INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LEICESTER CITY

Pașcanu zburdă! GOL și reușită la penalty-uri pentru Leicester într-un meci din Trofeul Ligii Engleze

Alex Pașcanu a purtat numărul 50 pentru Leicester, pe care l-ar avea și dacă ar fi convocat la prima echipă FOTO lcfc.com
Alex Pașcanu a purtat numărul 50 pentru Leicester, pe care l-ar avea și dacă ar fi convocat la prima echipă FOTO lcfc.com

Articol de - Publicat joi, 08 noiembrie 2018 00:06

Alex Pașcanu, 20 ani, stoperul "naționalei" U21,  calificată la Euro 2019, a făcut un meci perfect pentru Leicester U21 în Trofeul Ligii Engleze

Acesta a marcat un gol și a transformat un penalty în succesul echipei sale după penalty-uri, 6-5 (2-2 după timpul regulamentar) cu Rochdale (locul 16 în League One, liga a treia engleză), în Trofeul Ligii Engleze.

Folosit ca fundaș dreapta, Pașcanu a redus din diferență pentru echipa sa în minutul 28, 1-2. Reușita a venit în urma unui șut în forță de la marginea careului. Ryan Loft, tânăr sosit de la Tottenham, a egalat, iar la penalty-uri Pașcanu a fost cel de-al doilea om de la "vulpi" care să transforme o lovitură de la unsprezece metri.

CE ESTE TROFEUL LIGII ENGLEZE

Competiția e destinată echipelor din League One, League Two (eșaloanele 3 și 4 din piramida fotbalului englez) și fomațiilor U21 din Premier League (13 formații) și Championship (3 grupări, cele retrogradate la finalul ultimului sezon din PL).

Cunoscută, din rațiuni de sponsorizări, ca Checkatrade Trophy, întrecerea fondată în sezonul 1983-84 a purtat, în ultimii 15 ani, numele de LDV Vans Trophy și Johnstone's Paint Trophy.

Leicester ocupă locul 2 în grupa ei, B Nord. După terminarea celor 16 grupe începe faza eliminatorie.

Interesant este că Pașcanu este singurul fotbalist de la Leicester care, în aceeași zi, acum doi ani, evolua împotriva lui Walsall în aceeași competiție. Atunci era coleg cu nume precum Marcin Wasilewski sau Yohan Benalouane, jucători care prindeau greu prima echipă la Leicester. 

900de minute a jucat Pașcanu în campania U21, fiind unul dintre cei doi integraliști ai trupei lui Rădoi, alături de I. Radu (Genoa)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dakesis
dakesis  •  08 Noiembrie 2018, 12:08

ce concurenta incredibila este in Anglia! sunt zeci de copii talentati la echipele de juniori ale celor din PL si extrem de putini ajung sa joace la echipa mare. Deh, asa e daca nu au si ei un rege, sa faca Academie si sa dea jumate din nationala. Nu se pricep, domn'e...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează