INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Lucescu Jr., omul zilei în Grecia după succesul cu AEK Atena: „Efectul-Răzvan e de studiat la un seminar”

Răzvan Lucescu și PAOK, în plină ascensiune // Foto: Imago
Răzvan Lucescu și PAOK, în plină ascensiune // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2022 12:22 / Actualizat luni, 21 martie 2022 13:27

Răzvan Lucescu, 53 de ani, a bifat încă o victorie în fața lui AEK Atena (1-0), a treia în acest sezon, a doua la Atena. „Lucescu a descoperit că și perfecțiunea poate fi perfectată”, a scris un jurnalist grec.

În opt luni, Răzvan Lucescu i-a redat forța lui PAOK. Nu va mai câștiga titlul în acest sezon, Olympiakos e prea departe, la 10 puncte distanță după două etape de play-off, dar a recreat o echipă ce poate cuceri trofee în viitorul apropiat. E în semifinalele Cupei și în „sferturile” Conference League. 

„Răzvan Lucescu pretinde 200% de la jucători”

A învins-o duminică pe AEK în deplasare, 1-0, a treia victorie în fața atenienilor în actuala stagiune (și două egaluri), și are cinci succese la rând în campionat și Europa. Fără înfrângere în liga elenă de 16 meciuri (12 succese, patru remize) și cu un singur eșec în ultimele 24 de partide în toate competițiile (18 victorii). 

În editorialul său apărut pe site-ul Gazzetta.gr, Stavros Soundoulidis încheie cu remarca lui Theodoros Zagorakis, căpitanul Greciei campioana Europei în 2004, fost jucător și președinte la PAOK: „Lucescu pretinde 200% de la jucătorii săi, dar în același timp îi inspiră să lupte, pentru ei, pentru echipă și pentru el, ceea ce nu realizezi cu ușurință. A generat o mentalitate de învingător”. 

Sunt foarte mândru de această echipă. Mai ales pentru că revine în meciuri și le câștigă. Și pentru că oricine intră dă totul. Iar cei care nu joacă sunt supărați sau triști. Toți vor să fie pe teren.

 - Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

„Un bloc. Un grup câștigător”

Într-un material intitulat „Efectul-Răzvan e bun de studiat la seminar”, Soundoulidis a descris „încă o noapte a lui Lucescu, în care și el a descoperit că și perfecțiunea poate fi perfectată. Efectul-Răzvan asupra lui PAOK e calitativ, nu cantitativ. Nu e vorba despre trofee și premii, ci despre trofee, premii și fotbal. Iar acest lucru e de studiat la seminar”.

Pentru jurnalistul grec, „PAOK e limpede o echipă imagine a antrenorului său”. Ce a format la Salonic? „Un lot plin de energie, optimism, disciplină, ordine, seriozitate, solidaritate și camaraderie. Un bloc. Un grup câștigător”.

Jucăm avându-l pe antrenor în minte. Ne reamintește în fiecare zi unele lucruri pentru a fi mereu concentrați total.

 - Antonio Čolak, atacant PAOK

Alexandru Mitriță, a 3-a pasă de gol 

Titular după aproape o lună în campionatul elen, Alex Mitriță a fost decisiv la PAOK duminică seară. El a declanșat contraatacul care a adus victoria, rezistând tacklingului unui adversar și lansându-l pe Antonio Čolak spre gol. 

„Mitriță mi-a dat o minge grozavă”, i-a mulțumit croatul. A fost al treilea assist al „tricolorului” la PAOK (are și trei goluri). Site-ul grec Gazzetta.gr l-a supranumit „piticul miraculos”.

Duminică, PAOK a avut al șaselea meci în ultimele 18 zile. Joacă nonstop. Fără să piardă. Fără să cedeze.

-  Stavros Soundoulidis, jurnalist Gazzetta.gr

Citește și alte știri despre stranieri: 

Moruțan, pus în paralel cu Maxim în Turcia: „Primul, un dezastru, luat pe mulți bani. Al doilea, venit gratis, face minuni”

Răzvan Marin, lăudat după Cagliari - AC Milan » Ce notă a primit și ce au remarcat jurnaliștii: „A încercat să dea un șoc”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vasileroaita
vasileroaita  •  21 Martie 2022, 14:05

Razvan Lucescu a fost ultimul antrenor de valoare la Nationala! Din pacate, ne-am batut joc de el si nu va mai reveni...

dinamo100
dinamo100  •  21 Martie 2022, 14:02

Razvan a realizat lucruri foarte bune la PAOK, in special a castigat increderea celor din jur. As observa totusi ca sezonul intern l-a cam ratat anul asta, e departe de Olimpiakos. In schimb face performanta in Europa, ceea ce nu e putin.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează