INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA ITALIEI

JUVENTUS. Radu Drăgușin, lăudat de Andrea Pirlo, criticat de jurnaliștii italieni » Cum s-a descurcat la primul meci ca titular

Radu Drăgușin, fundașul care va împlini 19 ani pe 3 februarie, a fost integralist în Juventus - Genoa, 3-2 după prelungiri. ”Și-a demonstrat calitățile”, a spus antrenorul Andrea Pirlo. Foto: Imago +6   FOTO
Radu Drăgușin, fundașul care va împlini 19 ani pe 3 februarie, a fost integralist în Juventus - Genoa, 3-2 după prelungiri. ”Și-a demonstrat calitățile”, a spus antrenorul Andrea Pirlo. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 11:03 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 14:56

Radu Drăgușin, fundașul care va împlini 19 ani pe 3 februarie, a fost integralist în Juventus - Genoa, 3-2 după prelungiri. ”Și-a demonstrat calitățile”, a spus antrenorul Andrea Pirlo. ”A greșit și el la primul gol marcat de Genoa, a avut unele neînțelegeri cu colegii, însă are stofă", l-a caracterizat Corriere dello Sport.

Un sfârșit de 2020 neașteptat pentru Radu Drăgușin, cu debutul la Juventus în decembrie (21 de minute la 3-0 cu Dinamo Kiev, în grupele Ligii, urmate de câteva minute, în prelungiri, la 3-1 cu Genoa, în Serie A), un început de 2021 și mai bun. Primul meci ca titular la bianconeri, tot cu Genoa. O partidă completă, cu tot cu prelungiri: 3-2, după extra time, Andrea Pirlo alegând o echipă torineză cu mulți tineri.

Radu Drăgușin, titular la Juventus: momente de siguranță alternând cu erori de poziționare

Radu, care va împlini 19 ani pe 3 februarie, a fost folosit stoper dreapta într-o linie de trei fundași centrali (alături de Chiellini și Demiral). A avut momente bune, de siguranță, pasând aproape, cele mai multe înapoi, spre Demiral, sau în lungul liniei, pentru Wesley. Uneori, a și avansat în ofensivă. Dar au fost și clipe de confuzie, mai ales la golul de 2-1, când a strâns lângă Demiral (care era deja în marcaj), lăsând omul său în spate, exact cel care a înscris, Czyborra.

Radu Drăgușin, titular la Juventus. Andrea Pirlo: „Și-a demonstrat calitățile”

"Drăgușin e un jucător foarte interesant, și-a demonstrat și acum calitățile", a declarat Pirlo. Antrenorul i-a felicitat pe toți puștii: "Băieții au făcut un meci excelent, au fost la înălțime. E o satisfacție pentru mine și pentru club, înseamnă că alegerea lor a fost corectă". Singurul reproș, tocmai golul primit în minutul 28, când piemontezii conduceau cu 2-0: "Păcat că ne-am complicat viața, ar fi trebuit să gestionăm mai bine prima repriză".

Radu Drăgușin, titular la Juventus. Ce au scris jurnaliștii italieni

Jurnaliștii peninsulari l-au observat pe "tricolor". "O partidă bună pentru stoperul dreapta, cu apariții în atac în zone pe care nu urcă deseori. De ce nu a primit nota 6,5? Pentru că l-a pierdut pe Radovanovici în prelungiri, și Juve a riscat atunci", a fost caracterizarea Gazzettei dello Sport. Pentru Corriere dello Sport, "au fost lumini și umbre la Drăgușin. A greșit și el la primul gol marcat de Genoa, a avut unele neînțelegeri cu colegii, însă are stofă".

Radu Drăgușin, între Juventus și Sassuolo

Corriere continuă să scrie despre posibilitatea ca fundașul central să ajungă la Sassuolo în ianuarie. Ca parte din transferul atacantului Gianluca Scamacca, acum împrumutat la Genoa. În această săptămână, ar putea fi o întâlnire decisivă. Juventinii ar vrea să semneze un nou contract cu Drăgușin. Apoi, posibil, să-l împrumute până la sfârșitul sezonului. 

6a fost nota primită de Radu Drăgușin în Gazzetta dello Sport

5,5a luat fundașul român în Corriere dello Sport și Corriere della Sera

Florin Manea are planuri mari cu Radu Drăgușin: „Cu el îmi voi îndeplini visul de a transfera un jucător la o echipă de top”

Citește mai multe știri despre Juventus: 

Radu Drăgușin, integralist în meciul care a dus-o pe Juventus în „sferturile” Cupei Italiei: „S-a descurcat fantastic pentru un puști de 18 ani!”

Boicot! Napoli nu vrea să joace Supercupa Italiei cu Juventus! Care e motivul invocat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează