INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Spaniolii au pus mâna pe un fost jucător al roș-albaștrilor: "Nu înțeleg cum l-a putut pierde Steaua"

Foto: Angel De Castro
Foto: Angel De Castro

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2016 18:02

Răzvan Popa a ajuns în urmă cu o săptămână sub formă de împrumut de la Inter la Zaragoza, iar jurnaliștii spanioli au început să ia referințe despre fundașul central român.

Jurnaliștii de la El Periodico de Aragon au vorbit cu Costel Gâlcă, fostul jucător al Zaragozei, și cu fostul antrenor secund Dumitru Uzunea referitor la fotbalistul de 19 ani.

"Popa este un fotbalist foarte puternic și foarte inteligent, cu o bună tehnică și care iese bine din apărare cu mingea la picior. A ajuns la un club foarte exigent, o echipă al cărei loc este în La Liga. Asta trebuie să fie o motivație în plus pentru el. Acum a venit momentul adevărului, trebuie să-și câștige locul", a declarat Gâlcă.

Dumitru Uzunea, omul care l-a adus pe Popa la Steaua, are și el numai cuvinte de laudă la adresa fundașului.

"Eu l-am transferat pentru academia Stelei, când avea 9 ani, și am lucrat cu el mai multe sezoane. Este un băiat foarte inteligent, un fundaș central foarte bun, cu tehnică bună și care știe să lovească mingea cu ambele picioare. Nu obișnuiește să vorbească prea mult, preferă s-o facă pe teren", a declarat Uzunea.

"Sincer, este unul dintre cei mai buni din România. Nu reușesc să înțeleg cum a putut pierde Steaua atât de ușor un jucător ca el. Cred că Zaragoza a făcut un transfer extraordinar" Dumitru Uzunea

Inedit despre Răzvan Popa

  • A început să practice fotbalul în oraşul său natal, la Sporting Rm. Vîlcea, club patronat de tatăl său, Victor Popa. De acolo s-a lansat şi fostul golgeter al Stelei, Raul Rusescu.
  • Steaua a pus ochii pe el încă de la 9 ani, după un turneu de minifotbal disputat în iarna lui 2006, la Arad. "Mi-a plăcut foarte mult, avea fizic şi era tehnic, iar în 2007 l-am legitimat", povesteşte Dumitru Uzunea, antrenorul care l-a adus pe Răzvan la Steaua.
  • În septembrie 2011, a plecat la Sportul liber de contract din Ghencea, împreună cu portarul Andrei Radu (Dinamo) şi alţi 8 puşti talentaţi care au reclamat la FRF condiţiile necorespunzătoare de pregătire.
  • Performanţe obţinute de Răzvan Popa în cei 5 ani la Steaua:
    - Campion naţional juniori E "Memorialul Gheorghe Ola" - 2007
    - Cel mai bun jucător la Cupa Hagi, faza zonală - 2008 
    - Campion Bucureşti - 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
    - Campion naţional juniori D - 2010
  • A reuşit să joace în L1 la 15 ani şi două luni, cu numai 4 luni mai tîrziu decît recordmenul all-time în materie, Nicolae Dobrin. Debutul lui a fost consemnat pe 17 martie 2012, în Dinamo - Sportul 1-3. 
  • N-a mai vrut să se prezinte, la un moment dat, la lotul U16, nemulţumit că era folosit fie stoper, fie fundaş dreapta.
  • Puştiul teribil a dat probe şi a fost acceptat la Olympique Lyon, dar tranzacţia nu s-a concretizat.
  • În 2013, s-a transferat la Inter pentru 250.000 de euro. A jucat  la prima echipă a italienilor doar în câteva amicale. 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
timm
timm  •  30 Iulie 2016, 12:19
Postat de ovidiu_3003 pe 29 Iulie 2016, 19:20

Vladimir Screciu ii da clasa la orice ora ...nu va mai laudati cu cazatura ...

Tot prost ai ramas.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  29 Iulie 2016, 19:20

Vladimir Screciu ii da clasa la orice ora ...nu va mai laudati cu cazatura ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează