INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Rednic în infern! » A visat la Standard şi a ajuns unde a dorit, dar într-o perioadă neagră a clubului!

Mircea Rednic începe o nouă aventură în Belgia.
Mircea Rednic începe o nouă aventură în Belgia.

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 27 octombrie 2012 22:09

La 50 de ani, antrenorul a abandonat Petrolul vineri şi va conduce echipa belgiană pînă la sfîrşitul sezonului. La Liege însă, jucătorii şi fanii contestă puternic conducerea într-o atmosferă incendiară.

Mircea Rednic a jucat 5 sezoane la Standard, între 1991 şi 1996, are familia la Liege, casa lui e în oraşul de pe Meuse şi a încercat de cîteva ori să se întoarcă la roş-albi, ca antrenor. Propunîndu-se singur, inclusiv în vară, cînd a negociat cu şefii clubului, dar nu s-a concretizat nimic.

"Un vis devenit realitate"
Acum, conducerea lui Standard l-a contactat încă de marţi, după ce l-a concediat pe tehnicianul olandez Ron Jans, iar Rednic a acceptat imediat oferta valonilor. Florian Walter, patronul Petrolului, a fost anunţat că o asemenea propunere nu se putea refuza.

Ieri, antrenorul în vîrstă de 50 de ani a parafat la Liege un contract valabil pînă la sfîrşitul sezonului.

"Un vis a devenit realitate. Am sperat mereu să revin aici pentru a trăi alte clipe minunate la Standard", a spus Rednic. Însă a nimerit în cel mai dificil moment al clubului!

I-au scandat numele lui Boloni
Cînd a semnat, echipa era pe locul 8, cu doar 16 puncte în 12 meciuri. Jucătorii, înfuriaţi de demiterea lui Jans, sînt în plin conflict cu conducătorii grupării. Iar fanii le cer insistent demisia preşedintelui Duchatelet (a plătit 32 de milioane de euro în iunie 2011 pentru Standard) şi a directorului sportiv De Sart! "Toţi în negru pentru un club în doliu. Plecaţi! Standard sîntem noi!" a fost mesajul lansat în tribunele de pe Sclessin vineri, la partida cu Cercle (2-1). Galeria scandînd numele lui Boloni, ultimul campion cu teamul din Liege, în 2009.

300 de mii de euro va primi Mircea Rednic la Standard Liege pînă la sfîrşitul sezonului

1 singur trofeu a cucerit Rednic la Liege ca jucător (1991-1996): Cupa Belgiei, în 1993

Mesajele fanilor lui Standard
"Acum, avem antrenor. Dar trebuie să găsim echipă şi conducători"
"Un nou Boloni! Cea mai bună alegere. Rednic e un constructor, exact ce avem nevoie acum"
"Nici cel mai bun tehnician din lume n-ar putea face nimic acum la Standard"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
red77
red77  •  28 Octombrie 2012, 17:50
Postat de kily pe 28 Octombrie 2012, 09:59

rednic constructor?! nici de gluma nu este buna! sunt curios cate comisioane o sa'si mai traga si acolo pe jucatorii adusi de el...

comsioane necomisioane rednic e ultimul antrenor campion cu dinamo si rapid ! si dupa cum se prezinta lucrurile va ramane inca destui ani de acum inainte ! pune-l pe sumudica si mai mult de 5 nu sperati ! ca se maimutareste el pe banca precum mimi e alta treaba ! insa mai are mult sa ajunga pe rednic !

agb87
agb87  •  28 Octombrie 2012, 14:31

Dupa ce ca le mergea rau, l-au mai luat si pe Rednic acum. Cate poate sa indure o echipa?

mircea889
mircea889  •  28 Octombrie 2012, 11:11

pacat ca a plecat, avea echipa frumoasa , putea face performanta.a ales cu portofelul doar ,a pierdut , ar fi devenit valoros dupa cel putin 2 -3 ani.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează