INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

EXCLUSIV Ronaldo Deaconu, început în forță în China: gol și două pase decisive la primul meci după o lună de carantină » A vorbit pentru GSP despre noua experiență

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2022 09:09 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 09:43

Mijlocașul român Ronaldo Deaconu, care a împlinit 25 de ani pe 13 mai, a început să impresioneze în China. A dat un gol și două pase decisive într-un amical al noii sale echipe, Shaanxi Chang’an Athletic, din liga a doua chineză.

După o aventură de peste o lună, timp în care a stat numai în carantină, din cauza pandemiei de COVID, Ronaldo Deaconu a ajuns de câteva zile în Xi'an, orașul noii sale echipe, Shaanxi Chang’an Athletic, din liga a doua.

Ronaldo Deaconu a impresionat la primul meci în China

„Totul este extraordinar aici. M-au așteptat cu brațele deschise, mi-au păstrat și tricoul cu numărul 10. Nu mi-a venit să cred. Când am stat trei săptămâni în hotel, în carantină, la Shenyang, un oraș aflat la peste 2.000 de kilometri distanță, mi-au trimis acolo bicicletă și echipamente de pregătire de sală, să fac totuși mișcare în cameră. 

Când am ajuns la echipă, m-au primit foarte bine, toată lumea încearcă să mă ajute să mă acomodez cât mai repede. 

M-au sărbătorit și de ziua mea, mi-au făcut un tort, a fost impresionant, fiindcă abia venisem", a spus jucătorul plecat de la Gaz Metan pentru Gazeta Sporturilor.

Ronaldo Deaconu, început în forță în China: gol și două pase decisive la primul meci după o lună de carantină » A vorbit pentru GSP despre noua experiență

Ronaldo Deaconu: „Echipa are ca obiectiv promovarea în prima ligă”

Cum sezonul, amânat de mai multe ori, ar urma să înceapă luna viitoare, echipa sa a început o serie de partide de verificare.

Iar marți, într-un astfel de joc amical, Ronaldo Deaconu a și înscris primul său gol, cu un voleu sub bară. Mai mult, a dat și două pase decisive, în partida câștigată cu 3-1 de Shaanxi.

„Echipa are ca obiectiv promovarea în prima ligă. Avem cele mai bune condiții, o bază senzațională. Aici e un fotbal fizic, de angajament, cu un ritm de joc mai ridicat decât în Liga 1. Totul este foarte intens, dar se pune mare accent și pe jocul combinativ.

Acum facem câte două antrenamente de câte o oră și jumătate, dar este plăcut că facem totul cu mingea. Trebuie să mai recuperez, fiindcă n-am mai jucat de câteva luni, dar pregătirea pe care am făcut-o acasă, suplimentar, mă ajută acum.

Le-am zis că după ce va trece această perioadă cu două antrenamente zilnic, o să vreau să mă mai pregătesc și singur, cum făceam în țară.

Au fost de acord, au zis că-mi pun la dispoziție teren, portari, fundași, orice am nevoie. Aici nu mai trebuie să mă ascund de antrenori, ca în România, când voiam să fac antrenamente în plus față de cele cu echipa. Au niște condiții senzaționale, o bază cu 7 terenuri cu iarbă”, a mai povestit Deaconu. 

VIDEO  Florin Manea susține că are o ofertă pentru Radu Drăgușin: „E vorba de 8 milioane de euro, banii jos”

Citește și:

Moruțan și Cicâldău, ironizați la TV în Turcia și când nu joacă!

Imaginile cu arbitrul Lahoz și Casemiro au devenit virale: „O rușine pentru arbitrajul spaniol! D-asta nu i-a dat niciodată cartonaș roșu!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (7)
Alin62005
Alin62005  •  21 Mai 2022, 11:53

Felicitări !!!

david2333
david2333  •  21 Mai 2022, 10:03

Felicitari !

david2333
david2333  •  21 Mai 2022, 10:02

Felicitari ! O sa fii de neoprit ! Sa se vada iar cat esti de valoros !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează