INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Tătărușanu are Franța la picioare! Lăudat de toată lumea după debutul la Nantes » A doborât recordul ultimului deceniu în Ligue 1

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2017 13:22

Ciprian Tătărușanu a debutat în Ligue 1 în meciul Nantes - Marseille 0-1 și a avut o evoluție extrem de apreciată. Din 2007 niciun portar nu mai reușise la debut 9 parade într-un meci din Hexagon. "A prins o seară memorabilă, iar Nantes a făcut o achiziție excepțională", l-a lăudat Rudi Garcia, antrenorul lui OM

Noua aventură franceză a pornit senzațional pentru Tătărușanu. Trimis de Ranieri în locul lui Dupé, Ciprian a zburat din bară în bară, reușind cel mai bun meci de când a plecat de la FCSB. Iar L'Equipe i-a acordat nota 8, dezvăluind că românul a doborât recordul ultimului deceniu în Ligue 1 pentru un portar aflat la debut: "Nouă parade împotriva lui Marseille, dintre care 6 doar până la pauză. Anguissa, Thauvin, Germain, Lopez și Ocampos nu l-au putut bate, până la golul marcat de ultimul, după o execuție în care s-a ajutat de mână!"

"Un portar strălicitor"

Abia în finalul meciului a capitulat Ciprian. "Cât ghinion pentru Nantes! Să aibă un goalkeeper strălucitor, dar să piardă în fața unui OM mediocru", a conchis ziarul francez. "Am nimerit în fața unui portar formidabil, pe care-l știam bine de la Fiorentina. Nantes a făcut o achiziție excepțională", l-a lăudat antrenorul Rudi Garcia. 

"Tătărușanu a avut multe intevenții foarte bune, dar am avut și noi șansele noastre în partea secundă. Mi-a plăcut spiritul echipei" Claudio Ranieri, antrenor Nantes

"Îl cunosc foarte bine pe Ocampos și știu că are acest obicei mai mereu la finalizare. Mi-a mai marcat gol cu mâna, nu mă surprinde"
Claudio Ranieri, antrenor Nantes

10 șuturi cadrate au trimis sâmbătă jucătorii lui Marseille la poarta lui Tătărușanu, învins doar de Ocampos

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  13 August 2017, 22:08
Postat de Petre Radulescu pe 13 August 2017, 16:59

Ok. Dacă tu știi mai bine decât cei de la Wikipedia ...

nu exista "cei de la wikipedia". pe wikipedia poate scrie oricine.

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  13 August 2017, 22:06
Postat de robert1205 pe 13 August 2017, 19:37

Tatarusanu daca era valoros ramanea si juca in campionatul ITALIAN, campionatul Frantei este net sub cel italian. Mult succes TATA !

pai a ramas si a jucat titular vreo 4 sezoane

robert1205
robert1205  •  13 August 2017, 19:37

Tatarusanu daca era valoros ramanea si juca in campionatul ITALIAN, campionatul Frantei este net sub cel italian. Mult succes TATA !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează