INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEPENDENT DE SCANDAL

Perversa de pe Tîrgu Florenţei :D » Mutu a comis-o din nou: a bătut încă un ospătar

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2010 00:00

Cu 6 zile înaintea expirării suspendării, Adrian a bătut ieri, la Florenţa, la 5 dimineaţa, un ospătar sîrb, pe care l-a băgat în spital. Acesta a şi depus plîngere penală!

Cînd era foarte aproape să revină, Mutu a călcat din nou pe bec. Cu şase zile înaintea expirării suspendării pentru doping cu sibutramină, "salvatorul" Fiorentinei a intrat iar într-un mare scandal, riscînd să-şi distrugă ultima şansă de reabilitare acordată de clubul viola. Adrian a bătut la Florenţa ieri, la ora 5 dimineaţa, un ospătar sîrb, pe care l-a trimis în spital!

N-a vrut să achite nota
Potrivit versiunii victimei, confirmată de presa locală, altercaţia s-a produs în faţa unui club de noapte, Full Up, situat în centrul istoric al oraşului şi construit în 1978. Acolo a fost vineri "Seara Las Vegas". Mutu a venit la 3:30, împreună cu doi prieteni, a cerut un separeu şi a consumat băuturi alcoolice. După circa un ceas, el a cerut nota de plată şi s-a ridicat de la masă, părăsind localul, fără să mai aştepte ospătarul.

S-a întors după portofel
Ospătarul de 28 de ani, Berat Racaj, a fugit imediat afară după cei trei şi i-a ajuns în faţa clubului. Mutu i-ar fi spus că va plăti mai tîrziu, susţinînd că are cont deschis la patron. Apoi a întors-o, explicînd că şi-a pierdut portofelul şi că este nevoie să meargă acasă pentru a lua banii. Adrian a revenit după 20 de minute şi a achitat pînă la urmă consumaţia, în timp ce ospătarul se pregătea să închidă localul. Discuţia s-a derulat chiar în plină stradă, unde Berat a fost chemat de patron ca să aplaneze conflictul cu Mutu.

Pumni pentru scuze
Sîrbul a şi vrut să-şi ceară scuze pentru neînţelegerea creată, dar ar fi fost înjurat de jucător. Mutu s-ar fi enervat, după ce sîrbul i-ar fi răspuns cu aceeaşi monedă, şi a sărit la bătaie. Un pumn deasupra sprîncenei, altul direct în nas şi ospătarul a căzut jos, unde ar fi fost apoi lovit cu picioarele în torace şi abdomen. Iar totul s-a petrecut cu cîţiva martori de faţă. După care Adrian s-a urcat în Porsche-ul său Cayenne şi a plecat liniştit spre casă!

25 de zile de îngrijiri medicale
Victima s-a dus la spital, internîndu-se la "Santa Maria Nuova". Medicii l-au consultat şi au scris în certificatul medical că a suferit "o traumă cranio-facială cu multiple vînătăi, dar şi contuzii la torace şi abdomen, plus fractură de piramidă nazală". În concluzie, ospătarul are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Racaj a şi depus ieri plîngere penală contra românului, iar documentele au fost trimise deja de carabinieri la Procuratura din Florenţa.

Ospătarul a fost externat
Kosovar de origine, ospătarul sîrb bătut de Mutu a plecat acasă, fiind externat aseară din spital. El locuieşte la periferia Florenţei, într-o zona limitrofă numită Scandicci Alto, cu 50.000 de locuitori. Berat Racaj are şi cont pe site-ul de socializare Facebook, fiind un suporter declarat al lui Inter. Îi simpatizează pe căpitanul Javier Zanetti, fiind membrul fan-clubului din Catania al argentinianului, şi pe fostul lui antrenor la Inter, Jose Mourinho.

S-a antrenat dimineaţă :D
Ieri a circulat pe site-urile fanilor viola zvonul că, după tot scandalul, Mutu n-ar fi lipsit de la antrenament! Potrivit "firenzeviola.it", atacantul român a venit după doar cîteva ore de somn la stadion pentru şedinţa de pregătire programată de Sinişa Mihajlovici. Separat însă de restul colegilor de la Fiorentina, care aseară au susţinut meciul cu Bari, pe teren propriu.

Scapă doar cu amendă?
Scandalul a picat cum nu se poate mai prost pentru ultima clasată din Serie A, chiar în ziua meciului cu Bari. Fiorentina a evitat să ia o poziţie oficială după incidentul în care a fost implicat atacantul român, dar presa italiană susţine că sigur Mutu se va alege cu o amendă, conform regulamentului de ordine interioară, mai ales că nu e la prima abatere disciplinară.

Riscă închisoarea
Adrian Mutu intră sub incidenţa Codului Penal Italian, care prevede că agresorii pot fi pedepsiţi cu închisoarea dacă victimele au nevoie de cel puţin 5 zile de spitalizare şi fac plîngere la poliţie. Cum ospătarului bătut de fotbalist i s-au prescris 25 de zile de tratament, Mutu riscă închisoarea între 3 luni şi 3 ani. Dacă pedeapsa e de maximum 6 luni se poate comuta în amendă penală. Sancţiunile sînt mult mai drastice pentru cazurile în care perioada de îngrijiri medicale depăşeşte 40 de zile.

"Mutu l-a aşteptat afară pe ospătar şi i-a tras un pumn. Acesta a căzut şi a mai încasat un picior, după care, ca şi cum nu s-ar fi întîmplat nimic, Mutu s-a suit în maşină şi s-a dus"
Gianluca, unul dintre proprietarii "Full Up"

"Adrian se simte bine, e foarte motivat. Fizic stă extraordinar şi chiar şi mental... care nu e puţin luccru pentru el"
Sinişa Mihajlovici, antrenor Fiorentina, în preziua incidentului

ALTE 3 INCIDENTE LA FLORENŢA
Pumni şi în decembrie
În decembrie 2009, Mutu a fost implicat într-o altercaţie la hotelul de lux Four Seasons din Florenţa. În jurul orei 4 dimineaţa, a bătut un libanez de 43 de ani, care a ajuns la spital. "Noaptea sălbatică a «boxerului Mutu»", cum a titrat Il Firenze, l-a costat doar o amendă de 16.500 de euro din partea Fiorentinei. Victima nu a depus plîngere penală contra lui Mutu, iar dosarul a fost clasat, poliţia confirmînd că "Briliantul" s-ar fi aflat însă în legitimă apărare.

A sărit să-şi apere soţia
În 16 aprilie 2010, la ora două dimineaţa, a apărut în alt scandal, la ieşirea din "Cavalli Club", unde Mutu a petrecut cu soţia, Consuelo, şi cu alţi prieteni, Fawaz Gruosi, un bijutier libanez ce tranzacţionează diamante, şi afaceristul Tommaso Buti. Doi necunoscuţi i-au făcut avansuri lui Consuelo în parcarea din faţa localului, iar Adrian şi amicii lui i-au sărit în apărare, încasînd cîteva lovituri. Cel mai şifonat a ieşit libanezul de 58 de ani, ajuns la spital.

Pozat lîngă o actriţă
Apoi, un alt incident, tot într-o discotecă din Florenţa. La "Yab", Mutu a făcut scandal după ce a fost pozat de un suporter al Fiorentinei, cu un telefon mobil. Românul s-a supărat pentru că se afla alături de actriţa Martina Stella! Dar atunci conflictul nu s-a lăsat cu pumni.

"Briliantul" e recidivist
Bătaie cu ranga
Mutu a mai agresat un ospătar şi în România, e vorba de "episodul Gigi Grosu", consumat în toamna lui 2006, la Constanţa.

Incidentul s-a petrecut cu patru zile înaintea meciului România - Bulgaria 2-2, disputat pe 2 septembrie 2006, în debutul preliminariilor Euro 2008. Mutu se afla în cantonament cu "naţionala" la Mamaia. Conflictul a izbucnit pe terasa unui restaurant din Constanţa, iar Mutu l-a ciomăgit pe ospătar în camera lui de la Hotel Rex, unde "tricolorul" şi-a atras victima cu ajutorul interlopului Beinur, arestat de curînd.

"M-a bătut cu o bară metalică, înfăşurată într-un prosop ud şi pe care o avea lîngă fotoliul lui. M-a lovit la coaste, a rîs pervers, a lăsat bara şi a început să dea cu pumnii.  Mutu a vrut să dea în mine şi cu o veioză, dar Contra a pus mîna pe el şi l-a oprit să mai dea în mine", a declarat Grosu, care nu a depus însă plîngere la poliţie împotriva lui Mutu.

Alte repere negre din cariera lui Mutu
2010
Ianuarie: Cazul Sibutramina. A fost suspendat 9 luni după ce a fost depistat pozitiv de două ori, la interval de 10 zile, cu aceeaşi substanţă, sibutramină. Fiorentina a solicitat Ligii italiene să nu-i plătească lui Mutu salariul pe perioada suspendării, cazul fiind încă pe rol.

2009

Octombrie: Petrecere cu interlopi la Novi Sad. După meciul Serbia - România 5-0 a plecat din cantonament fără să anunţe pe nimeni din staff-ul "naţionalei". Răzvan Lucescu a anunţat că nu-l mai convoacă după ce a aflat că "tricolorul" a fost la o petrecere, la Novi Sad, organizată de controversatul patron al Vojvodinei, Ratko Buturovici.

2006
Mai: Exclus din lot de Piţurcă în SUA. Adrian Mutu s-a certat dur cu secundul Ştefan Iovan în turneul din SUA, iar selecţionerul Victor Piţurcă l-a exclus din lot pentru ultimul amical, cu Columbia.

2004
Octombrie: Cocaină la Chelsea. Mutu a fost suspendat 7 luni de FA după de a fost depistat dopat pentru consum de cocaină, în urma unui control comandat de Chelsea. Mutu este şi astăzi în proces cu clubul londonez, care îi solicită despăgubiri de 17 milioane de euro.

Septembrie: Episodul Flora. Înaintea meciului România - Macedonia 2-1, disputat la Craiova, în preliminariile CM 2006, Mutu a fugit din cantonament împreună cu alţi "tricolori" şi au petrecut noaptea într-un club de strip-tease din Bănie.

Reacţii ale fanilor Fiorentinei pe forumul Gazzettei dello Sport
- "Nopţi pierdute, băutură, insulte şi bătăi. Acest om este descalificat ca jucător"
- "Încă o dată, Mutu şi-a dat arama pe faţă. Unii dintre jucători se cred buricul pămîntului"
- "Aceştia sînt oamenii care ne-au făcut să ne săturăm de fotbal. Mutu ar trebui să se întoarcă în România, ar fi bine pentru fotbal"
- "Se vede că suspendările pentru doping nu au fost întîmplătoare"

REACŢII PE GSP.RO
"Cred că îl mai vedem pe Mutu jucînd la echipa naţională cînd o să mă cheme pe mine la lot Răzvan Lucescu"
memority

"Cînd aud că toate personajele din fotbalul românesc spun "nu avem şanse fără Mutu" mi se face greaţă"
forzza_steaua

"Nu mă simt reprezentat de acest personaj, deci, să plătească dacă a greşit iar"

night_wolf

"Mutu are un caracter conflictual şi strică atmosfera de la echipa naţională. Asta, printre multe altele. Aici sînt de acord cu Lucescu Jr."
mdeah

"În loc să se pregătească şi să reintre în joc, el bea în baruri şi dă cu pumnul. Halal fotbalist"
pedrogar

"Păi, ce putea să facă Mutu, decît să bea şi să facă scandal? Este un golan care nu are ce căuta în fotbalul românesc"
Gigi Becali, finanţator Steaua

"Mutu s-a bătut cu un ospătar? Măcar l-a bătut? Felicitări atunci!"
Lucian Bute, campion mondial box

"Mutu nu se ia aiurea de oameni, sigur a avut un motiv! Oricum, e viaţa lui particulară"
Ionuţ Luţu, fost fotbalist

"Mutu nu se mai poate schimba. Cînd ţi-e lumea mai dragă, face cîte una pe dos. Pînă la urmă, a fost un incident fără legătură cu fotbalul"
Victor Becali, impresar Mutu

"Păcat de talentul lui, nu pot să-i dau eu minte. Să-l judecăm ca fotbalist, nu pentru viaţa lui din Italia. Dacă joacă bine, poate să tragă şi un şpriţ, şi cîte un pumn"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"Nu e bine ce a făcut, trebuia să meargă acasă, la familie, nu să stea în cîrciumă pînă la 5 dimineaţa. Dar asta nu are legatură cu fotbalul. Mai avea puţin pînă să revină"
Nicu Gheară, om de afaceri

"Răzvan Lucescu trebuie să închidă ochii şi să-l cheme pe Mutu la echipa naţională"
Marian Iancu, finanţator Poli Timişoara

"Uneori, ospătarii mai merită şi cîte o corecţie"
Jean Pădureanu, preşedinte Gloria Bistriţa

"Păcat de talentul lui, nu pot să-i dau eu minte. Să-l judecăm ca fotbalist, nu pentru viaţa lui din Italia. Dacă joacă bine, poate să tragă şi un şpriţ, şi cîte un pumn"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"L-am întîlnit doar în fugă pe Mutu, dar mai bine nu spun ce i-am zis. E o faptă gravă şi aşteptăm ancheta, apoi vom lua măsuri serioase. Nu este prima oară cînd i se întîmplă"

Andrea Della Valle, patronul Fiorentinei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
razvan.rock
razvan.rock  •  24 Octombrie 2010, 16:00

Suntem o tzara de kkt...manelizata in proportie de 90 %...ne plac asa-zisele expresii 'smecheresti'..spuse de tzigani analfabetzi..cum e si asta cu 'perversa..'..cei care dau tonul sunt ziaristii nostri de '2 bani'..din pacate nu doar cei de la tabloide ...si cei de la ziarele de sport le folosesc...Mutu,categoric a gresit...trebuia sa se abtina..dar,ura asta indreptata impotriva lui nu o inteleg,ma refer la unii ziaristi..Pe .inaripatele'giulestene si pe cei din turma stelista,ii 'inteleg'..

takama
takama  •  24 Octombrie 2010, 14:30

Stiti ce lipseste din comenturile voastre? Lipseste sa scrieti ca Razvan L., l-a platit pe chelner sa o incaseze de la Mutu, ca sa aibe motiv sa nu-l cheme la nationala!

dorelsimon
dorelsimon  •  24 Octombrie 2010, 13:46

MUTU, este un dezaxat, ii dau dreptate la Razvan , nu are ce cauta la Nationala. N-as fi mirat sa aflu ca luase si ceva "tablete", asa, ca merg cu alcoolul. Nu este ce a fost , nici pt. Fiorentina , nici pt. Romania.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează