INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Valentin Mihăilă i-a cucerit pe jurnaliștii italieni: „Ești o bijuterie, ne dorim să te fi avut de la început!”

Valentin Mihăilă și Roberto Inglese, Parma // foto: Guliver/gettyimages +18   FOTO
Valentin Mihăilă și Roberto Inglese, Parma // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 09 martie 2021 14:45 / Actualizat marti, 09 martie 2021 15:05

Portalul ParmaLive le-a dedicat un editorial lui Valentin Mihăilă (21 de ani) și Roberto Inglese (29), ambii decisivi în egalul dintre Fiorentina și Parma, scor 3-3. Italianul a oferit pasa de gol pentru reușita lui Mihăilă, prima pentru el în Serie A.

„Nu o să scriu nimic despre meciul de duminică, ce mai este de spus? Mă voi concentra pe doi jucători care ar fi putut să schimbe acest sezon într-un fel sau altul, chiar dacă nu vom avea niciodată dovada că așa ar fi fost, din păcate”, este începutul editorialului semnat de Niccolo Pasta.

„Valentin Mihăilă demonstrează că este o bijuterie”

„Este vorba despre Valentin Mihăilă și Roberto Inglese, cei doi care au creat golul trei cu Fiorentina. Valentin Mihăilă demonstrează că este o bijuterie, crud, dar o bijuterie. Trece de adversar, are personalitate și mereu influențează jocul, de bine sau de rău. De când este în permanență lângă echipă, mereu a jucat bine, fiind unul dintre cei mai buni de pe teren în fiecare meci jucat. 

Este păcat că a ajuns aici cu o problemă fizică majoră, care l-a ținut pe tușă practic până la Crăciun. A fost ca și cum a fost un transfer de iarnă. Mihăilă este de neînlocuit pentru Parma și acum că a reușit să se elibereze (după golul din Cupa Italiei), cine știe dacă nu cumva poate să continue această serie. Mihăilă nu este Kulusevski, dar este cel care se apropie cel mai tare de acesta, și nu ne putem descurca fără el”, se arată în editorialul de pe site-ul ParmaLive, titrat „Valentin, ne dorim să te fi avut de la început”.

Dejan Kulusevski este fotbalistul Parmei care a atras privirile tuturor sezonul trecut. Ca atare, Juventus a plătit 25 de milioane de euro în schimbul său, iar din vara lui 2020 suedezul de doar 20 de ani îmbracă tricoul campioanei din Serie A.

De cealaltă parte, pe Roberto Inglese nu l-am avut niciodată disponibil. Nu a mai fost disponibil aproape doi ani, o serie de accidentări l-a făcut să sară tot anul trecut. Este clar cât de mult i-a lipsit acestei echipe. Două pase decisive în acest sezon, pe San Siro și Artemio Franchi, două bijuterii, atingeri pe care puțini atacanți le au în Serie A 
- pasaj din editorialul ParmaLive

VIDEO. Golul lui Valentin Mihăilă din Fiorentina - Parma 3-3

Citește mai multe știri despre Parma:

Mai rapid decât Adrian Mutu » Valentin Mihăilă începe să strălucească la Parma

Mai scapă Parma după remiza cu Fiorentina? » Evitarea retrogradării, misiune infernală! Program horror pentru echipa lui Man și Mihăilă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
dragdim
dragdim  •  10 Martie 2021, 07:03

Ca fizic sunt amândoi la fel, Mihăilă are in plus viteza și sta mai bine la felul cum se implica in joc. Man are încă mult de progresat cu toate ca e destul de tehnic, n-are nici viteza și e și cam indolent.

talpaiadului
talpaiadului  •  10 Martie 2021, 03:26
Postat de Nicu Valentin Vasiliu pe 10 Martie 2021, 02:18

sunt 100 % sigur ca favoritul tau Mihaila de la Parma nu gandeste lafel despre Man ... care ii mai trebuie o luna doua de acomodare ;) Si daca nu ma crezi verifica pretul celor doi pe Transfermarkt si o sa vezi ca Man o sa fie mereu mai scump ca Mihaila .... Pentru ca are ceva calitati in plus ;) nu zic ca Mihaila e varza .... nu e chiar foarte bun dar Man are un plus ;).... cei de la Transfermarkt sunt foarte seriosi ....

Mihaila are doua calitati: e rapid si controleaza balonul in regim de viteza. Cu un pasator bun in spate, Mihaila poate da randament la orice echipa. Man e un jucator de duzina care nu va face fata intr-un campionat puternic precum Serie A, nu stiu ce mari "plusuri" vezi tu la el.

1172020929893211
Iogunu Miriai  •  10 Martie 2021, 02:58
Postat de observator_federal pe 09 Martie 2021, 23:08

Presa sportivă să-și asume moral (că profesional nu e oricum în stare de vreo ispravă) "contribuția" la marea nedreptate pe care infractorul Becali (unul dintre ei) i-a făcut-o lui Mihăilă... Cel mai relevant ar fi chiar un titlu triumfalist din presa aservită infractorului Becali (altul): "Dennis Man i-a luat faţa lui Valentin Mihăilă! Salariu dublu la Parma şi record doborât în actualul sezon"... Nu "o palmă" ci un șut în spate este pentru acești slujitori (ai condeiului) fiecare evoluție a fostului component al Universității Craiova...

esti praf

Vezi toate comentariile (23)
Comentează