INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FC KOLN

Presa germană e la picioarele lui Ioniţă: «El e "Racheta"!»

Alexandru Ionita, Ionita, Rapid
Alexandru Ionita, Ionita, Rapid

Articol de , - Publicat miercuri, 03 februarie 2010 00:00

Elogiat în presa germană, Ioniţă va lua 1,2 milioane € doar din contractul pe 4 ani cu FC Koln. Rapid se poate alege cu 2,5 milioane €

"Bombardierul", "Racheta" şi "Bijuteria din România" sînt termenii în care nemţii descriu noua achiziţie a lui FC Koln, Alexandru Ioniţă (20 de ani). Atacantul şi-a pus semnătura ieri pe angajamentul valabil pînă în 2014 şi a fost prezentat oficial la "ţapi". El va cîştiga în primul an, la Koln, 200.000 de euro numai din salariu, acesta urmînd să crească progresiv, aducîndu-i în total fotbalistului 1,2 milioane de euro în 4 sezoane!

În contul transferului, nemţii vor achita acum Rapidului două milioane de euro. Există însă o clauză prin care suma poate creşte cu 500.000 de euro în cazul în care Ioniţă va impresiona prin evoluţii în primul an de Bundesliga. "Lumea de aici l-a primit extraordinar. Toţi îl văd pe Ioniţă ca pe o bijuterie şi au mare grijă de el", a declarat Traian Gherghişan, impresarul care a intermediat supertransferul.

Alex era aşteptat aseară în Antalya să reintre în programul Rapidului, echipă la care va evolua în retur. Preşedintele CA al grupării din Grant, Ion Taban, a comentat varianta ca vîrful să fie împrumutat de Koln pînă în vară la altă echipă decît Rapid: "Exclus!".

"Am crezut în Ioniţă, l-am promovat la echipa mare, însă nu mă aşteptam să ajungă aşa de repede într-un campionat puternic din Europa"
MARIAN RADA, antrenor Rapid II

"Ioniţă e fotbalistul care mi-a pus cele mai mari probleme, e un jucător complet, mă chinuie la antrenamente"
MIRCEA BORNESCU, portar Rapid

"Sînt serios, cuminte, ambiţios şi încăpăţînat. Într-o zi, mi-aş dori să îmbrac tricoul lui Real Madrid şi aş face schimb de tricouri cu brazilianul Ronaldo"
ALEXANDRU IONIŢĂ, atacant Rapid

Viscofil, Rocar, Rapid, FC Koln
Golgeterul din Grant a fost adus în Giuleşti de la Viscofil, în 2005, la preţul de 67 de milioane de lei vechi şi 10 mingi! A fost descoperit de Gabi Răduţă, fost şef al Centrului de copii şi juniori giuleştean. De atunci a jucat fie la "satelit", în Liga a III-a, fie la Rocar, în acelaşi eşalon, unde fusese împrumutat. A marcat 14 goluri pentru Rapid II, înainte să facă pasul decisiv spre prima echipă din Grant. A debutat în aprilie 2009, în meciul de Cupă cu Dinamo 2-4. În tur a reuşit 6 goluri şi 4 pase decisive.

7,00 e media notelor GSP a lui Ioniţă în acest sezon, cea mai mare din Liga I

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
ctmr
ctmr  •  03 Februarie 2010, 12:30

Sunt sigur ca-l va depasii ca performata in Germania pe Sergiu Radu. Succes Raduta...

ctmr
ctmr  •  03 Februarie 2010, 12:28

Cu siguranta il va depasii ca performate in Germania pe Sergiu Radu :). Succes...

 •  03 Februarie 2010, 11:48

asa frate dute ! bafta !am incredere in el sper in 2 ani maxim sa fie in primul 11 al nationalei.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează