INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Tudor Băluță, final de drum la Brighton » Britanicii i-au decis viitorul

Tudor Băluță // FOTO: Imago
Tudor Băluță // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 22:19 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 10:54

Tudor Băluță (22 de ani) nu a reușit să se impună în străinătate după plecarea de la Viitorul. În ultimele sezoane, românul a evoluat foarte puțin în campionatele Angliei, Olandei și Ucrainei.

În vara lui 2019, mijlocașul părăsea formația de la malul mării pentru a semna un angajament în Premier League, cu Brighton, iar britanicii plăteau aproape trei milioane de euro pe transferul jucătorului.

Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!” + „Știu ce trebuia să facă Răzvan Marin la Ajax”
CONFERINȚĂ
Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!” + „Știu ce trebuia să facă Răzvan Marin la Ajax”

Tudor Băluță, final de drum la Brighton

Pentru Brighton, internaționalul român a jucat într-o singură partidă, în septembrie 2019, contra celor de la Aston Villa, în Cupa Ligii Angliei. Ulterior, Tudor Băluță a fost împrumutat în Olanda, la ADO Den Haag, pentru care a evoluat în perioada ianuarie-iunie 2020. A urmat un nou împrumut, în campionatul Ucrainei, la Dinamo Kiev, acolo unde, de asemenea, mijlocașul a prins foarte puține minute.

25 iulie 2021este data ultimului meci oficial în care a jucat Tudor Băluță

Numeroasele accidentări suferite l-au ținut pe Băluță departe de terenul de fotbal, așa că Brighton nu s-a putut baza pe serviciile sale nici în actualul sezon. Oficialii au decis astfel să nu mai conteze pe Tudor Băluță, iar internaționalul român urmează să se despartă de formația din Premier League.

Contractul mijlocașului expiră la finalul acestui sezon, așa că pentru Tudor există două variante în acest moment. Potrivit Sussex Live, mijlocașul ar putea pleca definitiv în această iarnă, în cazul în care va veni o ofertă pe numele său sau, în caz contrar, acesta va părăsi gratis clubul în vară, atunci când angajamentul său ajunge la final.

8 meciuri oficialela nivel de seniori a jucat Tudor Băluță în ultimii doi ani și jumătate

Tudor Băluță: „Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal”

Într-un interviu acordat în noiembrie 2021, Tudor Băluță a vorbit despre perioada dificilă prin care a trecut din cauza accidentărilor ce l-au ținut departe de terenul de fotbal și despre visul de a evolua în Premier League:

„Nu voiam ca lucrurile să se desfășoare așa. După ce am plecat de la Viitorul totul părea să decurgă bine, să evoluez și să joc. Dar poate așa a trebuit să se întâmple.

Nu prea am jucat multe meciuri, au fost accidentări și lucruri pe care nu le pot controla. Te testează mental. Nu sunt fericit când nu joc. Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal pentru că iubesc fotbalul și vreau să fiu mereu pe teren.

Încerc să iau lucrurile pozitive din fiecare experiență. Chiar dacă nu am jucat, mă simt mult mai matur acum. Această luptă m-a făcut mai puternic. Anglia a fost un vis pentru mine și este în continuare. Vreau să joc în Premier League, indiferent dacă este pentru Brighton sau pentru altă echipă.

Toți avem căi diferite pentru a ajunge în top și sunt 100% convins că pot ajunge unde îmi doresc. Chelsea nu a știut să aibă grijă de  Mohamed Salah și Kevin De Bruyne, iar acum sunt doi dintre cei mai buni jucători din lume. Va fi nevoie de timp și de răbdare“, declara Tudor Băluță pentru The Athletic.

2 milioane de euroeste cota de piață a jucătorului născut în Craiova, potrivit Transfermarkt

  • articol scris de Maria Olteanu

VIDEO Ladislau Boloni, despre motivele pentru care nu s-a înțeles cu FRF

Citește și: 

Un fost fotbalist italian îl pune la zid pe Vlad Chiricheș: „Poate produce dezastre”

Rangers caută înlocuitor pentru Ianis Hagi » Scoțienii îl vor pe Olimpiu Moruțan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
176901212832165
Dan Petnaise  •  27 Ianuarie 2022, 18:19

Încă o țeapă dată de Hagiu.

magic4ever
magic4ever  •  27 Ianuarie 2022, 12:52

Baluta daca nu o sa mai aiba probleme fizice si o sa joace constant(probabil o sa revina in campionatul Romaniei 1 sau 2 sezoane) o sa fie cel mai bun mijlocas defensiv roman...chiar nu prea avem solutii pe postul asta la nationala...

magic4ever
magic4ever  •  27 Ianuarie 2022, 12:43
Postat de c23665 pe 27 Ianuarie 2022, 07:20

In curând se vor implini trei ani de cand acest baiat nu mai joacă fotbal. M-a amuzat comparația cu Salah și De Bruyne! Cei doi au fost slabi la Chelsea (?!) și de aceea au dat bani mulți pe ei săracii de la Liverpool și City!!!

Salah si De Bruyne au fost slabi la Chelsea sau nu au fost pe filozofia lui Mourinho si au plecat pe 15 si 22 mil euro...apoi dupa evolutiile de la Fiorentina,Roma si Werder au fost cumparati cu sume mari de Liverpool si City...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează