INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NEWCASTLE - TOTTENHAM

VIDEO + FOTO Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii

Radu Drăgușin în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images +23   FOTO
Radu Drăgușin în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2024 14:46 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 17:21

Radu Drăgușin (22 de ani) a primit o nouă veste bună înainte de Euro 2024. Apărătorul român a fost titularizat a treia oară la rând de Ange Postecoglou (58 de ani) într-o partidă amicală din Australia dintre Newcastle și Tottenham, terminată cu victoria „coțofenelor”, 5-4 la lovituri de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 de minute. Jocul-test a fost puternic contestat în Anglia, fiind catalogat drept inutil.

Deși sezonul s-a terminat în Premier League în urmă cu 3 zile, Tottenham a participat la un turneu amical în Australia, la Melbourne, și a jucat azi în compania celor de la Newcastle.

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Tottenham - Newcastle

Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Imago Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
+19 FOTO

Spurs a terminat sezonul pe locul 5 și va evolua în grupele Europa League, în timp ce Newcastle s-a clasat pe 7. Radu Drăgușin a fost titular în partida care a avut loc în Australia.

Partida a fost găzduită de stadionul „Melbourne Cricket Ground”, cu o capacitate de 100.024 de locuri. La meci au fost prezenți 78.419 spectatori.

Radu Drăgușin, 71 de minute în amicalul Tottenham - Newcastle, în Australia. Ce notă i-au dat englezii

Cei de la Spurs Web i-au acordat nota 6 lui Radu Drăgușin pentru prestația din prima repriză a meciului amical cu Newcastle și i-au făcut o scurtă descriere: „Nu a avut probleme cu Isak sau cu orice alt jucător din atacul lui Newcastle”. Apărătorul a fost notat în media echipei.

Fundașul român a fost titularizat pentru a treia oară la rând de Postecoglou. Este o veste bună pentru selecționerul Edi Iordănescu, în contextul în care se apropie Euro 2024. Drăgușin a avut o prestație solidă, nu a greșit la golul primit de echipa lui. Newcastle a avut o acțiune rapidă în minutul 45, finalizată cu golul marcat de Isak.

Radu Drăgușin l-a înlocuit pe Romero, unul dintre concurenții săi pe post, iar managerul echipei a explicat faptul că argentinianul lipsește din echipă din cauza „motivelor personale”.

FINAL » Tottenham - Newcastle 1-1, 4-5 la pen.

Penalty-uri: Newcastle câștigă amicalul la loviturile de departajare, scor 5-4.
La finalul celor 90 de minute: Tottenham - Newcastle 1-1.
Au fost arătate 3 minute de prelungiri pentru această partidă.
Min. 71 - Radu Drăgușin a fost înlocuit de Postecoglou cu Tyrese Hall (18 ani). În continuare, scorul este egal, 1-1.
Min. 70 - Ocazie mare pentru Tottenham. Dane Scarlett a ratat o șansă importantă, însă lovitura sa de cap s-a dus pe lângă poartă.
Min. 58 - Bruno Guimaraes trimite un șut periculos de la marginea careului, pe jos, însă Brandon Austin e la post.
Min. 47 - Sarr a încercat un gol spectaculos după ce a șutat de la 60 de metri, însă Pope a fost atent și a reținut balonul.
Tottenham a efectuat patru schimbări la pauză. Au ieșit Van de Ven, Pedro Porro, Bentancur și Maddison și au intrat Phillips, Abbott, Skipp și Devine.
Newcastle a făcut două schimbări. Au ieșit Joelinton și Isak și au intat White și Wilson.
Ora 13:58. A început repriza a doua dintre Newcastle și Tottenham. Scorul este egal, 1-1.

VIDEO. Golul de 1-1 din Tottenham - Newcastle, autor Alexander Isak

VIDEO. Golul de 1-0 din Tottenham - Newcastle, autor James Maddison

Pauză în Tottenham - Newcastle, 1-1.
Min. 45 - GOL Newcastle! Alexander Isak a fost omul potrivit la locul potrivit, a preluat mingea, care a fost deviată în careu, și l-a învins din interiorul careului pe Austin, 1-1.
Min. 40 - Mingea ajunge la Brennan Johnson, care a trimis un șut pe centrul porții, dar Pope a respins.
Min. 32 - GOL Tottenham! James Maddison deschide scorul pentru Tottenham. Apărarea lui Newcastle a fost permisivă, mingea a ajuns la jucătorul lui Spurs, care a rămas singur cu portarul și a trimis calm în poartă.
Min. 24 - James Maddison expediază un șut de la marginea careului, puțin pe lângă poarta lui Pope.
Min. 14 - Jocul este controlat de Newcastle. Posesia aparține trupei lui Howe, însă ocaziile importante lipsesc în acest moment al partide.
Min. 3 - Heung-Min Son a trimis un șut puternic, blocat de un apărător al lui Newcastle
Min. 1 - A început meciul de la Melbourne.

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
Tottenham, foto: X

Tottenham - Newcastle, echipele de start

Tottenham (4-3-3): Austin - Porro, Drăgușin, Van de Ven, Emerson - Maddison, Bentancur, Sarr - Kulusevski, Son, Johnson
Rezerve: Vicario, Abbott, L. Black, A. Devine, J. Donley, Gil, T. Hall, Kyerematen, A. Philipps, Y. Santiago, D. Scarlett, O. Skipp, Whiteman
Antrenor: Ange Postecoglou

Newcastle (4-3-3): Pope - Trippier, Krafth, Burn, Hall - Joelinton, Guimaraes, Anderson - Almiron, Isak, Barnes
Rezerve: Gillespie, Ashby, Charlton, De Bolle, A. Diallo, Hernes, Kuol, A. Murphy, J. Murphy, Parkinson, Thompshon, Turner-Cooke, J. White, C. Wilson
Antrenor: Eddie Howe

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
Atmosferă din Australia, de la Newcastle - Tottenham, foto: X

Newcastle va juca al doilea meci amical vineri, contra celor de la A-Leagues All Stars, din Australia. Pentru trupa lui Radu Drăgușin este singurul meci amical din acest turneu.

Newcastle - Tottenham, un amical care a stârnit controverse în Anglia: „O nebunie!”

Alan Shearer, legenda lui Newcastle, a rămas uluit de programarea acestor partide amicale: „Îți poți imagina că un jucător care se pregătește de Copa America sau Euro poate să facă asta? E o nebunie! Mie nu mi-ar fi plăcut deloc. Este o nebunie pentru Newcastle să joace miercuri cu Spurs acolo și vineri alt meci”, a spus Shearer, potrivit BBC.

Campionatul European debutează pe 14 iunie, în timp ce Copa America 6 zile mai târziu. Decizia organizării acestui turneu amical vine în ciuda îngrijorărilor privind numărul de meciuri pe care îl joacă fotbaliștii pe parcursul unui sezon. Eddie Howe, managerul lui Newcastle, a descris turneul din Australia drept „o ocazie genială” de a lua contact cu fanii fotbalului din acea zonă.

„Cred că este important să ducem mai departe numele lui Newcastle cu fiecare ocazie pe care o avem. Este dificil dacă pleci doar în vacanță în acea zonă (n.r. Australia), dar să joci atât de curând după momentul aterizării.. Acesta va fi cel mai dificil lucru pentru noi”, a adăugat el.

Managerul lui Drăgușin, Postecoglou, a explicat faptul că expunerea și veniturile sunt un element-cheie al deplasării în Australia, dar a recunoscut faptul că ar fi fost complicat să participe în alt moment al sezonului:

„Dacă am fi avut în față un meci mai important probabil am fi refuzat să participăm. Nu cred că este oricum ideal, dar fiecare situație este unică. Am avut o discuție cu jucătorii destul de devreme și au înțeles de ce facem asta”, a precizat și Postecoglou, pentru sursa citată.

Pentru Tottenham va urma un alt turneu amical, în Coreea de Sud, care va avea loc în perioada iulie-august. La începutul lunii august, la Seul, va avea loc amicalul de lux cu Bayern Munchen.

VIDEO. Mircea Lucescu a participat la antrenamentul Generației de Aur: „Le-am zis să fie pregătiți, ceilalți cu siguranță vor fi”

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (3)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  22 Mai 2024, 16:36
Postat de Trotsky pe 22 Mai 2024, 13:31

2 fundasi centrali de picior stang, interesant experiment al australianului

Mai mult nu poate si nici nu stie, sărăcuțul… …

Trotsky
Trotsky  •  22 Mai 2024, 13:31

2 fundasi centrali de picior stang, interesant experiment al australianului

Final_Judge
Final_Judge  •  22 Mai 2024, 13:11

E ok ca banul sa fie prioritar, in majoritatea situatiilor, intr-un bussiness, ba da' chiar in toate situatiile sa dicteze DOAR banul chiar e bataie de joc la adresa tuturor celor din fnomen si mai ales a fotbalului insusi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează