INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Secretul lui Radu Drăgușin » „Il Drago”, fundașul golgheter al lui Genoa, le-a explicat italienilor: „Mereu spun că de aici vine puterea mea”

Radu Drăgușin a marcat din nou și a impresionat în Italia. Foto: Instagram
Radu Drăgușin a marcat din nou și a impresionat în Italia. Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 12:47 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 13:36

Radu Drăgușin (21 de ani) a povestit în cotidianul local Il Secolo XIX care este explicația reușitelor sale cu capul, dincolo de exersarea fazelor fixe la antrenamentele lui Alberto Gilardino.

„Patru goluri în ultimele nouă partide. Radu Drăgușin s-a transformat din apărător în bomber, deși rolul său principal rămâne să apere poarta Grifonului. Il Drago nu se mai oprește din a marca, dar spune că importantă e Genoa”, își începe cotidianul local Il Secolo XIX articolul dedicat internaționalului român, ce a punctat și în ultima etapă din Serie B, la 2-0 cu Perugia.

Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”
CSU CRAIOVA - RAPID 3-1
Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”

Radu Drăgușin, lăudat de presa din Italia: „Și-a câștigat stima și aplauzele”

Drăgușin este cel mai folosit jucător al squadrei rossoblu, ratând doar o repriză cu Spal în tot campionatul, și este singurul elev al lui Alberto Gilardino care a jucat 33 de meciuri. 

„O mare performanță pentru un fotbalist privit cu scepticism de suporteri, având în vedere trecutul său la Sampdoria și unele declarații ale agentului său, dar care și-a câștigat stima și aplauzele prin evoluțiile sale, într-atât încât orice intervenție e acompaniată de murmure de satisfacție. În meciul cu Perugia și-a cimentat un nou rol, lider al defensivei, în centru, în locul suspendatului Vogliacco”, remarcă sursa citată, ce publică și reacția „tricolorului” la noua misiune: „Unica diferență e că nu mai pot urca în bandă, însă m-am obișnuit repede”.

4 goluriîn 2.925 de minute adunate din 33 de meciuri are Radu Drăgușin la Genoa în acest sezon din Serie B. Tot atâtea a reușit colegul său, George Pușcaș

Stagiunea lui în rossoblu devine exaltantă. Titular incontestabil și cu Blessin, și cu Gilardino, Drăgușin a făcut și pasul de la naționala U21 la cea de seniori și a confirmat că Genoa a fost o alegere foarte potrivită în vară. 

- Il Secolo XIX, cotidian genovez

Genoa a ajuns la 10 meciuri la rând fără gol primit

Radu Drăgușin a contribuit la construirea unei apărări care nu primește gol de zece meciuri la rând pe teren propriu și poate deveni cea mai bună a campionatului. Și a reușit goluri care au și însemnat puncte importante în clasament”, a observat jurnalul din Genova. 

Jurnaliștii i-au aflat secretul: „Spun mereu că puterea mea vine de la părul meu. Dincolo de asta sunt fazele fixe exersate la antrenamente, care dau rezultate. Dacă am un obiectiv stagional ca număr marcat de goluri? Unicul pe care mi-l impun e de a ajuta echipa să câștige întotdeauna”.

Drăgușin a lăsat în spate deziluzia că nu s-a putut impune la Juventus. Luptă să devină cel mai bun fundaș din Serie B și să revină în A din postura de protagonist după sezonul cu lumini și umbre de la Samp și Salernitana. 

- Il Secolo XIX, cotidian genovez

VIDEO. Radu Drăgușin a marcat din nou și a impresionat în Italia

  • Golul lui Radu Drăgușin poate fi văzut de la minutul 3:18

Citește și:

Viitorul lui Messi a fost decis » Președintele Barcelonei a lămurit misterul printr-un singur cuvânt

Încearcă să-l deturneze pe Zidane din drumul spre Paris cu o ofertă astronomică

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
mircea_pop112
mircea_pop112  •  17 Aprilie 2023, 14:04

Sa citeasca si Bratu, articolul, sa vada ce jucator tinea el pe tusa la tineret! Bratu Spaga, la el ma refer!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Aprilie 2023, 13:52

fiecare cuvant pe care il spune e ca un abur plutind deasupra fotbalului ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close