INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CORUPŢIE ÎN SERIE A

Procuratura italiană anchetează un meci al Fiorentinei: Mutu, blat cu Roma?

Mutu (dreapta, în duel cu Mexes) a făcut contra Romei unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului
Mutu (dreapta, în duel cu Mexes) a făcut contra Romei unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2011 02:08

Procuratura anchetează egalul Fiorentinei din 20 martie (2-2) în care atacantul român a deschis scorul şi a pasat la golul secund.

Scandalul pariurilor tinde să devină un tsunami ce ameninţă Serie A. Cercul jocurilor suspecte s-a mai lărgit cu 3, în care ar fi implicate 5 cluburi.

Conform "Gazzetta dello Sport", procurorul Roberto Di Martino ar şti şi numele lor, Fiorentina, Roma, Genoa, Cagliari şi Lecce, dezvăluite de Marco Pirani, unul dintre şefii reţelei mafiote care a aranjat meciuri în primele 3 ligi italiene.

Adrian Mutu a jucat pe 20 martie în posibilul blat Fiorentina - Roma 2-2, rezultat trucat pentru pariurile peste 3,5 goluri. Atacantul român a deschis scorul la jumătatea primei părţi şi a pasat decisiv apoi la reuşita lui Gamberini (35), remiza fiind stabilită de "doppietta" semnată de Totti.

Mărturia lui Pirani se bazează pe mesajul portarului Paoloni, intermediarul blaturilor: "Mi-a zis să joc sigur over (peste 3,5 goluri), avînd informaţii direct de la jucătorii Romei şi ai lui Lecce". Ponturile lui Paoloni ar fi fost o "revanşă" la over-ul ratat la Inter - Lecce 1-0, soldat cu pierderi de 150.000 de euro pentru reţeaua în care un rol important l-a jucat şi Signori, fostul vîrf lazial.

De două ori Lecce
Procuratura mai anchetează Lecce - Cagliari 3-3 şi Genoa - Lecce 4-2. Primul meci, jucat pe 17 aprilie, a avut un scenariu spectaculos. Gazdele, conduse cu 3-1, au egalat în final: Corvia a înscris în minutul 90Ă4, aducînd un punct capital pentru salvare. Pe 23 aprilie, în celălalt joc, "over 2,5" s-a făcut în jumătate de oră! Lecce a avut 2-1, dar Genoa a întors şi a bătut neaşteptat, neavînd obiectiv. Mai nou, suspectat e şi Milan - Bari 1-1. N-a ieşit over, pentru că jucătorii ultimei clasate s-au speriat că vor fi descoperiţi de conducere.

Suspect şi cu Debrecen
Mutu a mai apărut într-un meci dubios cercetat de UEFA, în scandalul pariurilor descoperit de poliţia din Bochum. Adrian a dat două goluri în grupele Ligii pentru Fiorentina, în victoria (4-3) de la Debrecen, pe 20 octombrie 2009, cu 6 goluri marcate pînă la pauză! Unul dintre capii reţelei mafiote a declarat că l-a ademenit cu 100.000 de euro pe Poleksici, portarul ungurilor, ca să ia cît mai multe goluri, beneficiind şi de ajutorul Fiorentinei, care avea nevoie de victorie.

Dentistul superparior
Unul dintre cei 16 arestaţi în scandalul pariurilor, Marco Pirani (foto centru, 55 de ani) e medic stomatolog şi are legături cu lumea fotbalului. Fost oficial la Ancona, Pirani este omul-cheie al Procuraturii, fiind considerat unul dintre organizatorii reţelei. "Nu pariez de mult şi am făcut-o doar pentru că-mi trebuiau 100.000 de euro, cu care îl împrumutasem pe Sommese de la Ascoli".

300 de mii de euro ar fi suma cu care s-a aranjat fiecare rezultat al celor trei partide din Serie A

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
talpaiadului
talpaiadului  •  08 Iunie 2011, 18:21
Postat de ciupi0812 pe 08 Iunie 2011, 08:56

daca am pariat sub 3,5 la acel meci si am fost inselat, cine imi da banii?! mutu, surdu sau orbu?!

Ar trebui sa-ti mai ceara ceva bani, nu sa-ti dea inapoi (taxa pe prrostie) :))

dinamir
dinamir  •  08 Iunie 2011, 10:55

ce blat a facut mutu?inseamna blat cand te dai deoparte.roma a facut blat mutu si-a facut datoria,roma e acuzata de trucare nu fiorentina.ce penibili sunt gazetarii nostri!

ornitoric
ornitoric  •  08 Iunie 2011, 09:47

Am inteles , Mutu , trebuia sa marce un gol si sa dea o pasa de gol , sunteti penibili !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează