INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Pleacă Marius Șumudică de la Rizespor? Anunțul făcut în direct: „Am vorbit cu bașkanul! Rar mi s-a întâmplat așa ceva”

Marius Șumudică (49 de ani)
Marius Șumudică (49 de ani)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 17:43 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 18:08

Rizespor se va deplasa pe terenul lui Ankaragucu, pe 22 februarie, de la ora 18:00, în runda #26 din campionatul Turciei, iar Marius Șumudică (49 de ani) a anunțat că nu va părăsi formația de pe Yeni Rize Şehir Stadium dacă nu va câștiga meciul din următoarea etapă, după zvonurile apărute în ultima perioadă.

„Am ținut să pun la punct unele comentarii care apar în țară și care mă deranjează. Aș vrea să știe lumea ce se întâmplă cu Șumudică, indiferent dacă mă simpatizează sau nu. În momentul în care m-am despărțit de Gaziantep, am lăsat echipa pe locul 3, după un an și jumătate. M-am întors în țară cu gândul de a mă recupera din punct de vedere mental, nu voiam să preiau nicio echipă pănă în vară. În ultimii 11 ani am lucrat zi de zi, fără niciun moment de respiro” a declarat Marius Șumudică la Pro X.

Marius Șumudică: „Rar mi s-a întâmplat așa ceva”

„După două zile am primit niște telefoane de la oameni importanți care mi-au propus să o preiau pe Rize pentru un an și jumătate. Știam că este un club puternic, care oferă toate condițiile de muncă. Ajungând aici m-am lovit de niște lucruri pe care rar mi-a fost dat să le văd în cariera mea.

Am avut câte 6-7 jucători infectați cu coronavirus, doar doi dintre cei 27 au scăpat fără să fi fost infectați. Nu am putut alinia primul «11» deloc, plus că doi dintre cei mai buni jucători erau accidentați. Eu am pregătit două jocuri de acasă, când am ajuns în Turcia am pierdut primul meci cu Fenerbahce cu gol valabil neacordat. Apoi stiți ce a urmat...

Ăsta a fost norocul meu în primele 3 jocuri. Apoi a venit jocul cu Erzurumspor în care am jucat foarte prost, fără 6 titulari, iar ceilalți au câștigat pe drept. Îi felicit. După meci, m-am simțit rău, am făcut tensiune, dar nimic grav. Nu mă simțeam în stare să merg la conferința de presă, lucru care nu s-a mai intâmplat în ultimii 7-8 ani. Am vorbit cu jucătorii și am vrut să mă opresc. Nu am știut câți jucători mi se vor îmbolnăvi, nici nu știu cum am scăpat eu de focar” a declarat Șumudică.

Marius Șumudică: „Am vorbit cu bașkanul si a zis că nici nu vrea să audă de plecarea mea”

„Am preluat o echipă din mers, cu altă filosofie de joc, de a se antrena, dar o echipă din care 15 jucători termină contractul în doua luni de zile. 15 jucători din primii 22. Cu unii nici nu s-a discutat, iar alții nici nu merită sa continue la nivelul primei divizii din Turcia. Nu sunt motivați, eu nu m-am mai intâlnit cu această situație.

Am vorbit cu bașkanul si a zis că nici nu vrea să audă de plecarea mea, că voi rămâne un an și jumătate. Încerc să-mi fac treaba în continuare și asta este. Nu voi pleca niciodată de la această echipă. Voi pleca în momentul în care voi fi demis. Am luat această decizie alături de jucători, care au venit la mine și mi-au spus că simt că vor crește alături de mine. Nu este nimic adevărat că voi pleca dacă pierdem meciul cu Ankaragucu. Eu continui, am contract un an și jumătate. Sper și cred că voi salva această echipă de la retrogradare. Apoi, la vară, sper să fac o echipă puternică și să ne putem bate cu echipele din fruntea clasamentului.

Și dacă voi retrograda, nu este niciun fel de problema, dar voi lupta până la ultima picătură pentru că m-a mișcat foarte mult ceea ce au făcut jucătorii după meci și vreau să rămân alături de ei. În liga a doua voi rămâne doar dacă voi primi pașaport turc, dacă voi reuși să-l iau, e datoria mea să rămân alături de ei și să încerc să-i promovez. Dar asta depinde de birocrația de aici, dacă îmi va permite. Nu mă gândesc să dau bir cu fugiții” a mai spus antrenorul lui Rizespor pentru sursa citată.

Marius Șumudică, credit de la bașkan

Marius Șumudică și-a băgat jucătorii în ședință în această săptămână. Înaintea antrenamentului, i-a strâns pe teren pentru 15 minute și i-a criticat aspru ridicând vocea, după cum scriu turcii de la Fanatik, cerându-le să câștige meciul cu Ankaragücü. Și a condus personal întreaga ședință de o oră și jumătate! Bașkanul anunță însă că nu se pune problema ca Șumudică să plece.

4 partideare Marius Șumudică pe banca lui Rizespor: 3 înfrângeri și un rezultat de egalitate

VIDEO. Geraldo Alves despre Marius Șumudică: „A făcut minuni în Turcia! Cluburile din România nu și-l mai permit!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Surpriză în topul IFFHS » Cine a fost numit cel mai bun antrenor al secolului XXI

Radu Drăgușin pleacă de la Juventus?! Unde s-au împotmolit negocierile pentru prelungirea contractului

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (5)
bubunika
bubunika  •  18 Februarie 2021, 04:58

Nu mai antreneaza din sufragerie pacaliciul asta?

toss
toss  •  17 Februarie 2021, 19:25

un bufon caruia i se da prea multa importanta

the_fixer
the_fixer  •  17 Februarie 2021, 18:20

Raurene ai ramas dator cu ceva articole depre bufonul asta dupa vacanta din vara in Turcia?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează