INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STANDARD - ANDERLECHT 0-1

Stanciu a scăpat de o accidentare gravă » Un fost dinamovist a fost la un pas să îl scoată șase luni din circuit

Glezna lui Stanciu flambează sub presiunea crampoanelor lui Fai // Foto: AFP +2   FOTO
Glezna lui Stanciu flambează sub presiunea crampoanelor lui Fai // Foto: AFP

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2016 00:00

Collins Fai, fostul fundaș al lui Dinamo, îi putea provoca o fractură de tibie și peroneu mijlocașului ”violeților”. Și 6 luni pauză!

Puțin a lipsit ca Nicolae Stanciu să ajungă, duminică, direct pe masa de operație! Să lipsească minimum șase luni și să devină astfel indisponibil pentru toate cele trei meciuri ale "tricolorilor" din această toamnă: cu Armenia (8 octombrie), Kazahstan (11 octombrie) și Polonia (11 noiembrie).

În minutul 25 al derby-ului Standard - Anderlecht (0-1), mijlocașul violeților a pasat unui coechipier, iar în secunda următoare s-a trezit cu gheata lui Collins Fai, fost apărător la Dinamo, pe piciorul său drept. O intrare prin alunecare întârziată, ce-i putea provoca multiple fracturi: de tibie, peroneu și gleznă!

A luat doar "galben"

Incidentul a stârnit valuri, ieri, în presa belgiană. Poate și influențat de faptul că mijlocașul lui Anderlecht a scăpat nevătămat, "centralul" Sebastien Delferiere i-a dat numai "galben" apărătorului camerunez.

Jurnaliștii de la Derniere Heure susțin însă că merita "roșu" direct! Și anunță că "Fai ar putea fi chemat să dea socoteală în fața Comisiei de Revizuire. Și dacă Instanța va considera drept «insuficientă» decizia luată de arbitru pe teren, marți l-ar putea suspenda".   

Și Herrera a scăpat ieftin

Tot duminică, dar în Anglia, la meciul cu Stoke, Ander Herrera (Man. United) a avut și el o intrare de "roșu" asupra lui Joe Allen (foto 3). Dar "centralul" Bobby Madley i-a dat numai "galben".

"Madley i-a făcut o favoare lui Manchester United. Trebuia să țină cont de faptul că integritatea fizică a lui Allen a fost pusă în pericol", a comentat, pentru Daily Mail, fostul arbitru FIFA Graham Poll.

"Am intrat cu întârziere, într-adevăr, dar cred că «galbenul» primit e decizia justă. Am atacat balonul, nu omul"
Collins Fai, fundaș Standard Liege

6e nota luată de Stanciu (la fel Chipciu) pentru evoluția din meciul cu Standard. Ex-stelistul a jucat 85 de minute și a centrat la gol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează