INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Spartakus » Rămas fără echipă, Dan Petrescu ar putea trece în vară la alt club club moscovit

Dan Petrescu a mărturisit după despărțire că
Dan Petrescu a mărturisit după despărțire că "echipa a fost pe primul loc pentru mine, familia abia pe doi"

Articol de - Publicat miercuri, 09 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 aprilie 2014 00:19

Antrenorul român intenţionează să rămînă în Rusia şi negociază mutarea la Spartak. Presa a scris despre interesul lui Spartak, iar impresarul Nicolae Pîrnău a confirmat că are deja oferte.

Dinamo Moscova e deja trecut pentru Dan Petrescu. Ruptura ireparabilă de după 0-4 cu Anji a fost oficializată ieri, cînd tehnicianul român a reziliat pe cale amiabilă contractul, scadent în mai 2015.

S-a încheiat a doua experienţă în Rusia, însă aventura pornită la Kuban în decembrie 2009 are şanse importante să continue. Pentru că "Bursucul" e curtat de un alt club moscovit. Spartak, locul 5, aflată la două puncte sub Dinamo, caută urgent un tehnician pentru a-l înlocui pe interimarul Dmitri Gunko.

Agentul Nicolae Pîrnău a dezvăluit că Petrescu are deja o propunere din Rusia, iar presa moscovită confirmă interesul lui Spartak pentru românul care în decembrie a declinat oferta lui Crystal Palace.

"Clubul a dorit mai mult, pur şi simplu asta se întîmplă în fotbal. În general, sînt satisfăcut cu munca depusă aici. Toate echipele au ajuns sub comanda mea la un alt nivel. Cînd am ajuns la Dinamo, am avut destule oferte, dar le-am refuzat întrucît eram legat de obligaţiile din contract", a spus Petrescu. Care, scrie ziarul Sovieţki Sport, "a plătit pentru jocul primitiv al echipei cu Anji, şi nu pentru rezultat".

"Nu ştie să lucreze cu starurile"
Şeful departamentului de fotbal la Sovieţki Sport a identificat punctul slab al lui Petrescu: "Problema românilor, care şi-au atins obiectivele la fostele cluburi, este că n-au lucrat niciodată cu vedete. N-a putut gestiona relaţia cu Dzsudzsak, Kuranyi, Kokoron, Noboa, Voronin ori Denisov. Orice nereuşită într-o dictatură ameninţă chiar dictatorul însuşi. Oricum îi mulţumim, nu ne-a plictisit. Şi nu m-ar mira să ni se facă dor curînd de el, cum se-ntîmplă cu Berdiev, Karpin şi Spalletti", scrie Maxim Maximov.

A încasat 2 milioane de euro?
Presa rusă susţine că Petrescu a acceptat să plece după ce Dinamo Moscova i-a plătit un cec de 2 milioane de euro, suma stipulată în contract pentru reziliere. Directorul sportiv Guram Adjoev neagă informaţia, declarînd că încheierea colaborării s-a făcut amiabil şi că Dan are mereu uşa deschisă.

L-au lucrat jucătorii de la Anji!
O explicaţie a îndepărtării sale e legată de jucătorii aduşi în vară de la Anji, pentru 67 de milioane de euro, Samba, Gabulov, Ionov, Kokorin, Jirkov şi Denisov. Aceştia l-ar fi lucrat decisiv chiar împotriva fostei loc echipe, presa rusă dezvăluind că Denisov zîmbea după ce "lanterna" a marcat golul patru.

600 de zile a rezistat Dan Petrescu la Dinamo Moscova, pe care a condus-o în 55 de jocuri în toate competiţiile

1,86 puncte pe meci e media lui Petrescu în 49 de etape, a doua în istoria lui Dinamo, după Adamas Golotsa (1,88, în 1993 şi 1995-1998)

"Doresc să continuu munca, şi poate chiar în Rusia. Sînt deschis la negocieri. Sper ca acum, cînd sînt liber, propunerile să nu întîrzie să apară" (Dan Petrescu, fost antrenor Dinamo Moscova)

"La Krasnodar, am preluat echipa din liga a doua şi am lăsat-o pe locul 6 în prima ligă. Dinamo era ultima clasată şi am ajuns pe locul 4" (Dan Petrescu, fost antrenor Dinamo Moscova)

"Probabil că va rămîne în Rusia. A lăsat o impresie excelentă şi iubeşte ţara. Are deja cîteva oferte, dar n-aş vrea să le dezvălui. Discutăm la vară" (Nicolae Pîrnău, impresar Dan Petrescu)

"Nerecunoştinţa, asta l-a lovit pe Dan Petrescu la Dinamo Moscova! A luat această echipă de pe ultimul loc în Rusia, fără victorie, acum e pe locul 4 şi e dat afară. Îmi pare rău de Dan" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
dash.berlin
dash.berlin  •  10 Aprilie 2014, 01:18

mai bine si-ar cauta ceva in vestul europei.

eshayk
eshayk  •  09 Aprilie 2014, 13:08
Postat de sakamoto pe 09 Aprilie 2014, 10:06

Dan Petrescu a obtinut titlul de campioana la Urinei, datorita pactului incheiat intre mafiotii Nasu+Bucsaru! Dai Nasului banii de la UEFA si esti Campioana! Arbitri borfasi+echipe capra si gata CAMPIOANA! Nasu plateste arbitrii cu banii de la UEFA si trimite amicului sau Blatini, un comision gras. Socotelile bune, fac prieteni buni. Fotbalul mafiot nu produce valori. Danutz Petrescu nu este un antrenor de valoare si nici nu va fi. Doar un coleric frustrat si neinteles, plin de ifose. Cind va cistiga campionate precum Mircea Lucescu, da, Petrescu Dan este mare antrenor. Dar pina la proba contrarie Danut ramine doar un saltimbanc, campion de conjunctura!

Si tu un mare penibil ... Il luce al tau a castigat campionate pe banda rulanta in Ucraina datorita mega oligarhului Ahmetov asa ca nu vorbi mult si prost, la adresa bursucului ! A plecat de jos si inca nu a ajuns la cel mai inalt nivel ,dar totul pe munca lui ,fraiere ! Al tau favorit a fost cam pasager la Inter ,ca treaba ioc ...Sau Brescia romena cu obiectiv de mentinere in prima liga , iar in ceea ce priveste camp.Turciei sa fim seriosi, din trei forte (loturi +arbitrii) una trebuie sa triumfe ...Mai indoieste-te putin de clasa marelui antrenor Il luce...

kraus
kraus  •  09 Aprilie 2014, 12:05

Şi-a cam făcut-o cu mâna lui. Transferuri a cerut, transferuri a avut. În Rusia tot felul de jucători care s-au ratat în Vest iau lefuri de supercampioni, plătite de mafioţii miliardari ai lui Putin. Normal că îşi lucrează antrenorii care-i pun la muncă. Până când nu reînvaţă disciplina, fotbalul rusesc o să rămână tot de rahat, cu toate milioanele lui.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează