INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BRIGHTON

Tudor Băluță a debutat la Brighton! Prestația internaționalului român a fost lăudată de britanici

FOTO: Twitter @Brighton
FOTO: Twitter @Brighton

Articol de - Publicat sambata, 20 iulie 2019 00:22

Tudor Băluță (20 de ani) a debutat la Brighton în amicalul câștigat cu 1-0 cu Crawley Town, echipă din liga a 4-a engleză.

Transferat de Brighton încă de la începutul acestui an, Tudor Băluță a fost lăsat să joace până în vară la Viitorul, cu care a câștigat Cupa României. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani și-a continuat evoluțiile excelente la Europeanul de tineret din Italia, unde a ajuns cu naționala României în semifinale.

După o vacanță de două săptămâni, internaționalul român s-a prezentat la noua sa echipă și a început pregătirile pentru primul său sezon în cel mai puternic campionat din lume, Premier League. Vineri seara, Băluță a disputat primul său joc în tricoul „pescărușilor”, începând din postura de titular amicalul cu vecina Crawley Town, echipă din liga a 4-a engleză. Partida s-a desfășurat pe arena formației din ligile inferioare, The People’s Pension Stadium, în fața unei asistențe de 3.905 spectatori, dintre care jumătate fani ai lui Brighton.

Fără emoții la debut, fostul jucător al Viitorului, care a evoluat în postura de mijlocaș defensiv, a fost aproape să înscrie în minutul 35, dar voleul său a fost respins spectaculos de portarul gazdelor. „Prima mare ocazie a venit de la Băluță, care s-a descurcat excelent în careului lui Crawley. Găsit bine de Ahannach în suprafața de pedeapsă, a fost aproape de a deschide scorul, dar șutul său pe jos a fost respins de Glenn Morris”, a notat site-ul oficial al lui Brighton. Mijlocașul român a jucat tot meciul, evoluția sa fiind lăudată de englezi.

În final, Brighton s-a impus cu 1-0, unicul gol fiind reușit de Taylor Richards, în minutul 84, dintr-o lovitură de pedeapsă. 

Citește și:

Ianis Hagi a fost prezentat la Genk: va purta numărul 23 ca Jordan și Hazard: „Nu vreau doar să joc în Ligă, vreau să performez”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
rivaldinho
rivaldinho  •  20 Iulie 2019, 09:57
Postat de fairplayromania pe 20 Iulie 2019, 08:04

Asria sunt gesepei, gigisti....inutil sa vorbesti cu ei...

TE-AI TREZIT, CLONATORULE? SAU NICI NU AI DORMIT?

dinamo4eva
dinamo4eva  •  20 Iulie 2019, 09:03

a jucat ca fundas central .

fairplayromania
fairplayromania  •  20 Iulie 2019, 08:04
Postat de mateiserban pe 20 Iulie 2019, 02:05

Florin Andone e refacut "desteptilor", a dat si gol in amicalul trecut, dar acum au jucat astia care nu au mari sanse sa prinda lotul de 22 pentru campionatul viitor, gen Baluta si Ahannach.

Asria sunt gesepei, gigisti....inutil sa vorbesti cu ei...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează