INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Românii de la Milsami au pierdut Supercupa, dar mai au speranțe la Ligă » EXCLUSIV Bud, interviu înaintea duelului cu Ludogoreț

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iunie 2015 11:09

Milsami Orhei a pierdut Supercupa Moldovei în fața bogaților de la Șeriff Tiraspol, scor 1-3. Totuși, speranțele echipei lui Romeo Surdu și Cristi Bud în ceea ce privește Liga Campionilor nu scad.

Conduși din minutul 8 cu 2-0 după golurile lui Juninho Potiguar 4' și Macrițchii 9', cei de la Milsami au reveni în joc în minutul 22 grație reușitei lui Cristi Bud din minutul 22. Fostul atacant al celor de la CFR intrase pe teren cu doar 3 minute în urmă.

Brazilianul Cadu a stabilit scorul final în minutul 34, marcînd pentru 3-1, iar Supercupa Moldovei s-a dus la Tiraspol, care își anunță intențiile clare pentru titlu din acest sezon. 

GSP.RO a stat de vorbă cu Bud după acest meci. Atacantul e încrezător în șansele echipei sale cu Ludogoreț, pe care o va întîlni în turul 2 din UEFA Champions League.

- Cristi, felicitări pentru golul de aseară, chiar dacă echipa ta a pierdut.
- Mulțumesc frumos, dar sincer aș fi preferat să nu dau eu gol și să luăm Supercupa. Era foarte important pentru noi. Cîștigam încă un trofeu, plus ceva moral pentru următorul sezon. 

- Cum a fost? După doar 8 minute era 0-2.
- Cred că asta a contat mult. Dacă nu începeam așa prost, aveam mai multe șanse. Oricum, Șeriff e o echipă foarte puternică și ieri au fost mai buni, au meritat victoria. După ce le-am luat titlul anul trecut s-au întărit mult și s-a văzut. Au devenit mult mai puternici.

- Pentru voi urmează "dubla" cu Ludogoreț. La ce te aștepți?
- Evident, va fi foarte, foarte greu, dar ne jucăm șansa. Sînt puternici, dar nu imposibil de învins. Sincer, aș fi preferat să jucăm cu Steaua, deși era la fel de greu. Măcar pe ei îi cunoșteam mai bine.

- Va fi un duel Bud/Surdu contra Moți/Prepeliță.
- Ca să glumesc puțin, poate ar trebui să trimitem o scrisoare la UEFA să îi rugăm să joace cu Moți în poartă, așa poate am avea șanse. În al doilea rînd, dacă antrenorul vrea să ne calificăm, să mă bage din primul minut (rîde). Va fi interesant. Sperăm să facem o figură frumoasă. Avem o echipă talentată, tînără, un antrenor la fel de tînăr.

- Mulți s-au mirat că ai ales Moldova. Ce ai găsit aici?
- Am rămas uimit, și nu spun asta doar ca să impresionez. Campionatul crește de la an la an. Normal, nivelul e deocamdată sub cel din România, dar nu cu mult. Iar din punct de vedere financiar, e mult peste. Ieri am vorbit cu Yahaya (n.r proaspăt ajuns la Șeriff) și era și el impresionat și îmi zicea că e mult mai bine.

- Sezonul trecut ați luat campionatul după ce ați fost 3 echipe la egalitate de puncte.
- Da! Foarte încins finalul de campionat. A fost oarecum o surpriză. Ca să fac o comparație, noi am fost un fel de ASA Tîrgu Mureș, doar că am fost mai norocoși. E o performanță importantă. Acum va fi mai greu. Și noi avem un patron foarte potent din punct de vedere financiar, dar și celelalte. Dacia și Șeriff s-au întărit, iar acum vin din spate cei de la Bălți, unde a venit acum un om cu mulți bani și mai sînt și cei de la Zimbru, unde e domnul Valerii Moraru. Deci vom fi 5 echipe tari.

- I-ai chema pe foștii colegi în Moldova?
- Cu cea mai mare plăcere, doar că nu pot. Dar dacă vor avea ocazia să vină, să nu dea cu piciorul. Își vor da seama că nu s-au înșelat după doar cîteva luni. 

- Ce planuri ai pentru sezonul viitor? 
- Din punct de vedere personal vreau să fiu sănătos. Sînt bucuros că nu mai am probleme cu accidentările. Vrem să repetăm performanțele din sezonul trecut și ne dorim o participare cît mai lungă în cupele europene. Din punct de vedere financiar sînt foarte bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă ține sănătos și că pot demonstra. A, să nu uit. Aș vrea să joc mai mult. În sezonul trecut am marcat destul de mult, deși am doar vreo 3 meciuri ca titular. 

11 goluri
a marcat Cristi Bud în sezonul trecut în doar 813 minute pentru Milsami 

23 de reușite
au împreună Bud și Surdu pentru echipa lor în anul în care Milsami a luat titlul 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  26 Iunie 2015, 13:10
Postat de zidane92 pe 26 Iunie 2015, 11:47

Asta a ajuns fotbalul creditorilor din liga 1,Moldova are 5 echipe care pun in cur financiar si pe magica steaua si pe super dan asa si pe sumi giurgiu si pe toti dpdv al salariilor jucatorilor si in timp asta se va vedea caci jucatori ca yahaya vor merge acolo nu mai vin in liga 1!

Pai daca ne pun pe noi in cur,pe insolventzi unde draq ii mai pun?

zidane92
zidane92  •  26 Iunie 2015, 11:47

Asta a ajuns fotbalul creditorilor din liga 1,Moldova are 5 echipe care pun in cur financiar si pe magica steaua si pe super dan asa si pe sumi giurgiu si pe toti dpdv al salariilor jucatorilor si in timp asta se va vedea caci jucatori ca yahaya vor merge acolo nu mai vin in liga 1!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează