INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Renaşte Bănelinho! » Nicoliţă e din nou în formă la St. Etienne după un sezon în care a fost uitat

Bănel (stînga) are contract la St. Etienne pînă în 2014, cu 450.000 de euro salariu anual // Foto: Reuters
Bănel (stînga) are contract la St. Etienne pînă în 2014, cu 450.000 de euro salariu anual // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 22 iulie 2013 22:20

A jucat trei meciuri-test şi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai "îngerilor verzi". Antrenorul Galtier se gîndeşte să-l titularizeze din nou pe mijlocaşul de 28 de ani.

În primul sezon la St. Etienne, 2011-2012, Bănel a fost o revelaţie, a depăşit aşteptările, impunîndu-se într-o echipă nouă cu jocul său bun şi constant. După, a căzut brusc, de la înălţime, din cauza unei serii interminabile de leziuni musculare. Retrogradat pe bancă, folosit rareori stagiunea trecută, Nicoliţă se gîndea să plece, "pentru că viaţa mea este pe teren, nu în tribună".

"Revine fantastic"
În iunie, a fost aproape de un împrumut în Ligue 1 - "Ştiu că Sochaux vrea să mă transfere şi negociază cu clubul meu" -, însă mutarea nu s-a realizat. Startul pregătirilor l-a găsit tot printre "îngerii verzi" şi a profitat, oferindu-i o excelentă alternativă lui Christophe Galtier ca mijlocaş dreapta. Şi îl forţează pe antrenor, cel care a insistat pentru achiziţionarea sa în 2011, să-l titularizeze din nou.

A jucat fără greşeală în 3 amicale şi a fost în formula de start în ultimele două meciuri-test, şi la 3-1 cu Istres, şi la 2-2 cu Gil Vicente, în ultimul pasînd decisiv la golul lui Brandao. "După atîtea accidentări, Bănel revine fantastic. Nu pot decît să mă bucur", a declarat Galtier. "Sînt foarte mulţumit de el".

"Nicoliţă joacă tot mai bine, e printre puţinii cărora nu ai ce să le reproşezi în aceste meciuri din pregătire" (Le Progres, cotidian francez)

"Bănel e un adevărat profesionist, iar eu, antrenorul, sînt fericit cu un asemenea jucător" (Christophe Galtier, antrenor St. Etienne)

3 goluri şi 6 assist-uri a reuşit Bănel în 19 meciuri de Ligue 1, la primul sezon în Franţa (2011-2012)

156 de minute a jucat Nicoliţă la ASSE (3 partide) în a doua stagiune din elita Hexagonului (2012-2013)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
sasquatchro
sasquatchro  •  23 Iulie 2013, 08:44

Sa are si ochiu' la gitani ce sa vada... :)))))))))))) Macar e sufletist omu', si isi face treaba bine, nu ca majoritatea petardelor penale din liga lu' Mitica care se dau jucatori.

unica_steaua
unica_steaua  •  23 Iulie 2013, 08:41

un jucator cu o atitudine exemplara fata de fotbal.. felicitari..pacat ca nu sunt mai multi jucatori romani cu o astfel de atitudine

daniels7714
daniels7714  •  23 Iulie 2013, 07:43

Pacat de accidentarile suferite , dar i-si va reveni complet si va reintra titular pt ca nu am vazut in ultimul timp un fotbalist roman mai luptator ca el !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează