INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPECIAL

Rădoi a vizitat casa fostului său mentor, Ştefan Sameş, decedat pe 17 iulie 2011: "Mulţumesc, Mirel!"

Rădoi a primit tricoul inscripţionat cu ultimul gînd pentru el de la Sameş +2   FOTO
Rădoi a primit tricoul inscripţionat cu ultimul gînd pentru el de la Sameş

Articol de - Publicat vineri, 06 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 iulie 2012 09:56

E mesajul pe care, înainte de a se stinge, Sameş i l-a scris lui Rădoi pe un tricou al Stelei. Fostul căpitan din Ghencea e cel care l-a ajutat pe Sameş în urmă cu un an cu 25.000 de euro, pentru un tratament în Austria. Lorena Sameş, soţia fostului internaţional, i-a transmis lui Rădoi că ”faci parte din familie”.

Întîlnire emoţionantă, ieri, pentru soţia fostului mare internaţional Ştefan Sameş. La uşa cochetului apartament 51 din Dristor şi-a făcut apariţia Mirel Rădoi.

Lacrimi din partea soţiei lui Sameş, îmbrăţişări, mulţumiri. Chiar şi ochii fostului internaţional s-au umezit. "Mirel, eşti mereu bine venit în casa noastră! Sami te-a iubit enorm, iar noi nu vom uita niciodată ce ai făcut pentru el", i-a spus Lorena Sameş.

Fotbalistul de fier era emoţionat: "Îmi pare rău că n-am putut face mai mult.". Acum un an, cînd Sameş aflase că are cancer, Mirel Rădoi l-a ajutat cu 25.000 de euro, pentru un tratament în Austria. Ulterior însă, inima lui Sameş a cedat, pe 17 iulie 2011.

Sanctuarul din apartament
În sufrageria apartamentului, Lorena Sameş a amenajat un spaţiu în amintirea soţului său. Fotografii, amintiri, poza lui Sameş, o statuetă reprezentînd un înger, iar lîngă ea, o poză a lui Mirel Rădoi.

"Uite, Mirel, am pus un înger acolo, să te vegheze!", i-a spus doamna Sameş lui Rădoi, care se uita absorbit la poze. Una alb-negru, cu marea echipă a Stelei din anii '70, i-a atras atenţia: "Eu nu i-am apucat, dar îmi povestea tata despre Sameş, Marcel Răducanu şi ceilalţi".

Apoi, Mirel, aflat pentru prima dată în vizită acasă la Sameş, a aflat de chinul prin care a trecut fostul său mentor. Au vorbit depre Sameş, despre familii, despre copii. Ca şi cum se ştiau de-o viaţă, deşi se vedeau întîia oară. Mirel l-a cunoscut şi pe nepotul lui Sameş, Ştefan, elev în clasa a VIII-a la Liceul Goethe.

Un tricou şi o promisiune
Înainte de a părăsi această lume, Ştefan Sameş s-a gîndit la Mirel Rădoi.  A scris pe spate: "Mesaj: Mulţumesc, Mirel!". Şi a semnat. "Mirel, Sami a ţinut neapărat să primeşti acest tricou. A vrut să-ţi mulţumească şi el, aşa".

Mirel a primit cadoul şi i-a promis Lorenei Sameş că va reveni cu prima ocazie, de această dată şi cu soţia:  "Te aştept oricînd, eşti ca şi parte din familie", l-a asigurat Lorena Sameş, care, la plecare, i-a dat şi nişte prăjituri făcute de ea "pentru soţie şi pentru copii".

"Ştefan Sameş a fost un mare fotbalist, dar şi un om deosebit. Vorbeam mult cu el, înainte de antrenamente mai ales, fiindcă eu veneam mai devreme. Avea mereu o vorbă bună, un sfat, mi-a fost ca un mentor. Voi fi mereu alături de familia sa!" (Mirel Rădoi)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
stefy1717
stefy1717  •  07 Iulie 2012, 09:04

Felicitari Radoi!

vali12
vali12  •  07 Iulie 2012, 07:41

Bravo,Mirel. Esti un om mare si meriti respectul tuturor romanilor. Un adevarat exemplu pentru toti.

marius2005
marius2005  •  06 Iulie 2012, 23:31

Mirel Radoi un mare caracter !!! te asteptam acasa dupa ce ti faci plinul la arabi !!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează