INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MUTU VISEAZĂ SĂ FIE ANTRENAT DE GUARDIOLA

Ştiai? Adrian Mutu e licenţiat în jurisprudenţă şi termină a doua facultate

Adrian Mutu se pregăteşte pentru a doua licenţă şi a decis ce va face după ce nu mai joacă
Adrian Mutu se pregăteşte pentru a doua licenţă şi a decis ce va face după ce nu mai joacă

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2011 15:51

Mutu duce în derizoriu scandalul de la Rimini, dinaintea amicalului cu San Marino, şi a dezvăluit că va termina în februarie a doua facultate şi că se va face antrenor după ce se lasă de fotbal.

Mutu s-a confesat italienilor într-un interviu publicat astăzi în Gazzetta dello Sport, ziar care a trimis pe cineva să-l vadă la Bucureşti la meciul cu Belarus. Atacantul român, care speră să se salveze de la retrogradare cu Cesena, vorbeşte despre trecutul presărat cu multe greşeli, expediază rapid întrebările despre aventurile nocturne şi priveşte optimist către viitor. În cariera de fotbalist, dar şi în viaţa personală, fiind aproape să ia licenţa în educaţie fizică şi sport.

"Se simte mereu Special One. Niciodată în cariera lui n-a făcut şi n-a spus lucruri banale. Şi continuă să facă să se vorbească despre el. «E frumos, dar de multe ori totul se exegerează. Un exemplu. În august, toată presa a scris că am fost exclus pe viaţă din echipa naţională de selecţionerul Piţurcă pentru că am pierdut o noapte la Rimini, înaintea amicalului cu San Marino. Adevărul? Am întîrziat doar 35 de minute. Şi, de fapt, iată-mă din noi aici...»

- Capitolul Cesena, eşti mulţumit pînă acum de debutul de sezon?
- Am dat un gol, avem doar un punct, puteam să fac mai multe.

- Acel penalty apărat de Sorrentino?
- Ca să-l ţin pe loc, i-am zis «fii atent că dau scăriţă». Nu l-am convins, am tras sec şi el a ghicit colţul şi a respins. Fluierăturile în momentul schimbării? Suporterul plăteşte biletul şi e liber...

- Mai e îndrăgostit de tine preşedintele Campedelli?
- Întrebaţi-l pe el... Eu nu regret deloc alegerea făcută şi nu a fost un pas înapoi. Cesena e un club serios şi am aderat la acest proiect cu convingere. Sper să rămîn cît mai mult acolo.

- În sistemul 4-3-3 al lui Giampaolo joci atacant central, dar cu Chievo ai trecut al doilea vîrf după intrarea lui Bogdani.
- Anul ăsta evoluez pe post diferit. Mereu am jucat al doilea vîrf, pentru că nu am fizic de atacant central. Îmi place să vin din extremă, să pătrund spre centru, să combin cu atacantul şi să-mi driblez adversarul. Dar Giampaolo e un antrenor inteligent, are idei clare şi nu e o problemă pentru mine să joc central.

- Dacă ai fi antrenorul lui Mutu ce i-ai spune să facă?
- Eşti liber. Fă tot ceea ce vrei pe teren şi dă gol.

- Faci parte din acea categorie de jucători care dacă ar fi avut minte cine ştie unde ar fi ajuns?
- Nu asta e problema, am comis destule greşeli. Recunosc. Dar am jucat un rol de protagonist în mai multe echipe şi dacă nu mi-ar fi stat capul la fotbal n-aş fi jucat 9 ani în cupele europene.

- Ajungem la erori. Suspendarea pentru doping?
- Nu vreau să mai vorbesc despre perioada Chelsea. Iar la Fiorentina am atins punctul cel mai de jos al carierei. Am greşit, a fost o imprudenţă...

- Apoi iar necazuri. Acum un an te-ai bătut cu acel ospătar kosovar.
- Cînd auzi insulte venite din tribune le ignori. Dar cînd ţi se spun în faţă au un alt efect. M-am simţit ofensat ca român.

- La 32 de ani a început deja faza descendentă a carierei tale. Se mai vede Mutu la o echipă mare?
- Absolut deloc. Vă dau întîlnire la finele sezonului şi las să vorbească doar ceea ce fac în teren. Cesena e o alegere definitivă. Dar nu se ştie niciodată... Aş vrea să fiu antrenat de Guardiola (rîde).

- Firenze şi Fiorentina.
- Credeam că îmi voi încheia cariera acolo. Aveam o relaţie extraordinară cu fanii, mă simţeam stimat în teren şi în afara lui. Aş fi rămas pe viaţă. Apoi am înţeles că nu mai sînt condiţii să continuu. S-a terminat un ciclu şi clubul a făcut anumite alegeri şi era corect să plec.

- La reluarea campionatului urmează Cesena - Fiorentina.
- Va fi emoţionant, pentru că o parte din inima mea a rămas viola. Dar meseria mea e să dau gol şi să luăm cele trei puncte. Prandelli, Gilardino...am amintiri foarte frumoase. Eram bun, mă simţeam important şi vedetă. Am o singură rană deschisă, semifinala Cupei UEFA pierdută la penaltyuri cu Glasgow Rangers în 2008. Apoi, acel eşec din Ligă cu Bayern. Dacă există un mare regret în cariera mea e că am marcat atîta (56 de goluri în Serie A în 248 de partide), dar nu am cîştigat nimic.

- Proiecte de viitor?
- Vreau să devin antrenor. Dar pînă atunci, în februarie îmi dau licenţa la Educaţie Fizică. Trebuie să-mi stabliesc lucrarea de licenţă. O am deja pe cea în Jurisprudenţă. Privind înapoi, mi-ar fi plăcut să studiez mai mult.

- Cine va cîştiga titlul?
- Milan, iar Ibrahimovici e jucătorul cel mai valoros cu care am jucat.

- Se va salva Cesena?
- Da şi voi da totul ca să reuşim. Salvarea Cesenei va fi primul meu trofeu, ca o Ligă a Campionilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
poptcat
poptcat  •  08 Octombrie 2011, 00:13

P.S. Poate cititi si comentariile la articolul in engleza - in 20 de comentarii prin care m-am uitat n-am vazut sa-l injure cineva pe Mutu.

poptcat
poptcat  •  08 Octombrie 2011, 00:10

In general citesc comentariile si foarte putin articolele. De data se pare ca e o exceptie - numai vorbe aiurea din partea cititorilor. Banuiesc ca va descurcati cu engleza (la cat sunteti de siguri in a-l injura pe Mutu) ://www.footballforums.net/forums/showthread.php/74125-Rise-and-fall-of-Adrian-Mutu His parents, Spiridon and Rodica, are both computer engineers, while his sister, Laura, has a PhD in mathematics. But mathematics is only one of the fields that fed his intellect... Pentru cine a facut scoala pe vremea lui Ceausescu cred ca e clar ce educatie (scolara) are Mutu. Ca are probleme legate de caracter... asta e alta problema

enachecosmin
enachecosmin  •  07 Octombrie 2011, 22:24

Bai da-ma dreaq.. Ce prost sunt eu cu doar o facultate pe langa el. Adevarul e ca pare si inteligent tare, nu da nimic de banuit cand spune asta.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează