INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PORTUGALIA

EXCLUSIV Alertă în Portugalia! Jucătorul descoperit de Gazetă în 2005 a suferit o amigdalită bacteriană agravată » Internat de urgență în spital

Cristian Ponde, internat de urgență în spital. Foto: Imago Images
Cristian Ponde, internat de urgență în spital. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 12:19 / Actualizat luni, 28 august 2023 13:00

Cristian Ponde, 28 de ani, atacantul lui Farense cu cetățenie română și portugheză, a ajuns în spital cu complicații după o amigdalită bacteriană și i s-a făcut drenaj pentru a i se îndepărta infecția.

Cristian Ponde, jucătorul descoperit de Gazetă în 2005, când s-a transferat la Sporting Lisabona, la 10 ani, și a cărui carieră a fost urmărită pas cu pas de GSP, a trecut printr-o perioadă foarte dificilă în acest start de sezon.

Nu e Dică. Iftime, anunțul momentului în Superliga: „Totul a căzut! El e noul meu antrenor, 100%”
FC BOTOȘANI
Nu e Dică. Iftime, anunțul momentului în Superliga: „Totul a căzut! El e noul meu antrenor, 100%”

Cristian Ponde a dispărut subit din lotul lui Farense

Născut la Făurești, Maramureș, dar ajuns de mic în Portugalia cu părinții în căutarea unei vieți mai bune, având și cetățenie lusitană și jucând la naționalele de juniori portugheze, atacantul a promovat în stagiunea trecută cu Farense în prima ligă și a evoluat o repriză în etapa 1 a noului campionat, la 0-3 cu Casa Pia.

Apoi, a dispărut subit din echipă, nu a fost folosit de antrenorul Jose Mota la 1-2 cu Porto și 5-0 cu Chaves. De ce? S-a îmbolnăvit.

Antibioticele n-au avut efect inițial în cazul lui Cristian Ponde

Ponde, 28 de ani, a suferit o amigdalită bacteriană, care s-a agravat, fiind internat de urgență. În mod normal, ar fi trebuit să-și revină după ce medicul clubului i-a administrat antibiotice. Însă s-a simțit mai rău în ziua următoare. A fost dus la spital, nici aici tratamentul cu antibiotice nu a avut efect inițial.

În cazul unei complicații, rare, de genul celei suferite de el, infecția poate declanșa abces periamigdalian, în țesuturile din jurul amigdalelor, și chiar abces cervical. Era nevoie rapid de drenaj pentru a îndepărta infecția. A rămas internat trei zile pentru a fi observat permanent de către doctori.

Antrenorul lui Farense l-a protejat pe Cristian Ponde

Externat, jucătorul a reluat joi pregătirea, dar Jose Mota nu l-a inclus în lot la 5-0 cu Chaves, încercând să-l protejeze. 

Ar putea evolua pe 2 septembrie la Farense, în deplasare, contra lui Famalicao, echipa lui Alex Dobre. 

8 goluriși 6 assisturi a reușit Cristian Ponde la Farense în sezonul trecut (a jucat 30 de meciuri în liga secundă portugheză)

O ruptură de ligamente încrucișate i-a rupt zborul lui Cristian Ponde la Sporting Lisabona

În ianuarie 2013, la 18 ani, Cristian Ponde a semnat primul contract profesionist la Sporting Lisabona (avea clauză de reziliere de 45 de milioane de euro), iar în vara următoare a fost promovat de cunoscutul antrenor Leonardo Jardim la prima echipă, marcând pentru ”leii” lusitani la 3-3 cu Penarol Montevideo, într-un turneu de pregătire în America de Nord. 

Zborul lui a fost rupt în martie 2014, când a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept. Operat, a revenit la sfârșitul acelui an, în ianuarie 2015 debutând oficial la seniori, cu Marco Silva (actualul manager al lui Fulham) pe bancă, în Cupa Ligii Portugaliei. În 2018, s-a despărțit însă de Sporting. A ajuns la Farense în 2021, transferat de la Grasshopper Zurich.

Citește și:

Cârțu numește greșeala fundamentală făcută de Rotaru la Craiova

Marius Șumudică a făcut publică fișa postului de antrenor de la FCU Craiova: „Dacă Adrian Mititelu vrea război cu mine, o să aibă război”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 August 2023, 13:37

...vrem cat mai multe articole espre starea de sanatate a lui Cristian ...nu vrem cu Vuelta...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează