INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER - AC MILAN 2-1

Ciprian Tătărușanu, omul meciului Inter- AC Milan! Lăudat de Gazetta dello Sport și de Conte: „Nu a jucat Donnarumma, dar nimeni nu s-a prins”

Achiziție low-cost de la Lyon, 500.000 de euro, Tătărușanu e o rezervă de mare încredere// FOTO: Imago +13   FOTO
Achiziție low-cost de la Lyon, 500.000 de euro, Tătărușanu e o rezervă de mare încredere// FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 10:50 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 15:47

AC Milan, cu Ciprian Tătărușanu titular, a fost eliminată de rivala Inter în sferturile Cupei Italiei, 1-2. Portarul român s-a întrecut în reflexe formidabile și a luat nota 8 în Gazzetta dello Sport. „A scos tot, nimeni nu s-a prins c-a lipsit Donnarumma, doar din faze fixe a fost învins”.
 

Primul „Derby della Madonnina" îi va rămâne în amintire lui Ciprian Tătărușanu drept cel mai bun meci făcut în Italia de portarul recent retras din echipa națională. A fost foarte aproape să o ducă pe Milan în extra-time, năucindu-i pe interiști cu paradele nemaipomenite. 

„Am avut inițiativa, am avut atâtea ocazii, însă goalkeeperul lor a fost omul partidei", l-a lăudat antrenorul lui Inter, Antonio Conte.

Ciprian Tătărușanu, lăudat de Gazetta dello Sport

Dovadă că și Gazzetta dello Sport l-a ales MVP, cu nota 8, niciodată primită de Tătă în Italia! 

„Nu a jucat Donnarumma, dar nimeni nu s-a prins. Nu e clar vina lui că Milan a fost eliminată, Ciprian s-a opus la tot și toți. Două parade contra lui Lukaku, câte una la Alexis și Lautaro. De aplaudat. La fel, excelent în fața lui Hakimi și Kolarov. A reușit miracole, și în momentele în care presiunea nerazzurra devenise insuportabilă. S-a predat numai la două faze fixe, însă ce palidă consolare!”

Penalty-ul bătut tare și cu șansă - transversală-gol - de Lukaku și execuția magică din „directă" a lui Eriksen au răsturnat scorul, deschis de Ibrahimovici. „Zlatan a făcut diferența!”, a admis Pioli, cu referire la eliminarea suedezului (58). 

„Eroul «optimii» cu Torino a fost eroic și în acest derby, costumat în supererou când Milan a fost forțată să joace în «zece»! A făcut minuni în mai multe situații critice, mai puțin la capodopera danezului”, remarcă agenția Tuttomercatoweb, nota 7,5. 

Parada ca la hochei reușită la șutul de gol al lui Lukaku e la nivelul de top al lui Donnarumma. A fost un monstru de reactivitate și după pauză, la ocaziile lui Sanchez, Martinez și iar Lukaku.
-Tuttosport, cotidian italian

480 de minuteare Tătărușanu la Milan din cinci meciuri în toate competițiile, în care a primit cinci goluri. E cotat la 700.000 de euro pe transfermarkt.de

VIDEO Federico Chiesa, două goluri de senzație cu AC Milan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Conflict Ibra - Lukaku: „Ești o târfă, să te f*t pe tine și pe nevastă-ta!”

Ciprian Tătărușanu are planuri mari: „Vreau să mai joc 5-6 ani” » Ce spune despre derby-ul cu Inter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
s1lv1o__
s1lv1o__  •  27 Ianuarie 2021, 13:58

Evident, Tatarusanu e un portar valoros si o pierdere uriasa pentru echipa nationala. Va mai juca cel putin 2 ani la nivel inalt in serie A.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează