INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Săpunaru are probleme » Din revelaţie, Zaragoza a ajuns codaşa unui clasament negativ

Săpunaru a primit pentru evoluția din meciul cu FC Sevilla nota 4 în cotidianul Marca și linie în AS
Săpunaru a primit pentru evoluția din meciul cu FC Sevilla nota 4 în cotidianul Marca și linie în AS

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 martie 2013 23:10

Alături de Palermo, formaţia românului a rămas singura fără victorie în acest an şi e a doua cea mai slabă pe teren propriu, după nemţii de la Furth.

După 0-4 cu FC Sevilla, Săpunaru tremură pentru supravieţuirea în La Liga. Zaragoza a rămas pe locul 17 (ultimul neretrogradabil), la două puncte deasupra Mallorcăi, însă şi cu un record negru în 2013. Fundaşul român e integralist la cea mai slabă echipă din cele 5 mari campionate ale Europei!

"Sapu" n-a bătut pe nimeni în acest an, în care a luat 4 puncte din tot atîtea remize! Doar Palermo îl concurează, dar sicilienii au 6 egaluri tot din 11 jocuri, deşi seria lor negativă a ajuns la 15 etape. Pescara, penultima în Serie A, a reuşit 4 puncte, însă a învins la Florenţa în prima rundă din 2013.

Cifrele de coşmar ale fundaşului dreapta, lider la indisciplină în La Liga cu 14 cartonaşe galbene şi unul roşu, nu se opresc aici. După Greuther Furth, cu 4 puncte în 13 partide, Zaragoza e cea mai slabă din top 5 Europa şi pe teren propriu, cu 12 puncte în 13 jocuri, sub Pescara, QPR şi Nancy! De pe 10 noiembrie, de la 5-3 cu La Coruna, n-a cîştigat acasă, înregistrînd 4 eşecuri şi 3 egaluri.

Cercle e zero barat!
În restul Europei însă, există o echipă cu rezultate mai dezastruoase ca Zaragoza. Cercle Bruges a legat 8 eşecuri în 2013 şi e lanternă detaşată în Belgia. Iar în Portugalia, ultima clasată Beira Mar egalează trupa lui Săpunaru, tot 4 puncte luate în ultimele 11 etape fără vreo victorie în acest an.

"Înaintea Crăciunului, Zaragoza era printre revelaţiile campionatului. După Sărbători totul ne-a mers pe dos, dar refuz să cred că vom retrograda" ( Manolo Jimenez, antrenor Zaragoza)

11 etape la rînd fără succes are Săpunaru la Zaragoza, ce n-a mai învins de 87 de zile, 2-0 la Bilbao

7 dintre ultimele 11 meciuri în La Liga s-au terminat fără ca Zaragoza să înscrie. Echipa lui Săpunaru a reuşit 5 goluri, încasînd 18

564029-codase-2013.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
niculaae49
niculaae49  •  19 Martie 2013, 10:01
Postat de talpaiadului pe 19 Martie 2013, 05:14

Intr-un clasament negativ, a fi codas inseamna a avea mai putine infrangeri, implicit mai multe puncte. Zaragoza este fruntasa in clasamentul negativ pentru ca are mai multe infrangeri. Barcelona este codasa in clasamentul negativ si fruntasa in clasamentul real, in Spania.

Corect. Unii dintre baietii astia habar nu au de logica comunicarii. Mai deunazi scria unul pe Sport.ro : " ce nu vor arabii sa nu se vada" in loc de " ce vor sa nu se vada". Din pacate apar din ce in ce mai des asemenea prestatii jenante, ajung formatori de opinie tot felul de papagali (sau papagalite)

talpaiadului
talpaiadului  •  19 Martie 2013, 05:14

Intr-un clasament negativ, a fi codas inseamna a avea mai putine infrangeri, implicit mai multe puncte. Zaragoza este fruntasa in clasamentul negativ pentru ca are mai multe infrangeri. Barcelona este codasa in clasamentul negativ si fruntasa in clasamentul real, in Spania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează