INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Ruşii cred că Petrescu n-are valoare pentru a pregăti echipe mari: ”Onorabile Dan, nivelul tău e Kuban”

Petrescu e pe 7 după 14 etape, același loc pe care s-a clasat cu Dinamo Moscova și în sezonul trecut
Petrescu e pe 7 după 14 etape, același loc pe care s-a clasat cu Dinamo Moscova și în sezonul trecut

Articol de - Publicat marti, 29 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 octombrie 2013 20:41

După al treilea eşec în campionat, antrenorul lui Dinamo Moscova e criticat de Soveţki Sport, care scrie că ”revoluţia sa tactică şi mentală s-a împiedicat în greşeli fatale şi soluţii haotice”.

A fost de ajuns să piardă un meci după trei succese legate şi Dan Petrescu a intrat din nou în "bătaia" presei de la Moscova. Analiştii nu-l văd capabil pe antrenorul român să facă din Dinamo o trupă de top 3 în Rusia. "Ne pare rău, onorabile Dan, însă nivelul tău e Kuban", a scris ieri cotidianul Soveţki Sport.

În articolul "Petrescu şi revoluţia", "Bursucul" e numit tehnician de echipe mediocre: "S-a depărtat de podium şi curînd poate fi inclus în categoria Rahimov, Muslin, Krasnojan şi Bozovici. Adică a celor ce au avut succes la cluburile medii, dar n-au confirmat la granzi. Pragmatic, şi-a construit filosofia de joc pe contraatac, taxînd slăbiciunile adversarilor. N-a lovit primul niciodată, a aşteptat şi tactica a mers în primul sezon".

Problemele au apărut după transferurile din vară: "Petrescu a trebuit să facă schimbări revoluţionare, mentale şi tactice. Dinamo visa la un statut stelar. Dar s-a lovit de erori fatale şi soluţii haotice: Denisov pe bancă, Dzsudzsak în stînga, cu sau fără Voronin şi rotaţii la infinit între atacanţi şi sisteme de joc".

"Clovnul va fi dat afară"
Un fost atacant al lui Spartak prezice plecarea lui Petrescu. "După demiterea lui Krasnojan de la Terek va veni rîndul antrenorului lui Dinamo. Românul doar face pe clovnul. Locul 7 ar putea fi accesibil şi cu un tehnician autohton şi probabil Petrescu a fost adus cu alt scop. A scăpat de ameninţarea venirii lui Sluţki, pentru că ŢSKA a învins-o pe Krasnodar şi rezistă în post. Încă puţin", a spus Valeri Reingold.

60,6% din punctele disponibile în 39 de meciuri au fost cîştigate de Petrescu la Dinamo Moscova, 20 de victorii şi 11 egaluri. La Kuban, a avut 41 de succese şi 24 de remize în 86 de partide (56,2%)

7 este locul ocupat de Dan Petrescu după 14 etape cu Dinamo, acelaşi pe care s-a clasat în sezonul trecut în Rusia

"Aproape de finalul turului, Petrescu trebuie s-admită că nu face faţă cerinţelor şi nu poate implementa un prim unsprezece promiţător, în ciuda potenţialului lotului" (Soveţki Sport, cotidian rus)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
saramago
saramago  •  30 Octombrie 2013, 08:45

Dinamo Moscova - echipa mare ? Nici suporterii cei mai patimasi nu stiu de cand nu au mai castigat titlul! Altfel, respect pentru generatia lui Lev Yashin.

blaustein
blaustein  •  29 Octombrie 2013, 19:59
Postat de yoz7777 pe 29 Octombrie 2013, 16:46

Pai te contrazici singur, fiind un sustinator al echipei lui Mourinho, care asta a facut toata cariera lui. A stat cu fundul in poarta si a lovit pe contraatac. Singurele momente cand s-a urcat peste adversari au fost cand diferenta de valoare era foarte mare in favoarea echipei lui, iar dupa primul gol se replia la strategia cu fundul in poarta si contraatac. :). Iar Dan Petrescu a declart de multe ori ca-i place mou!

Mourinho a abordat de o asemenea maniera multe meciuri, nu am cum sa neg, asta e realitatea. Dar au fost si multe meciuri cand a jucat ofensiv, au marcat mult si au castigat. imi vin in cap meciuri in care dat cate 4 lui Bayern si Barcelonei, in primul mandat la Chelsea sau cand a batut Barcelona pe Nou Camp, sau semifinala de anu trecut cu Borusia(retur), etc. Stie sa judece fazele de atac si contraatac pe cand Petrescu nu stie si de aceea nu va reusi niciodata la o echipa mare unde. Plus ca s-a impiedicat de foarte multe ori de echipe foarte mici(anu trecut au pierdut loc de Europa cu retrogradatele in ultimele etape).Cand ar fi facut Mou, al carui fan NU sunt, asa ceva?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  29 Octombrie 2013, 19:41

Lotul este foarte bun pentru Rusia ...un antrenor bun cum ar fi Mancini ...l ar duce sigur in primele 3 locuri ...Jose Morinho ar castiga cu acest lot de 7 ori la rand campionatul si de doua ori C.L....totul se reduce la ai da tu banii care i are la Chelsea si pentru salariu si pt transferuri ...ca altfel nu vine ...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează