INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BAYERN

Puștiul român descoperit de Gazetă s-a antrenat cu prima echipă a lui Bayern » Ancelotti îi prevede un viitor strălucit + e prieten cu un superstar

Articol de - Publicat joi, 24 august 2017 09:51

Fundașul Flavius Daniliuc, austriac de origine română, a fost luat de Carlo Ancelotti la seniorii lui Bayern. Are doar 16 ani.

Gazeta l-a descoperit pe Flavius Daniliuc în 2011. Avea 10 ani, era la Rapid Viena și se pregătea să facă un pas important în carieră: transferul la Real Madrid. De acolo, în ianuarie 2015, apărătorul austriac de origine română a ajuns la Munchen, unde joacă acum pentru echipa Under 17 a lui Bayern. Iar de marți se antrenează cot la cot cu Robben, Ribery și James! Antrenorul Carlo Ancelotti l-a remarcat mai demult pe Daniliuc, l-a plăcut și consideră că ar putea avea un viitor la bavarezi, astfel că s-a hotărât să-i dea o șansă. La 16 ani!

Bătut în internat

"Istoria lui e un adevărat basm bavarez", apreciază tabloidul Bild, care reamintește cum l-a ajutat David Alaba să scape de teroarea din internatul lui Real Madrid: "Flavius fusese bătut de un jucător mai mare și nu-și dorea decât să plece de acolo. Tatăl său l-a sunat pe Alaba, cu care se cunoscuseră în 2013, de Crăciun. Fundașul lui Bayern i-a pus o vorbă bună la club, iar șefii centrului de copii și juniori l-au admis în ianuarie 2015".

"Sunt mândru de el"

Alaba însuși e încântat că "protejatul" său a reușit la campioana Germaniei. "Sunt foarte mândru de Daniliuc. E un tânăr super! S-a descurcat foarte bine până acum. Mă bucur pentru el și pentru familia lui. Îi cunosc de ceva vreme", a spus internaționalul austriac. 

3 meciuria jucat Daniliuc pentru Bayern U17 în acest sezon din Bundesliga Sud/Sud-Vest. A dat o pasă de gol

"Îi suntem recunoscători lui Alaba. Ne-a ajutat mult cu transferul de la Real și e modelul perfect pentru fiul meu" Mihai Daniliuc, tatăl lui Flavius

"Pentru mine, Flavius e ca un frate mai mic" David Alaba, fundaș Bayern

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
mioriticul
mioriticul  •  24 August 2017, 15:44

"Gazeta l-a descoperit" ... E mult spus. Gazeta a aflat de el in 2011. E ca si cu America, pe care a descoperit-o Columb. Si-n ziua de azi o descopera geneatii de elevi la ora de Geografie. Dar stim ca Gazeta si faimosii ei jurnalisti au o traditie in a descoperi. Fara ei nu aflam probabil niciodata de Iordanescu ...

vbga
vbga  •  24 August 2017, 14:10
Postat de zagna pe 24 August 2017, 12:19

"antrenorii" frf stiu sa citeasca ? :)

Ce"sa citeasca antrenorii FRF"? Baiatul este cetatean austriac,nu are cetatenie romana,joaca la nationalele Under ala Austriei.

zagna
zagna  •  24 August 2017, 12:19

"antrenorii" frf stiu sa citeasca ? :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează