INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

UPDATE E în ”Echipa Poporului” » Un fost dinamovist merge la Spartak Moscova, cel mai titrat club al Rusiei

Articol de - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 14:42

Un antrenor român va antrena la cel mai titrat și mai iubit club al Rusiei! Daniel Tudor va fi în noul staff tehnic al lui Spartak Moscova, care urmează a fi oficializat în această pauză competițională, la conducere fiind Oleg Kononov.

15:55

Oleg Kononov a fost prezentat în urmă cu trei ore ca noul antrenor oficial al lui Spartak Moscova.

Iar în staff-ul lui este și românul Daniel Tudor. Antrenorul rus a declarat pentru site-ul oficial al grupării într-un interviu: "Daniel a fost cu mine la toate cluburile rusești. De asemenea, el îndeplinește un criteriu important pentru mine, se străduiește permanent să învețe și să progreseze, nu se oprește, se dezvoltă. Personalul meu cunoaște limbile străine, ceea ce mă face să lucrez mai ușor cu jucătorii străini". 

Un tehnician la modă în Rusia, care are misiunea de a face minuni la Narodnaia Komanda (" Echipa Poporului"), așa cum mai este denumită Spartak.

Tudor, 44 de ani, a fost în primăvară unul dintre asistenții lui Florin Bratu la Dinamo București, apoi a venit alături de Kononov la Arsenal Tula, continuând cu rusul de 52 de ani colaborarea avută la Krasnodar și Ahmat Groznîi.

Sumă uriașă

Media rusă a vorbit de o clauză de reziliere de 500.000 de euro plătită de Spartak celor de la Arsenal Tula pentru a putea elibera secunzii lui Kononov. Tratativele au durat mai multe săptămâni. Spartak a terminat pe 3 ediția precedentă, după ce în 2017 a fost campioană (o surpriză) sub comanda lui Massimo Carrera, un italian care a fost angajat, inițial, ca interimar.

Aduși ca salvatori

Dar ediția actuală a fost un fiasco, Carrera a fost demis, în ultima lună s-a ocupat de echipă Raul Riancho, care s-a și certat cu suporterii, pe durata negocierilor dure pentru aducerea lui Kononov, Tudor și ceilalți din staff-ul ce trebuie să salveze situația.

Spartak este pe locul 9 din 16 participante după 14 etape, echipa e dezbinată, iar fanii sunt furioși. Și ieri, Spartak a pierdut, 0-2, la Ufa, acolo unde Ionuț Nedelcearu a fost integralist.

În grupa G a Europa League, roș-albii au avut un come-back de senzație la ultimul meci cu Glasgow Rangers (4-3), au egalat de trei ori și-au învins cu golul lui Hanni formația lui Steven Gerrard, fiind pe locul 2 într-o serie în care ultima în clasament e Rapid Viena, echipa ce-a eliminat FCSB. 

3 fotbaliști 
români joacă în prima ligă din Rusia: Paul Anton (Krîlia Sovetov), Ionuț Nedelcearu (Ufa) și Eric Bicfalvi (Ural)

Cine este Spartak Moscova

- Club cu 96 de ani de existență
- 22 de campionate interne (record), plus 13 Cupe ale URSS / Rusia și o Supercupă
- A bifat semifinale în toate competițiile europene
- Joacă pe Otkritie Arena (45.360 de locuri)
- Trei români au evoluat la moscoviți: Tamaș, Iencsi și Șoavă
- Vedetele actuale: Luiz Adriano, Hanni, Samedov, Kombarov, Ze Luis, Eremenko
- Fotbaliști emblematici în istorie: Romanțev, Cercesov, Alenicev, Karpin, Mostovoi, Iuran, Șalimov, Radcenko, Pavliucenko, Alex, Vidici, Kallstrom, Rojo

A fost erou în două rânduri

Ca fotbalist, Daniel Tudor a avut o prestație senzațională în finala Cupei României în 2003, când a adjudecat trofeul pentru Dinamo în meciul cu FC Național (1-0). Apoi, a fost campion cu Unirea Urziceni în 2009 și-a avut un meci fantastic la Glasgow cu Rangers în grupele Champions League. Era rezerva lui Arlauskis, dar a apărat el în acea victorie cu 4-1 în care a blocat un penalty pe Ibrox Park (la scorul de 1-1). Când evolua la Videoton, în Ungaria, maghiarii au vrut să-l naturalizeze pe fotbalistul poreclit de fani "Pantera Roz". A mai apărat la Flacăra Moreni, Rocar, U Craiova, UTA și Juventus București.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
2191434127533897
Alexandru Grecu  •  12 Noiembrie 2018, 19:20

Nu rus, ci belarus. Cononov e belarus si a fost antrenor la Serif Tiraspol, in Moldova, la fel ca si Stoichita si Balint

rocky2
rocky2  •  12 Noiembrie 2018, 18:16

Cum, asta nu e fcsbist de mic?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează