INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENOR

Răspuns genial oferit de Mircea Lucescu atunci cînd a fost întrebat despre antrenorii care i-au influenţat cariera

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 martie 2015 18:54

Mircea Lucescu a oferit un interviu pentru site-ul oficial al UEFA în care a vorbit, printre altele, despre începuturile sale în ale antrenoratului.

Întrebat care au fost antrenorii care i-au influenţat cel mai mult cariera, Lucescu a răspuns în stilul caracteristic.

"Am crescut într-o ţară socialistă. Cariera mi-am construit-o ca jucător şi antrenor în România. În acea perioadă era aproape imposibil să călătoreşti în afara ţării. Televiziunea de stat nu ne arăta ce se întîmpla în Europa de Vest. Aşa că am fost un autodidact. Am fost inspirat de antrenorii români din acea perioadă, dar nici ei nu erau lăsaţi să participe la programe în străinătate", a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu susţine că se aştepta ca antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, să obţină performanţe, precizînd că l-a pregătit în două perioade, la Pisa şi Internazionale Milano, cînd argentinianul era jucător.

"Sînt foarte fericit să văd ce succes are Simeone, care a fost elevul meu la Pisa. El a venit la Pisa la 18 sau 19 ani, a crescut cu mine, iar mai tîrziu ne-am reîntîlnit la Internazionale Milano. Ştiam că va deveni un manager foarte prolific în fotbalul european. Cum să nu fi putut face aşa, avînd în vedere caracterul şi pasiunea pentru fotbal?", a mai adăugat Lucescu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
chiramihai
chiramihai  •  10 Martie 2015, 11:15

Lucescu joaca in cea mai puternica competitie fotbalistica cu Bayern Munchen in timp ce voi frustratilor care nu-l inghititi pentru ca n-ati facut nimic util in viata voastra mizerabila stati si va uitati la un delicios meci FCSB-CFR Cluj. Vizionare placuta ! :P

cocytyc
cocytyc  •  10 Martie 2015, 09:18

daca nu e si fudul ,parca nu-I antrenor destul.Cine sa-l inspire pe el atat timp cat el e cel mai cel,inca de la rami se trage .

whiteredarad
whiteredarad  •  10 Martie 2015, 09:15
Postat de dnlpiticu pe 10 Martie 2015, 01:44

Lucica maica, un securist de la Dinamo care e un incapabil. E laudaros si prostovan.

O fi laudaros,dar NU si prostovan. Este antrenorul roman cu cariera cea mai lunga si cea mai de succes in strainatate....Un mare antrenor,din pacate ,merespectat in tara sa ! Asa-s romanii !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează