INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Ronaldo de România dă examen la Stoke » Tinerii jucători români au tot mai mare căutare în Marea Britanie

Articol de - Publicat vineri, 26 iunie 2015 00:00

După Vlad Dragomir, care a semnat deja cu Arsenal, Ronaldo Deaconu, internațional U18, care a jucat în ultimii 4 ani în Olanda, a fost chemat la reunirea echipei de pe locul 9 în Premier League

Vlad Dragomir nu este singurul junior român monitorizat în ultima vreme de cluburile din Anglia. Din 2014, Ronaldo Deaconu, internațional U18, cel care în sezonul precedent a jucat pentru Twente U18, dar și la echipa U23 a lui Heracles Almelo, a fost urmărit atent de Stoke City, locul 9 în Premier League. Acum a fost chemat pentru un stagiu la baza acestora, englezii intenționînd să-l transfere. Mai ales că Twente trece printr-o perioadă dificilă, aflîndu-se în insolvență. Mijlocaș de bandă, jucător de pasă finală, "Ronito" a avut în această vară și o ofertă din țară, de la Pandurii, pentru prima echipă.

Cantonament special plătit de părinți

Deaconu n-a prea s-a bucurat de vacanță, chiar dacă a avut un sezon greu, jucînd în două competiții în Olanda. A fost liber doar o săptămînă, apoi a luat BAC-ul, în limba olandeză, obținînd media 7,80. A revenit acasă, dar a plecat imediat într-un cantonament la Călimănești, acolo unde se și află, alături de antrenorul de la Farul, Ionuț Melenco, dar și de alți trei tineri fotbaliști, un portar, un fundaș și un mijlocaș.

"Fac două antrenamente pe zi, sală de forță, înot. Lucrez la individualizare, tehnică, vreau să fiu pregătit pentru cantonamentul de la Stoke City și sper să fac pasul spre campionatul englez"
Ronaldo Deaconu, internaţional U18

Pe 1 iulie urmează să se prezinte la Stoke, unde se va antrena și va juca în amicale la echipa U23, a doua formație a clubului. "Mi s-a transmis că am trecut baremurile de monitorizare, acum voi fi evaluat medical și fizic. Și, cel mai important, trebuie să mă acomodez cît mai repede cu stilul de joc și cu colegii", a încheiat internaționalul român U18.

"Ar fi fantastic să joc în Anglia, unde e cel mai tare fotbal. Cred ca m-aș potrivi acolo, am pasă lungă, am tehnică și voi face față și fizic"
Ronaldo Deaconu, internațional U18

250.000 €cere Twente Enschede pentru transferul lui Ronaldo Deaconu la Stoke City

1.500 €a costat cantonamentul de la Călimănești, banii fiind asigurați de familia lui Roni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
flm90
flm90  •  26 Iunie 2015, 16:13

Arsenal si toate echipele din anglia cumpara sute de juniori din toata lumea in fiecare vara.....dragomir are 0,1% sanse sa se impuna acolo.

flm90
flm90  •  26 Iunie 2015, 16:12

Mai terminati , ma cu toti astia.....singurii juniori care au confirmat au fost cei care au inceput dupa juniorat cu liga1! Vezi cazurile lui maxim si chiriches.....de toti astia "ronaldo" , "messi" etc. probabil ca se alege praful cum s-a ales si de restul juniorilor transferati la gramada. (copil, aia de pe la roma, popescu etc.) .

ionnis
ionnis  •  26 Iunie 2015, 14:22
Postat de ovidiu_3003 pe 26 Iunie 2015, 09:44

... bine ca stii sa scrii in limba olandeza...sau ai dat numai oral ?...cum ai invatat basmul olandez ?...de fotbal cand ai avut timp ?

vai ce mentaliate ai

Vezi toate comentariile (4)
Comentează