INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR ASIEI

URAWA RED DIAMONDS - AL HILAL 0-2 // FOTO + VIDEO » Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor Asiei! Al Hilal, primul trofeu după 19 ani + record stabilit de român

Articol de , - Publicat duminica, 24 noiembrie 2019 14:00

Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, este noua campioană a Asiei! Saudiții au câștigat Liga Campionilor, după o dublă victorie, tur-retur, cu Urawa Red Diamonds. După 1-0 în Arabia, jucătorii lui Răzvan au câștigat și în Japonia, 2-0.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la finala Champions League Asia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

VIDEO » URAWA RED DIAMONS - AL HILAL 0-2 (în tur a fost 0-1)

Bucuria saudiților de la finalul meciului

Vezi AICI video cu cele două goluri

Răzvan Lucescu, 50 de ani, devine al doilea antrenor român care câștigă Liga Campionilor Asiei, după Anghel Iordănescu, care a triumfat de două ori, în 2000 cu Al Hilal și în 2005 cu Al Ittihad.

Cupa câștigată de Iordănescu a fost ultima cucerită de Al Hilal, până acum. Saudiții au mai jucat două finale, dar le-au pierdut. Lucescu e primul care câștigă ambele meciuri din finala Ligii Campionilor Asiei de când s-a trecut la acest format, în 2013. 

Răzvan Lucescu încununează un an în care a luat titlul și Cupa Greciei neînvins cu PAOK și în care câștigă primul trofeu internațional cu o echipă pe care o antrenează. 

Cum s-a desfășurat meciul  

În prima repriză meciul a fost unul echilibrat. Al Hilal a stat foarte bine tactic, s-a apărat compact și nu le-a dat japonezilor spații pentru a crea ocazii. 

Al Hilal a stat mai bine la șuturile pe spațiul porții (2-1), dar Urawa a avut mingea mai mult (57% - 43%). Cu toate că au avut mingea mai mult, japonezii nu au putut să pună în pericol poarta echipei lui Răzvan Lucescu, fundașii lui Al Hilal având interveniții foarte bune și sigure. 

Și starul părții a doua a fost echilibrat, dar cu trecerea timpului, Al Hilal a pus stăpânire pe joc. Cu 30 de minute înainte de final Soo Jang și Al Shahrani au avut două șuturi periculoase, dar nu au putut înscrie. 

Primul a venit în minutul 74, după un contraatac perfect. Saudiți au dus rapid mingea în careu, de unde Giovinco i-a pasat perfect, din prima lui Al Dawsari, care a marcat din 6 metri. 

După gol, Urawa nu a mai putut pune probleme și tot Al Hilal. Francezul Gomis a primit o pasă la 11 metri de poartă și a marcat cu latul, în minutul 90+3!

60.000de fani sunt în tribune la finala Ligii Campionilor Asiei

Echipe de start:

Urawa: Nishikawa - Iwanami, Suzuki, Makino - Hashioka, Aoki, Ewerton, Sekine - Nagasawa, Koroki, Fabricio 
Rezerve: Fukushima, Abe, Mauricio, Kashiwagi, Shibato, Sugimoto, Ugajin 
Antrenor: Tsuyoshi Otsuki 

Al Hilal: Al Muaiouf - Al Burayk, Jang, Albulayhi, Al Shahrani - Carrillo, Al Faraj, Otayf, Al Dawsari - Giovinco, Gomis 
Rezerve: Al Waked, Al Abed, Al Hafith, Al Shalhoub, Al Shehri, Babhir, Kanno 
Antrenor: Răzvan Lucescu 

VIDEO Vezi AICI meciul integral

Atmosfera de la stadion și imagini înaintea finalei Champions League Asia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
laurkro
laurkro  •  24 Noiembrie 2019, 23:12
Postat de noname999 pe 24 Noiembrie 2019, 14:17

Puti a oaie...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mario_rdfe
mario_rdfe  •  24 Noiembrie 2019, 17:57
Postat de cfrinho pe 24 Noiembrie 2019, 15:40

Antrenorii mari aleg fotbalul mare, nu cel jucat printre furtunile de nisip pe aer conditionat.

Bai de ce vorbiti ma daca nu stiti ? vezi ca si antrenorul vostru a antrenat in asia, si nu a facut nimic, desi a avut echipe mai bune , jucatori mari ! voi faceti o mare confuzie, adevarat ca , campionatul din arabia este ptr camile, slab ! dar..sa castigi champions este o performanta uriasa, mai ales cu o echipa in care stralucesc doar gomis si giovinco..de ce uriasa ? ptr ca acolo nu participa doar arabi..sunt chinezi, japonezi, etc..adica echipe cu jucatori de zeci de milioane de euro, iar pe aia nu ii poti numi camile..

1198649370199221
Dumitru Florin  •  24 Noiembrie 2019, 16:27

Felicitari!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close