INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Tătărușanu i-a sedus pe francezi prin calmul său: "Uriașul galben"

FOTO: fcnantes.com
FOTO: fcnantes.com

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2017 14:38

L'Equipe i-a făcut un portret pe o pagină "longilinului de 1,97m care a prins echipa etapei după cele 9 parade la debutul briliant în Ligue 1. N-a comis nicio eroare în prima săptămână la Nantes".

Tătărușanu a intrat pe poarta principală în Ligue 1. Cel mai bun portar debutant în ultimul deceniu, având 9 parade cu Marseille, și salt direct în echipa etapei în L'Equipe, cu un 8 echivalent cu foarte bine.

Ciprian i-a cucerit deja pe francezi și, la doar o săptămână de la primul joc între buturile "canarilor", prestigiosul cotidian i-a rezervat ieri un portret pe o pagină întreagă "uriașului galben.

"Longilinul goalkeeper de 1,97m a reușit un start briliant la FC Nantes. Internaționalul român a sedus prin serenitatea sa, peste tot pe unde a trecut. Și ni s-a povestit că nu-i prea place să vorbească mult, dar asta nu înseamnă deloc că el nu are cuvintele cu el".

Tătă a dezvăluit cum a ajuns la Nantes. "Când știu că un club s-a interesat de mine, m-apuc să învăț despre istoria lui. A câștigat multe titluri, opt mai exact, ultimul în 2001 cu Viorel Moldovan. Mai știu că Landreau, un portar foarte bun, a fost format aici și a jucat mult timp". Francezii au remarcat că unul dintre ultimii debutanți de succes la Nantes a fost tocmai Moldovan, autorul golului de 3-2 fix acum 17 ani, în prelungiri, tot cu OM!

Pe Ciprian nu-l sperie concurența: "Nu există niciodată un număr 1 și un număr 2, ci 2 portari și un antrenor care decide. Te antrenezi mai bine, joci mai bine, ești titular. La fel aici, trebuie să-mi câștig locul muncind".

1.500.000 a costat-o pe Nantes transferul lui Tătărușanu de la Fiorentina

 "Sper ca în sezonul viitor să joc cu Nantes în cupele europene și, datorită echipei, să fiu în continuare cel mai bun la echipa națională"
"Am un prieten care deține un restaurant franțuzesc în București. Îmi plac peștele, fructele de mare și foie gras. Și vinul vostru, cel mai bun din lume"
Ciprian Tătărușanu, portar Nantes

"E foarte respectat în România și își păstrează locul în ciuda trecerii timpului și a schimbării selecționerilor. E deschis cu cei care-i oferă încredere"
Claudiu Keșeru, fost atacant Nantes

"E un portar calm, echilibrat, cu personalitate, care dă liniște și siguranță echipei. Și dacă a comis o eroare, știe să se redreseze"
Viorel Moldovan, fost atacant Nantes

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
randoomoierul
randoomoierul  •  19 August 2017, 16:02
Postat de valentinn10 pe 19 August 2017, 15:03

Bravo Tata, tine-o tot asa acolo si pregateste-te pentru " nationala", succes in continuare.

prostovanul site-ului

valentinn10
valentinn10  •  19 August 2017, 15:03

Bravo Tata, tine-o tot asa acolo si pregateste-te pentru " nationala", succes in continuare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează