INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

EXCLUSIV Antrenorul pe care Mircea Lucescu pariază: „Ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson”

Mircea Lucescu și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages
Mircea Lucescu și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2021 14:16 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 14:39

După ce a cucerit campionatul în Ucraina alături de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (75 de ani) a ajuns la 36 de trofee cucerite în carieră. „Il Luce” crede că în cele din urmă va fi depășit la numărul de distincții de Pep Guardiola (50 de ani), tehnicianul lui Manchester City.

  • Interviul integral cu Mircea Lucescu poate fi citit în Gazeta Sporturilor de astăzi și pe GSP.ro, AICI;

Weekend-ul trecut, Pep Guardiola a câștigat Cupa Ligii Angliei alături de Manchester City. Este al 30-lea trofeu din vitrina antrenorului iberic, care se apropie cu pași repezi de numărul de distincții al lui Mircea Lucescu.

Românul are 36, cu tot cu promovările de pe primul loc cu Corvinul și Brescia, și are șansa de a ajunge la 37, dacă va câștiga Cupa Ucrainei. Dinamo Kiev este în finală, unde va juca cu Zorya pe 13 mai. În același timp, Guardiola poate ajunge la 32 de trofee la finalul acestui sezon, City fiind în pole-position pentru a câștiga Premier League, precum și în semifinalele Ligii Campionilor. 

Mircea Lucescu: „Pep Guardiola ne va depăși pe toți”

Iar cum vârsta lui Pep este una ce ar trebui să îi permită să mai antreneze ani buni, „Il Luce” crede că acesta va deveni antrenorul cu cel mai mare succes din istoria fotbalului. 

„Pep ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson. La 50 de ani și la ritmul în care câștigă, nu va fi o problemă. E inteligent, întotdeauna se duce acolo unde își poate construi echipa, unde are toate resursele. Și la joc, și la trofee, e mereu foarte sus. Întreaga lui carieră a rămas la cel mai înalt nivel. Barcelona, Bayern, Manchester City. Așa va fi până la capăt”, a spus Mircea Lucescu pentru GSP.ro. 

Ca să fie și mai corect, eu am 37 de trofee! Ultimul e Cupa contra Stelei. Am câștigat, echipa adversă s-a retras de pe teren. Tot trebuie să îmi dea înapoi acel trofeu!
- Mircea Lucescu, pentru GSP.ro

Antrenorii cu cele mai multe trofee în palmares

  1. Alex Ferguson (Scoția, 1974-2013): 49 de trofee
  2. Mircea Lucescu (România, 1979-prezent): 36
  3. Jock Stein (Scoția, 1960-1985): 35
  4. Valeri Lobanovskyi (Ucraina, 1969-2002): 33
  5. Pep Guardiola (Spania, 2008-prezent): 30

8 campionateare Guardiola în palmares: 3 cu Barcelona, 3 cu Bayern Munchen și două cu Manchester City. Cel mai probabil, îl va câștiga pe al 3-lea alături de „cetățeni” în acest sezon

VIDEO. Povești savuroase cu Victor Pițurcă și Mircea Lucescu

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Nagelsmann, oficial la Bayern! A devenit cel mai scump antrenor din lume

„Mușcă glezne și nu se satură” » Ștefan Radu lăudat în Italia, după ce a scos-o pe Milan din Top 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ang3ldev1l0
ang3ldev1l0  •  28 Aprilie 2021, 06:08

Doar Bayazid avea mai mutlte torfee ca nea Mircea

saramago
saramago  •  27 Aprilie 2021, 18:40
Postat de George George pe 27 Aprilie 2021, 15:43

@ Vlad Hartea Dar ce bugete si ce loturi a avut la dispozitie Guardiola, prin comparatie cu Lucescu? Iar la Bayern si la City n-a obtinut Liga Campionilor, in 7 sezoane complete; poate acum, desi e greu! Guardiola a cheltuit in nestire pe fundasi si, culmea impertinentei, a cerut sa aiba 10 ani la dipozitie pentru a castiga un trofeu al Ligii Campiopnilor! De asemenea, Lucescu are fler, aducand la Shakhtar numerosi brazilieni de mana a doua, pe care i-a transformat in vedetele care evolueaza si astazi pe la marile cluburi si de pe urma carora Ahmetov a castigat foarte multi bani!

Spre pildă, la Zenit, a avut cel mai mare buget din premier league-ul rusesc și, desigur, a beneficiat de bunăvoința celor mai mulți arbitri. Cu toate acestea s-a clasat abia pe locul al treilea.

saramago
saramago  •  27 Aprilie 2021, 18:38
Postat de Gabriel Miulescu pe 27 Aprilie 2021, 17:27

Ce tupeu, incredibil! Pai se compara el cu Ferguson si Guardiola? Una e sa castigi trofee in Romania si Ukraina si alta in vest, nu se poate compara fotbalul de aici cu cel din Spania, Anglia. Apropos, cate trofee a castigat Lucescu in Italia, sau si-a luat talpasita repede. Putea sa mai castige un trofeu cu Rapid cand aveam nevoie de victorie la Craiova si cele doua echipe isi doreau sa castige Rapidul, se cunosc motivele, dar Rapidul trebuia sa aiba un antreor pe masura, ceea ce nu a fost cazul in meciul acela.

Bineînțeles, cu mențiunea că Ferguson si Guardiola n-au câte patru retrogradări în palmares (Brescia - 2, Pisa, Salernitana).

Vezi toate comentariile (9)
Comentează