INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Răzvan Lucescu trece la Skoda? » Culisele ofertei primite de la clubul Xanthi: cît îi oferă grecii

Articol de - Publicat miercuri, 24 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 23 septembrie 2014 23:40

Milionarul Christos Panopoulos, patronul echipei aflate pe locul 11 în campionat, este cel care îl vrea neapărat pe bancă. Dar aşteaptă răspunsul rapid. Nu are antrenor de 11 zile.

Pe 16 septembrie, după 1-1 cu Pandurii, Răzvan Lucescu a fost dat afară. Fusese antrenor la Petrolul numai 6 luni. Însă vacanţa s-ar putea încheia rapid. Nu pentru a-l înlocui pe Isăilă la Astra. Are ofertă concretă din Grecia. De la Skoda Xanthi.

"El e omul potrivit"
Potrivit presei elene, un impresar l-ar fi propus pe Luce jr. patronului clubului, Christos Panopoulos, şi acesta i-ar fi spus: "El e omul potrivit. E tînăr, are 45 de ani, e bun, e cunoscut şi e fiul unui mare antrenor. Îl vreau neapărat!". Îl concediase pe Sakis Tsiolis pe 15 septembrie şi, de atunci, pe bancă a stat Nikos Nentidis, dar el este doar interimar.

200.000 euro pentru un an suplimentar
Panopoulos, proprietarul companiei care importă şi distribuie în Grecia maşinile Skoda, i-a oferit un contract pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. Cu 150.000 de euro salariu pînă la sfîrşitul acestei stagiuni. Şi 200.000 dacă semnează un nou acord, pentru 2015-2016.

Jurnaliştii greci au aflat luni noapte vestea că Xanthi negociază cu Lucescu. Răzvan a răspuns ieri, la sport.ro: "În aceste zile voi lua o hotărîre. Voi vedea dacă voi sta pînă în iarnă sau dacă voi accepta acum o propunere. Sînt într-un moment de frămîntare".

Numai că Panopoulos aşteaptă o reacţie rapidă. Şi, speculează elenii, "este posibil ca Xanthi să caute alt antrenor dacă Lucescu întîrzie prea mult decizia sa".

Kapetanos, un singur gol
Liber de contract după despărţirea de Steaua, Pantelis Kapetanos s-a întors acasă. Atacantul grec în vîrstă de 31 de ani a semnat cu Xanthi pe două sezoane pentru un salariu total de 200.000 de euro. În primele 4 etape, Kape a înscris un singur gol, la 2-0 cu Levadiakos.

A omorît doi oameni
În februarie, Christos Panopoulos a fost implicat într-un grav accident rutier. Patronul lui Xanthi rula pe autostradă, afară era ceaţă şi a văzut tîrziu doi bărbaţi care stăteau lîngă maşina lor implicată într-un alt accident. A încercat să-i evite, dar i-a acroşat, omorîndu-i pe amîndoi. Încă se aşteaptă hotărîrea tribunalului în acest caz.

Locul 11 în 4 etape
Skoda Xanthi, care a jucat în Europa League sezonul trecut, dar a evitat retrogradarea din prima ligă elenă în urma unui meci de baraj, nu a început foarte bine nici această stagiune. E pe locul 11 (din 18), cu o victorie, un eşec şi două egaluri, avînd 5 puncte şi un golevaraj 6-5. Are 7 străini (3 brazilieni), cel mai cunoscut fiind nigerianul Obodo, fost jucător în Serie A, la Fiorentina şi Udinese. Xanthi evoluează pe Skoda Arena (7.422 locuri).

150 de mii de euro a fost salariul anual al lui Răzvan Lucescu şi la Petrolul

100 de mii de euro este salariul maxim primit de jucătorii lui Xanthi

2 antrenori a schimbat deja Xanthi în 2014: Kehagias a rezistat 4 luni, Tsiolis două luni şi jumătate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
wwerko80
wwerko80  •  24 Septembrie 2014, 11:22

"El e omul potrivit. E tînăr, are 45 de ani, e bun, e cunoscut şi e fiul unui mare antrenor. Îl vreau neapărat! Atuurile lui cercelus. La rezultate vad ca nu sa uitat, sau nu le-a mentionat dintr-un motiv anume?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează