INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Spectator de lux la Bilbao » Situația ciudată în care a ajuns Cristi Ganea! E singurul jucător din lot care a pățit asta: "E incredibil"

Articol de - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 10:37

Athletic Bilbao l-a transferat la începutul anului pe Cristian Ganea, dar l-a mai lăsat la Viitorul să termine sezonul. L-a luat în pregătiri, l-a folosit în amicale, apoi l-a trecut pe linie moartă. Paradoxal, Athletic nici nu i-a oferit vreo șansă, nici nu vrea să-l împrumute în ianuarie.

"Fundașul român e unicul din lotul lui Berizzo care n-a jucat și nici nu a fost măcar convocat la un meci. Mai e Remiro, dar acesta are probleme cu contractul, iar Lekue se reface după o accidentare gravă. Berizzo a folosit 23 de jucători, iar 20 au fost titulari", scrie AS.

"Viteză și șut redutabil"

Curtat de Huesca și Espanyol pentru o mutare în iarnă, Ganea trage tare la pregătiri, lăsând în spate ceea ce a suferit din cauza puternicei alergii ce i-a afectat randamentul în plin presezon.

Antrenorul argentinian îl vede ca a treia opțiune ca apărător stânga, după Yuri Berchiche și Balenziaga, reprofilat pe acest post. "Românul perseverează, nu ia în considerare variantele de transfer în mercato din iarnă.

Cedarea lui pare exclusă, pentru că e un jucător cu calități, viteză și șut redutabil. Berizzo îl consideră mai mult o extremă, stânga sau dreapta, iar campionatul este lung și sunt șanse pentru o schimbare", explică ziariștii spanioli.

"Ostracizat inexplicabil"

Cei de la Marca întăresc mirarea: "Dificil de înțeles de ce este ostracizat un jucător care în ultimii trei ani a avut o medie de 35 de partide pe sezon și a bifat 5 meciuri la echipa națională. Athletic l-a semnat până în 2021, cu opțiune pentru încă un an în funcție de o serie de parametri variabili, foarte greu însă de atins". 

"Uneori trebuie să las pe margine pe unii, dar trebui să-i stimulez să fie oricând pregătiți să intre. Avem un lot mare și mereu va fi cineva nemulțumit că nu prinde banca" Eduardo Berizzo, antrenor Bilbao

"Românul speră ca până în decembrie să intre în planurile lui Berizzo și să devină o alternativă viabilă. E activ la antrenamente, tehnic, nu manifestă complexe și a surprins recent cu o execuție admirabilă" Marca, ziar spaniol

40.000.000 €este clauza de reziliere cu Bilbao din acordul lui Ganea

600.000 €câștigă anual fundașul lui Athletic, cu contract până în iunie 2021

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cristian.bordei
cristian.bordei  •  31 Octombrie 2018, 14:22

Trebuia sa scrie mai clar: "nemultumit ca nu prinde nici macar banca".

magic4ever
magic4ever  •  31 Octombrie 2018, 13:14

Ganea este cea mai buna solutie pentru postul de fundas stanga la nationala chiar daca nu joaca(ca si Chiriches)...varianta 2 este Vatajelu aflat in aceeasi situatie...Bancu este f slab pe partea defensiva, el trebuie sa joace mijlocas stanga sau aripa stanga in spatele varfului...

zagna
zagna  •  31 Octombrie 2018, 12:39

O bascA prea mare pentru roman !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează