INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RĂZVAN MARIN

RĂZVAN MARIN LA AJAX // EXCLUSIV Interviu cu Răzvan Marin după transferul la Ajax: „Sunt mai dinamic decât De Jong” » Totul despre negocierile cu „lăncierii”

Răzvan Marin
Răzvan Marin

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2019 14:21

Mijlocașul Răzvan Marin, 22 de ani, vorbește despre istoria contactelor cu Ajax și explică faptul că paralela între el și Frenkie De Jong, omul care pleacă la Barcelona și pe care e chemat să-l înlocuiască la „lăncieri”, nu e foarte inspirată: „Avem stiluri diferite”

- Răzvan, te-ai liniștit, în sfârșit, după ce ai rezolvat transferul la Ajax?
- Da. A fost o zi lungă cea în care am mers la Amsterdam pentru oficializarea transferului. Așteptam să se termine, eram și foarte obosit după ultimul meci din campionat cu Standard, dar am încercat să mă bucur de fiecare moment nou petrecut în Olanda. M-a impresionat cum am fost primit, oamenii de la Ajax mi s-au părut calzi și dornici să-mi ureze bun venit.

„Contactele s-au intensificat prin februarie”

- De când existau acest contacte cu Ajax?
- De prin iarnă. De atunci știu că se interesau de mine, dar lucrurile s-au intensificat de pe la sfârșitul lui februarie. Am făcut și un drum special la Amsterdam pentru o discuție cu antrenorul, care a vrut să mă cunoască personal și să-mi vorbească despre planurile de viitor. A dorit să-mi spună cum și ce gândește vizavi de rolul meu din vară la Ajax, despre sistem. N-aș vrea să intru în detaliile discuției, dar a fost o convorbire amplă, care mi-a făcut o mare plăcere.

- Apasă deja comparația cu De Jong, plecat la Barcelona pentru 86 de milioane de euro?
- E normal să fie altă presiune decât la Standard. Dar îmi voi vedea de treabă, voi munci și mai mult, fiindcă așteptările cresc și trebuie să mă ridic la nivelul lor. Important e să fiu sănătos, iar apoi lucrurile vor fi OK. Sigur, am remarcat această tentație a paralelei cu De Jong, un jucător important, care și-a demonstrat valoarea și în Champions League. Avem însă stiluri diferite.

frenkie de jong
Frenkie de Jong // FOTO: Guliver/GettyImages

„Am discutat de două ori și cu Chivu”

- În ce sens?
- Eu sunt mai dinamic, ajung mai des în careul advers, în timp ce De Jong juca mai mult în fața apărării, de unde lega bine jocul.

- Ai discutat cu Chivu, cu Lobonț, foști jucători importanți la Ajax?
- Cu Lobby nu, dar cu Cristi am vorbit de vreo două ori înainte să semnez. Cu Ogăraru la fel. A contat mult dialogul cu Chivu, care are un loc important în istoria lui Ajax. Mi-a dat câteva sfaturi, de care voi ține cont, mai ales că știe foarte bine ce înseamnă a juca și a purta culorile unui club așa de mare.

Contra îi pregătește banderola

Transferul la Ajax îi deschide lui Răzvan Marin drumul spre titlul de căpitan al României. Selecționerul l-a inclus deja în grupul celor 3-4 jucători desemnați să poarte banderola și a punctat recent că „vreau să construiesc naționala în jurul lui. El trebuie să fie liderul acestei generații și să ducă echipa mai departe”. Contra ar putea să-l facă deja căpitan pe Marin la următoarele meciuri ale României în campania pentru Euro 2020, cu Norvegia (7 iunie) și Malta (10 iunie), ambele în deplasare.

Invitat la meciul cu Juve

Răzvan intră deja ușor, ușor, în atmosfera lui Ajax, căci olandezii l-au invitat să participe, mâine seară, la turul cu Juventus din Champions League. Drumul de la Liege la Amsterdam i-ar lua lui Marin doar două ceasuri și jumătate, dar internaționalul urmează să ia o decizie dacă poate ajunge la meci dat fiind faptul că se află între două partide grele din liga belgiană, aseară cu Bruges și vineri cu Anderlecht. Pe arena batavă vor fi însă, cu siguranță, Ogăraru și Hagi, omul care a contribuit decisiv la formarea lui Răzvan Marin. Merg să vadă partida, dar și să viziteze Academia „lăncierilor”.

12.500.000 €milioane de euro a plătit Ajax la Standard pentru achiziționarea internaționalului, care e al cincilea român la trupa olandeză, după Chivu, Lobonț, Ogăraru și Mitea

Top 3 cei mai scumpi români all-time

clipboard01 

Vezi și:

VIDEO Răzvan Marin, căpitan contra lui Club Brugge! Nota 5, parte din dezastru: „Motorul lui Standard n-a funcționat”  

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
mariusdm
mariusdm  •  09 Aprilie 2019, 19:26
Postat de ucigaltoaca pe 09 Aprilie 2019, 19:07

Imi pare rau, dar prevad ca Marin va urma drumul lui Mitea si nu al lui Chivu. De la un baiat cuminte si umil a ajuns un ingamfat. Declaratiile lui denota o totala lipsa de bun simt.

"Lipsa totala de bun simt", hai, serios? pe bune ? Daca-mi permiti, ce a spus de denota o lipsa totala de bun simt ? Ca e mai dinamic decat De Jong ? Pai este mai dinamic, si haide sa-ti dau si contextul. De jong in 26 de meciuri a dat 3 pase de gol, 3 goluri, joaca in fata apararii. Razvan Marin in 31 de meciuri a dat 6 goluri, 7 pase de gol. Joaca mult mai in fata decat De jong, din acest motiv a spus ca e mai dinamic, din punct de vedere al jocului si al pozitiei unde joaca, intelegi matale ?

ucigaltoaca
ucigaltoaca  •  09 Aprilie 2019, 19:07

Imi pare rau, dar prevad ca Marin va urma drumul lui Mitea si nu al lui Chivu. De la un baiat cuminte si umil a ajuns un ingamfat. Declaratiile lui denota o totala lipsa de bun simt.

bufnila
bufnila  •  09 Aprilie 2019, 15:58

Tu deja anunti ca vrei sa pleci de la Ajax. Te gandesti la barca si real in loc sa iti vezi de echipa la care inca mai esti, dupa care sa dai totul pentru Ajax. Cat de multumit esti de meciul de ieri?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează