INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Live Ce fac stranierii » Răzvan Lucescu, victorie in-extremis în Grecia + încă o înfrângere pentru Șumudică

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 21:56 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 21:56

Toate noutățile cu privire la jucătorii și antrenorii români din străinătate implicați în meciuri din acest week-end pot fi urmărite aici, în liveblog-ul GSP.ro. 

Răzvan Lucescu, victorie în minutul 90

PAOK, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat meciul disputat pe teren propriu împotriva celor de la Asteras Tripolis, scor 3-2, în runda cu numărul 15 a primei ligi din Grecia. Victoria a fost adusă de Kurtic, printr-un penalty transformat în minutul 90. 

PAOK ocupă locul 3 în Grecia, cu 28 de puncte, la 11 lungimi în spatele liderului Olympiakos.

Siviu Lung Jr. și Alin Toșca, remiză „albă” în Turcia

Kayserispor, cu Silviu Lung Jr. în poartă, și Gaziantep, cu Alin Toșca integralist, au remizat, scor 0-0, în runda cu numărul 17 a primei ligi din Turcia. 

Cele două formații sunt vecine de clasament. Kayserispor ocupă locul 15, cu 20 de puncte, iar Gaziantpe este două poziții mai sus, cu 22 de puncte.

Alexandru Pașcanu, integralist la Ponferradina

Alexandru Pașcanu (23 de ani) a fost integralist la Ponferradina, în remiza cu Amorebieta, scor 1-1, din runda cu numărul 21 a ligii secunde din Spania. 

Ponferradina, formația fundașului central, român, ocupă locul 4 după primele 21 runde, cu 37 de puncte. Distanța până la pozițiile promovabile este mică, de doar două lungimi.

Man, doar rezervă la Parma

Dennis Man a rămas pe bancă pe întreaga durată a meciului jucat de Parma pe terenul celor de la Alessandria, în etapa a 18-a din Serie B. Echipa românului a câștigat cu 2-0 și este pe locul 12, cu 23 de puncte.

Marius Șumudică își continuă forma slabă în Turcia

Yeni Malatyaspor, echipa lui Marius Șumudică, a fost învinsă de Rizespor, 0-1, o rivală directă în lupta pentru salvarea de la retrogradare. După acest meci, al 7-lea la rând fără victorie (5 înfrângeri, 2 egaluri), Yeni Malatyaspor este pe locul 17, penultimul, cu 14 puncte. 

Trupa lui Șumudică este pe 4 puncte de Altay, locul 16, primul care asigură menținerea în prima ligă.

Marius Corbu și Claudiu Bumba, goluri în Ungaria 

Marius Corbu (19 ani), mijlocașul ofensiv român al celor de la Akademia Puskas, a deschis scorul în minutul 4 al meciului cu Kisvarda din etapa 17 a campionatului Ungariei, început la ora 14:00. Un alt român, Claudiu Bumba (27), a restabilit egalitatea în minutul 28, de la punctul cu var. La Akademia Puskas este titular și Alexandru Băluță.

Vlad Chiricheș, titular în Fiorentina - Sassuolo

Vlad Chiricheș a fost integralist în egalul obținut de Sassuolo pe terenul Fiorentinei, 2-2. Echipa românului a avut 2-0 la pauză, dar a fost egalată grație golurilor marcate de Vlahovic (51) și Torreira (61). Chiricheș a văzut cartonașul galben în minutul 54.

Încă un „tricolor” în La Liga » Fotbalistul promovat de Bratu la națională a debutat într-un eșec
La Liga
Încă un „tricolor” în La Liga » Fotbalistul promovat de Bratu la națională a debutat într-un eșec

Răzvan Marin, eliminat în Cagliari - Udinese

Răzvan Marin (25 de ani) a fost eliminat în minutul 66 al eșecului suferit de Cagliari, scor 0-4, pe teren propriu, contra lui Udinese. Scorul era 0-2 în momentul în care internaționalul român a părăsit terenul. 

Situația lui Cagliari în Serie A este extrem de delicată. Ocupă penultima poziție, cu doar 10 puncte obținute în 18 runde. Etapa viitoare, pe 21 decembrie, urmează un alt meci dificil, pe terenul lui Juventus.

Cornel Râpă, gol pentru Cracovia

Cornel Râpă (31 de ani) a marcat golul de 1-0 pentru Cracovia, în deplasare cu Slask, din runda cu numărul 19 a primei ligi din Polonia. Fundașul dreapta a punctat în al 7-lea minut de prelungire din prima repriză, într-un meci încheiat 2-0.

Sergiu Hanca a fost și el titular la Cracovia. Fostul dinamovist a purtat, ca de obicei, banderola de căpitan.

Cicâldău și Moruțan, titulari în Galatasaray - Bașakșehir 1-1

Alexandru Cicâldău (24 de ani) și Olimpiu Moruțan (22 de ani) au fost titulari la Galatasaray, în disputa cu Bașakșehir, din runda cu numărul 17 a primei ligi din Turcia. Meciul s-a încheiat 1-1. Galata e pe locul 10, cu 24 de puncte.

Galatasaray are o serie nefastă, 6 partide consecutive fără victorie în campionat. Adversara de astăzi stă mult mai bine, pe locul 3, cu 29 de puncte.

Am jucat bine, dar nu am reușit să ne impunem. Am avut și mult ghinion. Ne dorim să câștigăm meciul următor și să punem capăt acestei serii negre
Olimpiu Moruțan după meci

Ianis Hagi, titular la Rangers 

Ianis Hagi (23 de ani) a fost integralist în meciul dintre Rangers și Dundee Utd, din etapa 19 a campionatului scoțian, scor final 1-0 (Tavernier 71). Rangers rămâne lider în Scoția, la 7 puncte de rivala Celtic, care are un meci mai puțin.

Echipa de start Rangers: McGregor - Patterson, Tavernier, Goldson, Bassey - Kamara, Lundstram, Arfield - Hagi, Morelos, Kent
Rezerve: McLaughlin, Simpson, King, Aribo, Bacuna, Wright, Fashion Jr.

Nedelcearu și Mogoș, victoria descătușării în Serie B

Crotone, cu Ionuț Nedelcearu și Vasile Mogoș titulari, a câștigat meciul de pe teren propriu contra lui Pordedone, scor 4-1. Formația celor doi internaționali români rămâne pe loc retrogradabil în Serie B, cu 11 puncte strânse în 18 etape, dar întrerupe seria de 10 meciuri consecutive fără victorie.

Programul stranierilor sâmbătă 

  • 15:00 » Italia, Serie B: Crotone (Ionuț Nedelcearu și Vasile Mogoș) - Pordenone
  • 17:00 » Scoția, Premiership: Rangers (Ianis Hagi) - Dundee Utd
  • 18:00 » Turcia, Super Liga: Galatasaray (Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău) - Basaksehir
  • 18:00 » Ungaria, campionat: MTK Budapesta (Gheorghe Grozav) - Paks
  • 19:00 » Republica Cehă, campionat: Hradec Kralove - Sparta Praga (Florin Niță)
  • 19:30 » Franța, Cupă: Cannes - Dijon (Alexandru Dobre)
  • 20:30 » Ungaria, campionat: MOL Fehervar (Adrian Rus) - Mezokovesd
  • 21:45 » Italia, Serie A: Cagliari (Răzvan Marin) - Udinese

Joi, Florin Andone, primul gol după 2 ani

Joi, Florin Andone (28 de ani) a marcat pentru prima dată după mai bine de doi ani, în meciul dintre Cadiz și Albacete (1-0) din turul 3 al Cupei Spaniei.

Atacantul român nu mai marcase de pe 18 octombrie 2019, într-o victorie a Galatei cu Sivasspor, 3-2, Andone reușind atunci o dublă.

Schimb Moruțan - Ianis Hagi? Ce scriu turcii: „Au întrebat de preț”

Editorial acid la adresa lui Marius Șumudică: „Ești un om fals și un dansator din buric, nu antrenor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
wrx.
wrx.  •  19 Decembrie 2021, 15:16

Ninel a mai dansat in geaca Moncler??

158180581397392
Bala Nicolae  •  19 Decembrie 2021, 11:37

Galata este acum o echipa de pluton.Terim a simtit ca a venit vremea pensionari si a apelat la GIOVANI pt niscaiva oameni de treaba . Giovani baiat saritor la miluit imediat pe turc. Si dupa cum stiti pe unde trec romani praf si pulbere ramane

1745flo
1745flo  •  18 Decembrie 2021, 19:18

Hagi < Okaka Chuka!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează