INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI DE WEEK-END

Săpunaru şi Porto, lideri la 10 puncte diferenţă de Benfica. Vezi toate evoluţiile stranierilor

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2010 00:00

Goluri marcate de stranieri: 3 (Jula, Mara, Marica)
Pase decisive oferite de stranieri: 3 (Marica*3)
Cartonaşe galbene primite de stranieri:2 (Keşeru şi Neşu)
Cartonaşe roşii primite de stranieri: 1 (Kiriţă)


GERMANIA (Bundesliga)

- Ciprian MARICA (STUTTGART - Werder 6-0 // Marica a fost printre vedetele celui mai spectaculos meci al week-endului în Germania, acolo unde Stutgart a spulberat-o pe Werder cu 6-0. Scorul ar fi putut să fie mai mare dacă Frings şi Cacau nu ar fi ratat fiecare cîte un penalty. Atacantul român a deschis scorul după doar 10 minute şi a mai oferit 3 pase decisive, la golurile 2, 4 şi 5. Cu această victorie, echipa lui Marica a reuşit să scape pentru moment de locurile retrogradabile)

- Max NICU (FREIBURG – Mainz 1-0 // Cu Max Nicu rezevă, Freiburg a învins-o la limită pe revelaţia noului sezon din Bundesliga, Mainz, scor 1-0)

- Alexandru IONIŢĂ (Nurnberg - KOLN 3-1 // Accidentat, Ioniţă nu a fost inclus pe foaia de joc a lui Koln)

- Ciprian DEAC (SCHALKE – St.Pauli 3-0 // Schalke s-a impus în faţa nou-promovatei St.Pauli cu 3-0, dar Magath l-a lăsat pe Deac pe banca de rezerve)

- Vlad MUNTEANU (Eintracht  - WOLFSBURG 3-1 // Munteanu nu a fost inclus pe foaia de joc pentru Wofsburg)

Clasament Bundesliga (etapa 11): 1.Dortmund (28 pcte)…8.Freiburg (18)… 12.Wolfsburg (13)… 14.Stuttgart (10)... 16.Shalke (9), 17.Koln (8)


ITALIA (Serie A)

- Adrian MUTU (FIORENTINA - Chievo 1-0 // Integralist pentru Fiorentina în faţa propriilor suporteri, Mutu a contribuit la marcarea singurului gol al meciului. Briliantul a avut parte de o primire specială din partea fanilor din Florenţa şi toată echipa aşteaptă ca acesta să revină la forma de dinaintea suspendării)

- Cristi CHIVU

INTER – Brescia 1-1 // Inter şi-a făcut viaţa grea într-un meci pe care presa din Italia l-a anticipat ca avînd un singur deznodămînt, în favoarea gazdelor. Brescia a deschis scorul în minutul 14, prin Caracciolo şi Inter a reuşit să egaleze dintr-un penalty transformat de Eto’o, cu un sfert de oră înainte de fluierul de final. Chivu a fost integralist în echipa lui Rafa Benitez.

- Ştefan RADU (LAZIO - Roma 0-2 // Lazio a pierdut derby-ul oraşului Roma, dar Ştefan Radu, integralist, a fost unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai gazdelor, după cum notează şi ziarul Il Tempo. Echipa românului rămîne pe primul loc, la două puncte distanţă de Milan)

- Dorin GOIAN
- Cristi MELINTE


PALERMO - Genoa 1-0 // Dorin Goian a intrat pe teren în minutul 73, la scorul de 1-0, înlocuindu-l pe Ilicici. Melinte a fost indisponibil din cauza suspendării impuse

- Bogdan LOBONŢ (Lazio - ROMA 0-2 // Lobonţ continuă să rămînă pe bancă după revenirea lui Julio Sergio)

Clasament Serie A (etapa 10):
1.Lazio (22 pcte)... 3.Inter (19)...7.Roma (15), 8.Palermo (14)...11.Fiorentina (12)


ANGLIA (Premier League)

- Gabriel TAMAŞ (WBA – Man.City 0-2 // Tamaş a fost integralist în apărarea lui West Brom)


FRANŢA (Ligue 1)

- Daniel NICULAE (Nancy - MONACO 0-4 // În continuare indisponibil din cauza unei accidentări, Niculae nu a putut juca în meciul cîştigat de oaspeţi cu 4-0)


SPANIA (La Liga)

- Cristi PULHAC
(Osasuna - HERCULES 3-0 // Fundaşul român a fost inclus pe lista de 18 jucători pentru meciul cu Osasuna, dar nu a reuşit să joace nici un minut)


GRECIA (Super League)

- Mugurel BUGA
- Victoraş IACOB
- Bogdan MARA


XANTHI - IRAKLIS 2-2 // Buga şi Mara s-au întîlnit în meciul dintre Xanthi şi Iraklis, încheiat fără nici un învingător. Buga a fost înlocuit la pauză, în timp ce Mara a părăsit terenul cu 4 minute înainte de final, timp în care a marcat primul gol al Iraklisului în minutul 22. Iacob nu a fost inclus pe foaia de joc a oaspeţilor


GERMANIA (2 Bundesliga)

- Emil JULA
- Sergiu RADU


(Ingolstadt - COTTBUS 1-2 // Emil Jula a fost cel mai bun jucător de la Cottbus în partida cu Ingolstadt. Integralist, acesta a egalat la 1 în minutul 82 şi a dat pasa decisivă pentru golul victoriei, marcat de Petersen (‘90). Dacă în meciul cu Bochum, românul şi-a marcat un autogol, astăzi şi-a răscumpărat greşeala şi a pus pe tavă cele 3 puncte pentru echipa sa. Sergiu Radu a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 57, în locul lui Reimerink)

- Florin LOVIN (TSV MUNCHEN – Alemannia 2-1 // TSV a revenit pe tabelă după ce a fost condusă încă din minutul 8. Cu Lovin integralist, echipa din Munchen a adunat 19 puncte în 2 Bundesliga, prin golurile lui Ludwig şi Lauth)


OLANDA (Eredivisie)


- Mihai NEŞU
(UTRECHT - PSV 1-2 // Chiar dacă au avut un om în plus din minutul 33, cînd Reis a fost eliminat de la oaspeţi, Utrecht nu a putut să revină în joc şi a pierdut întîlnirea cu 2-1. Neşu a început ca titular, dar a fost avertizat înainte de pauză, iar du Chatinier a decis să îl înlocuiască cu jumătate de oră înainte de final)


PORTUGALIA (Portuguese Liga)


- Cristian SĂPUNARU
(PORTO - Benfica 5-0 // Porto s-a impus clar în derby-ul primelor două clasate, meci în care Săpunaru a bifat toate minutele. Porto este lider cu 10 puncte mai mult decît Benfica)


UCRAINA (Premier League)

- Mircea LUCESCU (ant)
- Răzvan RAŢ


Kryvbas - ŞAHTIOR 0-2 // Cu Raţ integralist, Şahtior îşi continuă şirul de victorii în campionat şi profită de pasul greşit al rivalilor de la Kiev pentru a se distanţa în fruntea clasamentului. Fundaşul român a primit un cartonaş galben în minutul 83

- Cornel BUTA
- Adrian NEAGA
- Sorin PARASCHIV


(Vorskla  - VOLYN 0-1 // Buta a fost integralist în victoria de la Vorskla, Paraschiv a intrat pe teren în minutul 65, iar Neaga nu a fost inclus pe foaia de joc pentru Volyn)

- Ionuţ MAZILU
- Florin ŞOAVĂ


Metalurg Z. - ARSENAL KIEV 2-1 // Cei 2 români au început ca titulari meciul cu Metalurg, dar Mazilu a fost înlocuit la pauză cu Samodin)

- Ciprian TĂNASĂ (METALURG DONEŢK – Ilişiveţ 0-3 // Ilişiveţ a părut o altă echipă faţă de meciul trecut, în care a pierdut la 9 goluri diferenţă întîlnirea cu Dinamo. Tănasă a fost integralist pentru Metalurg)

- Tiberiu GHIOANE (DINAMO KIEV – Obolon 0-2 // După ce în etapa trecută Dinamo învinsese cu 9-0 pe Ilişiveţ, Obolon a reuşit surpriza săptămînii, plecînd cu toate punctele de la Kiev. Ghioane nu a fost inclus pe foaia de joc)

Ucraina Premier League (etapa 16):
1.Şahtior (43 pcte), 2.Dinamo (35)… 7.Arsenal (21), 8.Volyn (21)… 11.Metalurg (18)


TURCIA (Super Lig)

- Gheorghe HAGI
(ant) (Trabzonspor - GALATASARAY 2-0 // Hagi a suferit prima înfrîngere în acest sezon ca antrenor al Galatei şi a oferit Trabzonsporului ocazia să urce pe prima treaptă a clasamentului)

- Nicolae DICĂ (MANISASPOR - Konyaspor 0-1 // Dică a intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Aydin. Oaspeţii au obţinut victoria în ultimul minut de joc, prin golul marcat de Dere)

- Florin CERNAT (KARABUKSPOR - Bucaspor 3-0 // Accidentat, Cernat nu a putut fi inclus pe foaia pentru Karabukspor)

- Giani KIRIŢĂ (Antalyaspor - BURSASPOR 2-2 // Kiriţă a fost introdus în joc la pauză, în locul lui Cimsir şi a reuşit să fie eliminat cu 4 minute înainte de fluierul de final)


RUSIA (Premier League)

- Sorin GHIONEA
- Adrian ROPOTAN


ROSTOV - DINAMO MOSCOVA 1-1 // Cei 2 români s-au întîlnit în meciul dintre Rostov şi Dinamo Moscova, terminat la egalitate, scor 1-1

- Gheorghe FLORESCU ALANIA – Lokomotiv  0-0 // Florescu a fost titular în egalul obţinut de Alania cu Lokomotiv Moscova)

Clasament Rusia Premier League (etapa 27):
1.Zenit (63 pcte)… 7.Dinamo (387), 8.Rostov (34), …15.Alania (25)


ELVEŢIA (Super League)


- George OGĂRARU (Thun – SION 1-0 // Ogăraru a fost integralist în înfrîngerea suferită de Sion la Thun. După 14 etape, echipa românului este pe locul 5, cu 18 puncte)

- Cristi IANU (LUCERNA – Basel 1-1 // În continuare accidentat, Ianu a fost indisponibil pentru meciul cu liderul campionatului, Basel)


BELGIA (Pro League)

- Gheorghe GROZAV (STANDARD LIEGE - Eupen 1-3 // Cu tînărul Grozav pe bancă, Standard a greşit din nou pe teren propriu, de data aceasta în faţa celor de la Eupen)


FRANTA (Ligue 2)

- Claudiu KEŞERU (Reims - ANGERS 2-0 // Angers a pierdut întîlnirea cu Reims, scor 2-0. Keşeru a fost integralist pentru oaspeţi şi a primit un cartonaş galben în minutul 89, al şaselea din acest sezon)


ITALIA (Serie B)

- Paul CODREA (SIENA – Frosinone 3-0 // Codrea şi-a făcut apariţia în echipa Sienei, cu 15 minute înainte de finalul partidei. Ficagna şi Vergassola au fost eliminaţi de la gazde. Siena ocupă locul secund în Serie B, cu 4 puncte mai puţin decît Novara)


AZERBAIDJAN (Premyer Liqasi)

- Dorian ARBĂNAŞ
- Cătălin DOMAN
- Adrian IORDACHE
- Stelian STANCU
- Mircea REDNIC (ant)

Qabala - KHAZAR 1-0 // Cu toţi cei 4 români titulari, Khazar a ratat ocazia de a se apropia de Neftci. Doman, Iordache şi Stancu au fost integralişti, în timp ce Arbănaş a părăsit terenul în minutul 75)

Goluri marcate de stranieri: 3 (Jula, Mara, Marica)
Pase decisive oferite de stranieri: 3 (Marica*3)
Cartonaşe galbene primite de stranieri:2 (Keşeru şi Neşu)
Cartonaşe roşii primite de stranieri: 1 (Kiriţă)

GERMANIA (Bundesliga)

- Ciprian MARICA (STUTTGART - Werder 6-0 // Marica a fost printre vedetele celui mai spectaculos meci al week-endului în Germania, acolo unde Stutgart a spulberat-o pe Werder cu 6-0. Scorul ar fi putut să fie mai mare dacă Frings şi Cacau nu ar fi ratat fiecare cîte un penalty. Atacantul român a deschis scorul după doar 10 minute şi a mai oferit 3 pase decisive, la golurile 2, 4 şi 5. Cu această victorie, echipa lui Marica a reuşit să scape pentru moment de locurile retrogradabile)

- Max NICU (FREIBURG – Mainz 1-0 // Cu Max Nicu rezevă, Freiburg a învins-o la limită pe revelaţia noului sezon din Bundesliga, Mainz, scor 1-0)

- Alexandru IONIŢĂ (Nurnberg - KOLN 3-1 // Accidentat, Ioniţă nu a fost inclus pe foaia de joc a lui Koln)

- Ciprian DEAC (SCHALKE – St.Pauli 3-0 // Schalke s-a impus în faţa nou-promovatei St.Pauli cu 3-0, dar Magath l-a lăsat pe Deac pe banca de rezerve)

- Vlad MUNTEANU (Eintracht  - WOLFSBURG 3-1 // Munteanu nu a fost inclus pe foaia de joc pentru Wofsburg)

Clasament Bundesliga (etapa 11): 1.Dortmund (28 pcte)…8.Freiburg (18)… 12.Wolfsburg (13)… 14.Stuttgart (10)... 16.Shalke (9), 17.Koln (8)

ITALIA (Serie A)

- Adrian MUTU (FIORENTINA - Chievo 1-0 // Integralist pentru Fiorentina în faţa propriilor suporteri, Mutu a contribuit la marcarea singurului gol al meciului. Briliantul a avut parte de o primire specială din partea fanilor din Florenţa şi toată echipa aşteaptă ca acesta să revină la forma de dinaintea suspendării)

- Cristi CHIVU

INTER – Brescia 1-1 // Inter şi-a făcut viaţa grea într-un meci pe care presa din Italia l-a anticipat ca avînd un singur deznodămînt, în favoarea gazdelor. Brescia a deschis scorul în minutul 14, prin Caracciolo şi Inter a reuşit să egaleze dintr-un penalty transformat de Eto’o, cu un sfert de oră înainte de fluierul de final. Chivu a fost integralist în echipa lui Rafa Benitez.

- Ştefan RADU (LAZIO - Roma 0-2 // Lazio a pierdut derby-ul oraşului Roma, dar Ştefan Radu, integralist, a fost unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai gazdelor, după cum notează şi ziarul Il Tempo. Echipa românului rămîne pe primul loc, la două puncte distanţă de Milan)

- Dorin GOIAN
- Cristi MELINTE

PALERMO - Genoa 1-0 // Dorin Goian a intrat pe teren în minutul 73, la scorul de 1-0, înlocuindu-l pe Ilicici. Melinte a fost indisponibil din cauza suspendării impuse

- Bogdan LOBONŢ (Lazio - ROMA 0-2 // Lobonţ continuă să rămînă pe bancă după revenirea lui Julio Sergio)

Clasament Serie A (etapa 10):
1.Lazio (22 pcte)... 3.Inter (19)...7.Roma (15), 8.Palermo (14)...11.Fiorentina (12)

ANGLIA (Premier League)

- Gabriel TAMAŞ (WBA – Man.City 0-2 // Tamaş a fost integralist în apărarea lui West Brom)

FRANŢA (Ligue 1)

- Daniel NICULAE (Nancy - MONACO 0-4 // În continuare indisponibil din cauza unei accidentări, Niculae nu a putut juca în meciul cîştigat de oaspeţi cu 4-0)

SPANIA (La Liga)

- Cristi PULHAC
(Osasuna - HERCULES 3-0 // Fundaşul român a fost inclus pe lista de 18 jucători pentru meciul cu Osasuna, dar nu a reuşit să joace nici un minut)

GRECIA (Super League)

- Mugurel BUGA
- Victoraş IACOB
- Bogdan MARA

XANTHI - IRAKLIS 2-2 // Buga şi Mara s-au întîlnit în meciul dintre Xanthi şi Iraklis, încheiat fără nici un învingător. Buga a fost înlocuit la pauză, în timp ce Mara a părăsit terenul cu 4 minute înainte de final, timp în care a marcat primul gol al Iraklisului în minutul 22. Iacob nu a fost inclus pe foaia de joc a oaspeţilor

GERMANIA (2 Bundesliga)

- Emil JULA
- Sergiu RADU

(Ingolstadt - COTTBUS 1-2 // Emil Jula a fost cel mai bun jucător de la Cottbus în partida cu Ingolstadt. Integralist, acesta a egalat la 1 în minutul 82 şi a dat pasa decisivă pentru golul victoriei, marcat de Petersen (‘90). Dacă în meciul cu Bochum, românul şi-a marcat un autogol, astăzi şi-a răscumpărat greşeala şi a pus pe tavă cele 3 puncte pentru echipa sa. Sergiu Radu a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 57, în locul lui Reimerink)

- Florin LOVIN (TSV MUNCHEN – Alemannia 2-1 // TSV a revenit pe tabelă după ce a fost condusă încă din minutul 8. Cu Lovin integralist, echipa din Munchen a adunat 19 puncte în 2 Bundesliga, prin golurile lui Ludwig şi Lauth)


OLANDA (Eredivisie)


- Mihai NEŞU
(UTRECHT - PSV 1-2 // Chiar dacă au avut un om în plus din minutul 33, cînd Reis a fost eliminat de la oaspeţi, Utrecht nu a putut să revină în joc şi a pierdut întîlnirea cu 2-1. Neşu a început ca titular, dar a fost avertizat înainte de pauză, iar du Chatinier a decis să îl înlocuiască cu jumătate de oră înainte de final)


PORTUGALIA (Portuguese Liga)


- Cristian SĂPUNARU
(PORTO - Benfica 5-0 // Porto s-a impus clar în derby-ul primelor două clasate, meci în care Săpunaru a bifat toate minutele. Porto este lider cu 10 puncte mai mult decît Benfica)

UCRAINA (Premier League)

- Mircea LUCESCU (ant)
- Răzvan RAŢ

Kryvbas - ŞAHTIOR 0-2 // Cu Raţ integralist, Şahtior îşi continuă şirul de victorii în campionat şi profită de pasul greşit al rivalilor de la Kiev pentru a se distanţa în fruntea clasamentului. Fundaşul român a primit un cartonaş galben în minutul 83

- Cornel BUTA
- Adrian NEAGA
- Sorin PARASCHIV

(Vorskla  - VOLYN 0-1 // Buta a fost integralist în victoria de la Vorskla, Paraschiv a intrat pe teren în minutul 65, iar Neaga nu a fost inclus pe foaia de joc pentru Volyn)

- Ionuţ MAZILU
- Florin ŞOAVĂ

Metalurg Z. - ARSENAL KIEV 2-1 // Cei 2 români au început ca titulari meciul cu Metalurg, dar Mazilu a fost înlocuit la pauză cu Samodin)

- Ciprian TĂNASĂ (METALURG DONEŢK – Ilişiveţ 0-3 // Ilişiveţ a părut o altă echipă faţă de meciul trecut, în care a pierdut la 9 goluri diferenţă întîlnirea cu Dinamo. Tănasă a fost integralist pentru Metalurg)

- Tiberiu GHIOANE (DINAMO KIEV – Obolon 0-2 // După ce în etapa trecută Dinamo învinsese cu 9-0 pe Ilişiveţ, Obolon a reuşit surpriza săptămînii, plecînd cu toate punctele de la Kiev. Ghioane nu a fost inclus pe foaia de joc)

Ucraina Premier League (etapa 16):
1.Şahtior (43 pcte), 2.Dinamo (35)… 7.Arsenal (21), 8.Volyn (21)… 11.Metalurg (18)

TURCIA (Super Lig)

- Gheorghe HAGI
(ant) (Trabzonspor - GALATASARAY 2-0 // Hagi a suferit prima înfrîngere în acest sezon ca antrenor al Galatei şi a oferit Trabzonsporului ocazia să urce pe prima treaptă a clasamentului)

- Nicolae DICĂ (MANISASPOR - Konyaspor 0-1 // Dică a intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Aydin. Oaspeţii au obţinut victoria în ultimul minut de joc, prin golul marcat de Dere)

- Florin CERNAT (KARABUKSPOR - Bucaspor 3-0 // Accidentat, Cernat nu a putut fi inclus pe foaia pentru Karabukspor)

- Giani KIRIŢĂ (Antalyaspor - BURSASPOR 2-2 // Kiriţă a fost introdus în joc la pauză, în locul lui Cimsir şi a reuşit să fie eliminat cu 4 minute înainte de fluierul de final)

RUSIA (Premier League)

- Sorin GHIONEA
- Adrian ROPOTAN

ROSTOV - DINAMO MOSCOVA 1-1 // Cei 2 români s-au întîlnit în meciul dintre Rostov şi Dinamo Moscova, terminat la egalitate, scor 1-1

- Gheorghe FLORESCU ALANIA – Lokomotiv  0-0 // Florescu a fost titular în egalul obţinut de Alania cu Lokomotiv Moscova)

Clasament Rusia Premier League (etapa 27):
1.Zenit (63 pcte)… 7.Dinamo (387), 8.Rostov (34), …15.Alania (25)


ELVEŢIA (Super League)

- George OGĂRARU (Thun – SION 1-0 // Ogăraru a fost integralist în înfrîngerea suferită de Sion la Thun. După 14 etape, echipa românului este pe locul 5, cu 18 puncte)

- Cristi IANU (LUCERNA – Basel 1-1 // În continuare accidentat, Ianu a fost indisponibil pentru meciul cu liderul campionatului, Basel)

BELGIA (Pro League)

- Gheorghe GROZAV (STANDARD LIEGE - Eupen 1-3 // Cu tînărul Grozav pe bancă, Standard a greşit din nou pe teren propriu, de data aceasta în faţa celor de la Eupen)

FRANTA (Ligue 2)

- Claudiu KEŞERU (Reims - ANGERS 2-0 // Angers a pierdut întîlnirea cu Reims, scor 2-0. Keşeru a fost integralist pentru oaspeţi şi a primit un cartonaş galben în minutul 89, al şaselea din acest sezon)

ITALIA (Serie B)

- Paul CODREA (SIENA – Frosinone 3-0 // Codrea şi-a făcut apariţia în echipa Sienei, cu 15 minute înainte de finalul partidei. Ficagna şi Vergassola au fost eliminaţi de la gazde. Siena ocupă locul secund în Serie B, cu 4 puncte mai puţin decît Novara)

AZERBAIDJAN (Premyer Liqasi)

- Dorian ARBĂNAŞ
- Cătălin DOMAN
- Adrian IORDACHE
- Stelian STANCU
- Mircea REDNIC (ant)

Qabala - KHAZAR 1-0 // Cu toţi cei 4 români titulari, Khazar a ratat ocazia de a se apropia de Neftci. Doman, Iordache şi Stancu au fost integralişti, în timp ce Arbănaş a părăsit terenul în minutul 75)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează