INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ȘAHTIOR - DNEPR 1-1 (ÎN TUR 1-0)

Suferință și Luce! » Mircea Lucescu va juca pe 30 mai finala Cupei cu Dinamo Kiev

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2015 00:00

Conduși la pauză, ”minerii” au egalat în minutul 76, din penalty, după ce Stepanenko a lovit și bara transversală în repriza secundă, eliminînd aseară finalista Europa League.

Mircea Lucescu își poate salva sezonul la Șahtior, calificîndu-se în finala Cupei Ucrainei, după 1-1 ieri cu Dnepr - rivala la locul 2 și finalista Europa League -, în care o va întîlni pe Dinamo Kiev.

În returul disputat la Lvov, finalista Europa League a început foarte agresiv și ofensiv, conducînd meritat la pauză (1-0). Piatov a transpirat serios, la ocaziile lui Konoplianka, Fedorciuk și Kalinici.

Ultimul nu l-a mai iertat însă pe portarul "minerilor" (30), după altă fază în care a scăpat singur pe contraatac. Numai că la cornerul anterior, în careul lui Dnepr, Fedețki l-a tras evident de mînă pe Stepanenko, însă arbitrul a refuzat penaltyul! Chiar și așa, Șahtior putea egala, dar Srna și Kucer au ratat. La fel cum o făcuseră, la 0-0, Gladki, șut scos de Douglas Silva, și Marlos, reflex Boiko!

Echipa lui Mircea Lucescu a atacat în valuri după reluare. Stepanenko a lovit transversala, cu un șut de la distanță, apoi Marlos a trimis spre colțul lung, alături de bară.

Golul calificării (76) a venit din penaltyul acordat după ce Kankava l-a împins în careu pe Gladki, iar Luiz Adriano nu a greșit! Luce a tremurat în prelungiri, cînd Piatov a scos de lîngă bară reluarea acrobatică a lui Kalinici.

Dinamo Kiev, la pas

În cealaltă semifinală, Dinamo Kiev s-a distrat cu Olimpik Donețk. După remiza din prima manșă (0-0), noua campioană a Ucrainei s-a impus aseară pe teren propriu (4-1), prin "dubla" lui Miguel Veloso (4, 53) și golurile semnate de Iarmolenko (37) și Lens (90+2), respectiv Ditiatiev (76).

"Mai am un sezon de contract cu Șahtior, l-am semnat de anul trecut. Dar vreau să știu care va fi formula noului campionat"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

5 Cupeale Ucrainei a cîștigat Mircea Lucescu la Șahtior, dintre care 3 în finale contra lui Dinamo Kiev

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
caminero
caminero  •  21 Mai 2015, 11:14
Postat de costin1979 pe 21 Mai 2015, 10:12

Dumnezeule mareee! Cine a scris acest articol ar trebui dat afara din tara nu din presa!!! Primele doua fraze reprezinta un haos de nedescris! Nu se intelege nimic. Nici pana la finalul articolului nu explica de ce si cum s-a calificat Sahtior desi meciul s-a terminat 1-1!!! O Scorpie de articol!

Scria sus la rezaultat IN TUR 1-0 ... dar, într-adevăr, nici eu nu mi-am dat seama cum devine cazul ... pînă în ultima clipă am crezut că în tur a fost 0-0 ...

costin1979
costin1979  •  21 Mai 2015, 10:12

Dumnezeule mareee! Cine a scris acest articol ar trebui dat afara din tara nu din presa!!! Primele doua fraze reprezinta un haos de nedescris! Nu se intelege nimic. Nici pana la finalul articolului nu explica de ce si cum s-a calificat Sahtior desi meciul s-a terminat 1-1!!! O Scorpie de articol!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează