, în medie, mai mult de un gol pe meci. Are o medie a notelor GSP fantastică, de 7,10. Niciun alt fotbalist din lotul roș-albaștrilor nu depășește 6,65! 

Și la echipa națională de tineret s-a remarcat, a marcat de 3 ori în cele 3 meciuri pe care le-a disputat și care au însemnat calificarea la turneul final al CE, unde Man ar putea fi prezent pentru a doua oară consecutiv. A jucat și la Euro de tineret din vara lui 2019, când tricolorii mici au accesat semifinalele și au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

În schimb, în echipa națională de seniori are o singură selecție pe parcursul actualului sezon, în deplasarea de la Belfast, cu Irlanda de Nord, scor 1-1, când a fost titular și a rezistat pe teren până în minutul 62, însă a avut o prestație dezamăgitoare.

VIDEO. Gigi Becali i-a speriat pe italieni la transferul lui Dennis Man: „Cei de la Parma spun că nu vor mai aduce jucători de la Steaua”

Citește mai multe știri despre stranieri:

Dennis Man și Valentin Mihăilă, criticați: „Bijuteriile din mercato au fost niște țânțari mici și enervanți”! Nota 5 pentru românii de la Parma

NICE - ANGERS 3-0 » Adrian Ursea, victorie mare, prima acasă după 4 luni! Daniliuc a pierdut echipa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (83)
212420563935217
Dan Daniel  •  09 Februarie 2021, 21:56

in Parma live a apàrut un articol despre danezul Cornelius si o sà facem o paralelà ce zic ei despre acest jucàtor o sà vin cu textul original,,I problemi offensivi del Parma sono palesi e sotto gli occhi di tutti, e con un Roberto Inglese mai realmente a disposizione, l'attenzione si è spostata quasi completamente su Andreas Cornelius. 17 gare di cui 12 da titolare, 1154 minuti giocati in campionato, 0 reti e 6 tiri verso la porta avversaria. Numeri impietosi per chi di mestiere fa la punta centrale e dovrebbe concludere le azioni da rete crociate. Ma il problema è proprio qui: quali azioni da rete? E' proprio tutta colpa dell'attaccante danese, di certo lontano parente di quello ammirato nella passata stagione?''deci in 17 partide si 1154 are o goluri si 6 suturi la poartà si càstigà un milion net pe an depàsit de celàlalt vàrf Inglese un milion jumatate dar si el fàrà gol in 12 meciuri dar cu o pasà de gol dar ziaristii italieni le gàsesc scuze pentru danez cà nu ar primi mingi iar la Inglese probleme de familie.In concluzie cred cà e prematur sà -l judecàm pe Man dupà o orà de joc iar Mànàilà este foarte apreciat numai cà d'aversa nu are incredere in tineri anul trecut l-a sabotat pe Radu si anul àsta plànge cà nu are portar ,dar e pe fàras dacà pierde la Verona va fi licentiat

212420563935217
Dan Daniel  •  09 Februarie 2021, 16:52

Stau la Bologna din 2001 si sà zicem cà un pic mà pricep mai ales cà am si jucat ,modest ,tineret sperante,divizia b,c si 2,3 ani in liga a treia a in Belgia.Parma are un site de unde se vede totul dupà meci si sànt adunate toate notele din gazetele sportive italiene si la sfàrsit .Man in primul meci a avut nota cea mai mare iar in secondo Mihàilà pe primul loc ,Man locul 4 si Gervinho ultimul cu 3,7.Si ei afirmà cà ad literam'' Anche a me non dispiace. Mihaila e Man ai lati di una punta centrale. Forse meglio Zirkzee degli altri? Pellè non gioca da un bel pò. Spero che D’Aversa avrà il coraggio di far sedere chi non si sporca la maglietta in tribuna: Sepe, Alves, Kurtic, Hernani, Brugman, Gervinho etc. Sarebbe un segnale importante a tutta la squadra e a tutto l’ambiente. Si scende in serie B? Ma con onore e facendo giocare i ragazzi che hanno da dimostrare qualcosa. Non chi come questa gente che voleva andarsene e hanno la testa chi ad Appiano Gentile (Gervi), chi in Portogallo (Alves), chi a Torino (Kurtic), chi non si sa dove (Sepe, Hernani, Brugman).E prea mult sà arunci cu pietre dupà o orà de loc in Man càn cei vechi au facut un punct in 6 meciuri iar Mihàilà a dat ultimul gol si apoi d'aversa l-a làsat rezervà.Cornelius joacà mereu dar nu are nici un gol iar altii joacà prost si sànt mereu in primii 11.Portarul lor Sepe renuntà la fotbal din bun simt si la Parma sànt regrete cà din cauza lui d'aversa au pierdut un portar ca Ionut Radu.Man primeste 80000 euro e putin.

147259629210475
Valentin Onea  •  09 Februarie 2021, 16:32

Inca o pedarda, marca becali !

Vezi toate comentariile (83)
Comentează