INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Și-a luat viza de Euro! La 36 de ani, Lucian Sînmărtean ne arată ce poate face la "națională": a făcut show la Al Ittihad

Lucian Sînmărtean (galben-negru) se luptă cu trei adversari în același timp
Lucian Sînmărtean (galben-negru) se luptă cu trei adversari în același timp

Articol de - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2016 00:00

Echipa lui Pițurcă a dat o lecție de fotbal la 4-0 cu Al Riyadh, în Cupa Regelui. Meci în care Sînmărtean a înscris pentru 3-0 și a dirijat întreg jocul de atac al galben-negrilor.

Cînd Lucian juca la Panathinaikos, în urmă cu un deceniu, fanaticii din galeria verzilor erau nebuni după el. "Platini, Platini", se auzea în templul olimpic al Atenei la fiecare execuție revoluționară a inspiratului playmaker. Îl considerau cel mai talentat, unul dintre cei mai buni jucători ai lor.

Pirlo al "tricolorilor"?

În ianuarie 2016, apropiindu-se în viteză de 36 de ani (îi va împlini pe 13 martie), Sînmărtean are aceeași abilitate extraordinară cu mingea la picior. Și poate fi mintea limpede a "naționalei", un fel de Andrea Pirlo, la Euro 2016. Nimeni nu se apropie de el printre actualii "tricolori".

Luni seară, mijlocașul a mai oferit o reprezentație la Al Ittihad, 4-0 cu Al Riyadh în Cupa Regelui. Un gol și două pase decisive, omul meciului.

Trei clipe fermecătoare

  • 1-0, minutul 11: Lucian a sprintat în ofensivă, primind o minge în careu, aproape de ultima linie a terenului. Fruntea sus o secundă, apoi centrare la milimetru, pe fruntea golgeterului Gelmin Rivas.
  • 3-0, minutul 16: lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral stînga. Numărul 29, folha seca, balonul s-a înălțat peste zid și a scuturat plasa la semiînălțime. Plonjonul disperat al portarului, ineficace.
  • 4-0, minutul 49: după două centrări respinse, Sînmărtean a pătruns printre apărătorii adverși imobilizați de două fente legate, a avansat în suprafața de pedeapsă și a centrat în ultima clipă. Cînd pasa în spate a deschis poarta în fața lui Mukhtar Fallatah.

Viitorul e încă al lui, chiar și la 36 de ani. Poate juca la Euro. Și poate juca bine.

"Nu trăgeam speranțe să joc la un Campionat European la 26, 27 de ani, cînd ești în vîrful carierei, dar la 36? Ar fi o încununare a muncii mele. Sper să fiu convocat"
Lucian Sînmărtean, mijlocaș Al Ittihad, pentru frf.ro

"Sînt și voi fi pregătit pentru Euro. Am avut continuitate la Al Ittihad și am făcut o pregătire fizică bună. S-a spus că am o vîrstă, că joc într-un campionat modest, dar sînt motivat să reușesc. Îmi doresc doar să fiu sănătos"
Lucian Sînmărtean, mijlocaș Al Ittihad, pentru frf.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gabonne1982
gabonne1982  •  27 Ianuarie 2016, 09:52

ati vrea voi sa-l vedeti la euro,dar Sanmartean mai mult de o repriza nu mai poate duce,s-a vazut asta si in preliminarii.Vorbesc de un nivel european,nu ce se joaca la arabi,unde face ce vrea cu aia pe teren.La euro o sa dea de adversari mult mai valorosi si mai bine pregatiti decat astia si o sa vedeti ca am dreptate in ceea ce-am spus.N-o sa faca fata

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close