INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ȘAHTIOR

Statuie la Donețk. Luce, în parc, pe bancă » Șahtior îi pregătește un cadou special lui Mircea Lucescu la 70 de ani

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2015 00:00

Sculptura din bronz va fi realizată de un artist ucrainean, Ihor Gluhenki, și va fi amplasată în fața stadionului Donbas

Mircea Lucescu mai are un vis de împlinit. "Să mă întorc cu Șahtior la Donețk și să mai jucăm o dată pe Donbas". Iar căpitanul echipei, croatul Srna, confirmă: "Sînt convins că Mister va părăsi acest club doar după ce vom reveni pe arena noastră".

Din cauza războiului care a sfîrtecat estul țării, e greu de estimat cînd și-ar putea recupera Șahtior stadionul, oricum afectat de atacurile cu rachete ale separatiștilor filoruși.

Dar Ahmetov îi face un cadou special antrenorului. Pe 29 iulie, în ziua în care Luce a împlinit 70 de ani, patronul a decis să-i ridice o statuie. Mister, pe bancă, meditînd. Lucrarea, din bronz, va fi realizată de un important sculptor ucrainean, Ihor Gluhenki. Și va fi amplasată chiar în parcul din fața arenei. Explicația e simplă. A spus-o Srna în urmă cu cîteva zile: "Mircea Lucescu e simbolul lui Șahtior".

11 ania antrenat Lucescu la Șahtior, cucerind 21 de trofee; printre ele, 8 titluri și Cupa UEFA

Riscă Șahtior 0-3 cu Fener?

Lucescu l-a titularizat pe Fred la turul cu Fenerbahce, 0-0, chiar dacă UEFA l-a sfătuit să nu-l folosească. Brazilianul fusese depistat pozitiv în luna iunie la Copa America. Substanța incriminată, hidroclorotiazida, diuretic ce poate masca un anabolizant. "A fost o recomandare verbală, nimic scris, nici o decizie. Rezultatul probei B nici n-a venit", a afirmat antrenorul. Dar clubul turc a făcut plîngere la UEFA, iar forul european va lua o decizie pe 3 august.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează